Få et studiejob, så du kan leve af andet end din SU

Dette indlæg er sponsoreret og er ikke skrevet af mig.

Man får ikke mange lækre måltider, meget shopping eller generelt meget sjov for sin SU udelukkende. Derfor vil det være en god ide, om du fik dig et studiejob.

Studiejobbet behøver ikke være særlig krævende. Det kan være 10 timer om ugen på en bar, restaurant eller museum. Det kan være arbejde hjemmefra. Eller det kan være i en virksomhed, som du senere rigtig gerne vil arbejde for.

Studiejobbet er en genial måde at møde arbejdsmarkedet på, inden det for alvor stikker af – når du er færdiguddannet.

Det skønne velfærdssamfund

I Danmark har vi vores velfærdssamfund. Vi har opbygget en kæmpestor stat gennem vores høje skattebetaling. Denne stat betaler så for de udgifter, vi har ved lægen, med skolen, med universitetet, med de ældre, børnefamilier og meget mere.

Det er på en gang utroligt, hvor meget vi faktisk kan få af hjælp til de uheldige situationer, man kunne ende i. På samme tid er det også utroligt, hvor lidt man faktisk ved om, hvad vi betaler til.

Først når man selv står med behovet for at skulle have kontakthjælp, hjælp til børnefamilien, hjælp til psykisk lidelse, hjælp til den brækkede arm, finder man ud af, hvor meget hjælp der faktisk er. Og måske er det meget heldigt, at det hænger sådan sammen.

Hvis man kigger til udlandet, har de udenlandske studerende langt fra samme lette tilgang til universitetet. I Danmark finder du et studiejob-danmark.dk, fordi det er belejligt med lidt ekstra penge ud over SU’en.

I Tyskland, Grækenland eller Namibia tager man et studiejob, så man kan betale for universitetet og for at kunne få råd til huslejen. Sådan hænger det heldigvis ikke sammen i vores lille osteklokke.

Lidt penge mellem hænderne

Vi tager studiejobbet, fordi SU’en er virkelig fed, men ikke giver meget sjov. Studiet tager utrolig meget tid, men der kan ofte klemmes nogle timer ind her og der, så man kan få øget trivslen en smule.

Efter at have betalt skat af sin SU, har man omkring 5.600 kroner at gøre godt med. Her skal der betales husleje. Der skal betales bøger til studiet. Der skal betales buskort. Der skal betales mad. Der skal betales for tøj og alle de andre ting, som almindelige mennesker har behov for i sin tilværelse.

Medmindre forældrene er meget gavmilde, er det næsten en umulig opgave at klare det, uden at man får sig et ekstra job.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt mig og boost din online markedsføring

Kan jeg hjælpe med noget? Brug kontaktformularen herunder – jeg vender hurtigt tilbage.