Derfor bruger jeg ProperManaged

Dette indlæg er sponsoreret.

49 kr. for at få håndteret indkrævning og administration af huslejebetalinger? Ja tak. 🙂

Mit mål med ejendomsinvestering er at få en stabil og (forholdsvis) passiv indtjening ved siden af min primære indtægt. Jeg ønsker derfor at bruge så lidt tid som muligt på at håndtere mine lejligheder.

Lige nu har jeg 5 udlejningslejligheder (det er dem, der er udgangspunktet for at have skrevet 15CPT – Bogen om ejendomsinvestering).

De første år administrerede jeg mine indbetalinger i et Excel-ark. Det var sådan set fint, men det skabte 2 problemer for mig:

  1. Det krævede løbende arbejde hver måned ifbm. indkrævning. Nogle gange var betalingen forsinket af den ene eller anden årsag.
  2. Jeg overså flere gange manglende indbetalinger eller reagerede for sent på forsinkede indbetalinger. Det betød, at jeg fik trukket udsmidninger i for lang tid og spildte unødvendigt mange måneder på personer, der ikke betalte husleje.

Derfor var jeg også øjeblikkeligt interesseret, da jeg første gang talte med Morten Krarup om ProperManaged i starten af 2018.

På det tidspunkt var det et simpelt promise:

Lad Proper stå for at kræve husleje ind. De sender rykkere og tager kommunikation med lejer, hvis betalingen er forsinket. De udbetaler pengene og siger til, hvis der er problemer.

For mig, der ønsker en passiv indtægt, men ikke ønsker øget arbejdsindsats og kommunikation med lejere, er det perfekt.

I praksis fungerer det i dag sådan her:

Én mail om måneden

Ud af mine 5 lejemål er 4 af dem koblet op på ProperManaged. Den sidste er udlejet til Region Sjælland og EAN-faktureres af mig 3 måneder forud.

Lejlighederne er oprettet på propermanaged.com og ser sådan her ud:

Hver måned får jeg en mail, der ser sådan her ud:

Jeg kan se, hvor meget udestående, jeg eventuelt har.

Hvis der er et udestående, retter ProperManaged henvendelse til lejer og løser problemet.

Det er sket et par gange og har fungeret fint i praksis. Jeg har blot fået besked om ny aftalt betalingsdato. En enkelt gang har det medført udsmidning, hvor ProperManaged sendte det rekommanderede brev til lejer og først her tog jeg over.

Hvorfor giver det mening?

Hvis jeg gik efter at øge indtjening ultimativt på mine lejligheder, kunne jeg spare 200 kr. om måneden på ikke at bruge ProperManaged.

Jeg kunne måske også spare lidt penge ved selv at leje en gulvsliber og slibe gulve, ligesom jeg selv kunne stramme armaturer og udskifte toiletter.

Men jeg går ikke efter at tjene så meget som muligt – men i stedet mest muligt med mindst mulig indsats. Det frigør tid til min primære beskæftigelse (Obsidian Digital) og familie.

For ca. 2 tkr. om året sparer jeg al kommunikation om husleje med lejere for alle mine lejligheder, ligesom jeg eliminerer risikoen for, at jeg ‘overser’ en glemt betaling og får smidt en lejer for sent ud. Dét alene kostede mig ca. 15 tkr. i 2017. For mig er det rigtigt godt givet ud.

Hvis du vil investere i fast ejendom, men gør det ud fra en finansiel case og ikke for at indkræve husleje den 1., så tag et kig på ProperManaged.com her.

Der er i øvrigt ingen disclaimer. Indlægget er ikke betalt. Jeg kender Morten Krarup (stifter af ProperManaged) gennem selskabet, men har ikke interesser i det (udover at jeg håber, det går dem godt, så de fortsat kan administrere mine lejemål 🙂 ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt mig og boost din online markedsføring

Kan jeg hjælpe med noget? Brug kontaktformularen herunder – jeg vender hurtigt tilbage.