Sådan skriver du 35.000 ord på under 24 timer

Først 33.000, så 34.000 og denne gang 35.000 – så mange ord er det lykkes mig at skrive på under 24 timer i 3 forskellige forsøg.

Sidste event er nu blot et par uger gammelt. Mads Siegenfeldt, Emil Blücher og jeg havde lavet en lille konkurrende (vi kalder den TekstDM.dk) for at motivere hinanden til en hel dag i tastaturets tegn.

Efter 20 timer, kl. 04 om natten, stoppede vi. Her vandt jeg med 35.000 ord, men jeg havde Mads lige i hælene med 32.500 ord. Emil var en del bagud, men peaker også først kl. 05 om natten, hvor vi andre var stoppet.

Jeg vil rigtigt gerne dele, hvilke forudsætninger vi havde for at komme så langt – med 35.000 kroner kan du enten tjene en fin hyre, hvis du er tekstforfatter, eller sætte skub på din virksomheds SEO, hvis du vælger at bruge dine tekster selv. Og det tager blot et døgn.

Et par timer inde og ved godt mod.

Vores dag forløb ud fra de her forudsætninger:

Energidrik er skidt – kaffe er godt

Energidrik – Red Bull, Monster m.fl. – er sjove, men kortvarige. Du kommer lidt op, og ryger så meget ned bagefter. Sukker var bandlyst indtil natten. Sodavand er skidt, light eller ej. Vi drak vand og:

Kaffe. Du kan prøve kaffe med smør om morgenen – det anbefaler Kristian Bradsted i et af mine tidligere indlæg her på bloggen.

Masser af lys

Det er min opfattelse, at du med for lidt lys bliver mindre produktiv. Jeg har nemt ved at falde lidt hen, hvis der er mørkt, hvor jeg arbejder. Derudover er det ubehageligt at kigge ind i en bagoplyst skærm, hvis der er helt mørkt i rummet derudover.

Tænd for al lyset – da jeg voksede op på Fyn havde jeg tit en arbejdslampe (sådan en fætter her som Søren Skriver sælger) stående på mit værelse, jeg havde snuppet fra min fars værktsted. Sæt sådan en til at lyse på dig, så skal det nok gå stærkt.

Jeg kommer helt sikkert til på et tidspunkt at købe Philips Hue-lamper til stue hjemme – så kan du på mobilen indstille lyset til, om du skal give den gas, slappe af eller hvad du ønsker. Tjek video herunder.

Mad over hele døgnet

Aften - begynder at blive hårdt.
Aften – begynder at blive hårdt.

Giv kroppen noget at arbejde med – den rigtige mad holder dig kørende i løbet af dagen.

Vi spiste sandwich til frokost, havde købt nogle poser nødder til løbende snacks og mørk chokolade.

Til aftensmad havde Rune Poulsen fra Sendentanke.dk sponsoreret gavekort til Hungry, så vi fik pizza.

Pizza en gang er fint – hele dagen, og så crasher du om aftenen.

To skærme, ordentligt tastatur

Både Mads og jeg kører med to skærme. Vi kan researche til emnet vi skriver om på den ene skærm og have Office åben på den anden skærm. Jeg er langt mere effektiv med to skærme end med en.

Invester derudover i et ordentligt keyboard. Det er synd at bruge det, der sidder på din bærbare. Jeg bruger Das Keyboard Ultimatite S – et lækkert mekanisk keyboard uden inskriptioner på tasterne. Kan du ikke blindskrift, er du på den; kan du nogenlunde bliver du virkeligt dygtig inden for få uger, fordi du tvinger dig selv til at huske, hvor de forskellige taster er.

Til gengæld et kæmpe problem, når du skifter operativsystem og ikke kan se tasterne.. 🙂

Mit keyboard i baggrunden her.
Mit keyboard i baggrunden her.

Forberedt emneliste

Det er svært at sætte sig og så bare kværne 35.000 ord uden plan.

Jeg havde aftenen forinden planlagt, hvad jeg skulle skrive om – en række artikler i overskrifts-format.

Det har taget cirka en time til halvanden og betyder, jeg kan bruge de – for mig – mest effektive timer om morgenen på at skrive meget tekst.

Færdig efter 20 timer og 35.000 ord.
Færdig efter 20 timer og 35.000 ord.

Baggrundsmusik

Jeg kan godt lide at høre musik i baggrunden.

Er du virkeligt sej, skal du benytte dig af en app som Focus At Will. Monotone rytmer i baggrunden designet til at holde det i gang med hvad du laver.

Taleradio er det værste.

Personligt giver jeg den godt gas til gangsterrap og metal. De to numrer herunder var de, der blev spillet mest hele dagen:

Gem mobilen

Din mobiltelefon forstyrrer – væk med den.

Det samme gør din kæreste – væk med hende eller ham. Det duer ikke at slå rekorder hjemme, der skal du sidde på kontoret og være dedikeret.

Har du fået lyst til at prøve, så skriv lige en kommentar herunder. Jeg tror ikke der er mange uger, til vi laver en V2 af de her tekst-maratons, og flere mennesker er altid velkomne!

9 responses to “Sådan skriver du 35.000 ord på under 24 timer

 1. Interessant indlæg. Jeg har tidligere gamet meget, og der var mange af principperne faktisk de samme – ellers var det umuligt at holde koncentrationen over så mange timer :-).

  At skrive 35.000 ord ud i ét er selvfølgeligt en bedrift – men hvad bruger du så ufatteligt mange tekster til? Hvis du ligger dem på eksterne sider indenfor en relativt kort tidsperiode peaker du jo relativt meget ud på Googles radar?

  1. Det er sjovt, du siger det – flere af tingene kan jeg også genkende fra min Counter-Strike karriere. 😉

   Meget fin pointe omkring brug af teksterne. Det er helt sikkert en risikofaktor, hvis overset.

   Cirka en tredjedel af teksterene var ikke til eget brug og således ikke et problem. De to andre tredjedele var til eksternt indhold. Nogle indlæg blev lagt ud med det samme, resten lægges ud i løbet af maj netop for at undgå et skvulp i statistikken.

   1. Pudsigt – jeg googlede dig lige for at se, om vi havde været på gaming-scenen samtidigt (omend jeg primært spillede Q3). Jeg fandt dette gamle indlæg fra dig:

    http://halfdantimm.dk/affiliate-marketing-world-of-warcraft

    Det minder i en vis udstrækning om noget, som jeg selv skrev for efterhånden mange år siden 🙂

    http://www.dailyrush.dk/features/articles/653/

    Som du selv skriver, er det faktisk lidt tankevækkende hvor mange timer man kan få sig selv til at fokusere på én ting – og så vælge noget, der ikke belønner sig på den lange bane (gaming).

    Nå, men det var helt off-topic :-).

 2. Hej Halfdan. Det lyder super cool og som en god måde at gøre tekstforfatter-arbejdet mere interessant. Jeg vil gerne høre mere ved er eventuelt nyt event 🙂

 3. Hold da op det er da imponerende.
  Jeg har haft en computer siden jeg var 15, der er nu gået 17 år. Og jeg har stadig ikke lært blindskrift. Yes I know, I suck…

  Er der en god metode til at lære blindskrift samt bruge alle 10 fingre til dette?
  Mvh. Alexander

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt mig og boost din online markedsføring

Kan jeg hjælpe med noget? Brug kontaktformularen herunder – jeg vender hurtigt tilbage.