Tjekliste til din Affiliateside + Adsenseside

På Amino er der næsten dagligt en person, der ønsker feedback på hans splinternye affiliatesite. Er du denne person, så gør dig selv en tjeneste og læs nedenstående + 4.000 ord om at lave en ordentlig affiliate- eller Adsenseside!

For rigtigt mange begyndersider har ikke styr på det basale. Mange laver deres første affiliateside og forventer, at de efter et par timers arbejde hurtigt vil se pengene svinge helt automatisk ind på kontoen. Det er en skam, for de bliver kede af det, når deres første forsøg fejler, og så dropper de helt idéen om et velfungerende affiliatewebsite – hvis de da ikke er blevet skræmt væk af den til tider hårde (og velfortjente) feedback, de så får på Amino.

Herunder gennemgår jeg i store og basale træk de ting, jeg mener, bør gøre sig gældende for et ordentligt affiliate website. Jeg vil ikke kalde mig selv for Casper Schneidereit eller Anders Saugstrup – eller bare i nærheden af de to – men jeg vil mene, at jeg har udmærket styr på det grundliggende. Så lad os tage det basale!

1)    Lav ordentligt indhold

Hvis jeg skal komme med et ærligt estimat falder over halvdelen af de kommende affiliate websites allerede på det første punkt: Lav nu noget ordentligt indhold. Søgemaskineoptimering kan tage din side så og så langt, men hvis du reelt leger med et sminket lig, vil du på den lange bane ende med at tabe alligevel.

Når du laver en affiliate website, så tag dig god tid til at skrive nogle ordentlige, velformulerede og lange indlæg om det, siden handler om. Der er en billion sider om at tjene penge på affiliatemarketing på nettet, så hvad er det præcis din skal gøre bedre? Hvis du starter med at lave 5 indlæg på 200 ord og derefter forventer bare én besøgende fra søgemaskinerne næste dag, vil jeg vove at påstå, at du bliver skuffet.

Des mere tid og hårdt arbejde du ligger i den indledende fase med rent faktisk at skabe ordentligt indhold til din side, des lettere vil det være herefter at få dette indhold til at ranke ordentligt og bringe de besøgende ind på din side, der resulterer i penge på bundlinjen. Det kan næsten ikke siges nok: Skriv noget ordentligt indhold til at starte med. Hvis du selv sidder bagefter publiceringen og tænker, at det var da noget værre lort, så slet det hele og start forfra. Én dårlig tekst på siden, og brugeren har mulighed for at blokere resultater fra dit domæne på fremtidige alle fremtidige søgninger.

Ordentligt indhold til at starte med vil ikke alene gøre det væsentligt nemmere at søgemaskineoptimere dine indlæg, men det vil også opfordre folk til at dele indholdet ved hjælp af sociale netværk og i det hele taget tiltrække naturlige links. Du gør det selv en stor bjørnetjeneste ved at skrive miniindlæg på 4-500 ord om dine væsentligste keywords til at starte med for så at gå i gang direkte med linkbuilding til disse indlæg. Spild af din og læserens tid.

spilder vred mands tid
Et eksempel på en person, der lige har læst en dårlig og kort tekst.

Pas på med at indlede dig på ”keyword-stuffing”. Du ranker ikke højere nødvendigvis, des flere gange i teksten, dit keyword optræder. Det kan meget nemt blive for meget for både den besøgende og søgemaskinerne. Det er svært at forklare, men det er noget, du lærer hen ad vejen, når du først har skrevet de første par hundrede tekster. 😉

2)    Less is more – pas på designet.

Din affiliate side bliver ikke bedre af, at der I højre sidekolonne er 37 affiliatelinks og derudover en Adsense-kolonne. Tværtimod får du vrede besøgende og en dertilhørende vred søgemaskine, der vil værre særdeles tilbageholdende med at sende besøgende afsted mod dig.

Gå i stedet efter at lave en visuelt behagelig og indbydende side. Drop den skarpe grønne farve i højre sidekolonne for at skabe kontrast til din tekst, drop et kamptungt billede øverst på siden og drop samtlige flashende elementer, der er med til at forstyrre oplevelsen for den gennemsnitlige bruger.

Jeg siger ikke, at du skal droppe brugen af widgets i WordPress eller KUN have tekst på siden og ingen billeder. Men du kan passende brugerteste din egen side: Hvis du var en almindelig besøgende, ville du da have nogen som helst interesse for at læse det, der bliver præsenteret for dig?

Tag et kig på de velfungerende affiliatesider, du allerede kender. Hvad gør de rigtigt? Nogle vælger en meget simpel tilgang med blot en prissammenligning på forreste side med behagelige farver, mens andre forvandler deres affiliatesites til deciderede blogs med de forreste nyheder først. Begge ting fungerer udmærket. Vælg én ting og specialiser dig i den, således at dit website fungerer og ikke ender som et mismatch mellem to løsninger.

Des mere anmassende du er, des færre blivende besøgende, vil du have. Drop flashy banners og pop-up-bokse og fokuser på at levere en ordentlig oplevelse.

3)    Syv affiliateads og tre Adsense-blokke på hver side signalerer spam

En anden alt for ofte set tilgang er den, at de nye affiliatesider (især de, der handler om at tjene penge, hvor det er nemt at finde relevante ads) har klemt sindssygt mange ads ind på siderne. Du kan roligt regne med de obligatoriske 3 Adsense-blokke, et par Adsense-linkunits, skjulte affiliatelinks, åbenlyse affilaitebanners og lidt krymmel til det hele. Alt i alt er der 20 + links på siden, hvorfra ejeren har mulighed for at tjene penge på den besøgende. Og ironisk nok betyder det, at absolut ingen har lyst til at opholde sig på siden.

Dette fører tilbage til det andet punktum. Des mere anmassende, du er, des færre blivende besøgende, vil du have. Især i starten af en sides levetid er det usandsynligt farligt at placere et røvlæs affiliate- og Adsenseads på siden, da den ikke alene ser spammy ud, men også vil have svært ved at tiltrække sig links. I stedet for at satse på store summer til at starte med, kan du opnå langt mere ved først at skabe en ordentlig side med besøgende og derefter begynde at tjene penge på disse besøgende.

Som et grelt eksempel på, hvad jeg mener, se herunder:

alt for mange adsense reklamer på en side
Alt for mange ads. Tryk for stort.

Jeg har markeret reklamer med rød og indhold med grønt. Som det er nemt at se, er fordelingen helt fucked. Der er sindssygt mange ads og relativt lidt indhold – det er præcis sådan noget indhold, jeg i punkt 1 snakker om, at du bør undgå. Siden her har ku ét formål: At tjene penge. Det er ikke i sig selv et problem, men når det er så tydeligt, som det her er tilfældet, bliver det altså et problem, desværre. Og den her side er langt, langt fra alene.

I stedet for at fokusere på, hvordan du nemmest kan tjene flere penge på din affiliateside, så tænk på, hvordan du kan gøre dine besøgende mere tilfredse. På den måde vil du langt hurtigere opbygge en bemærkelsesværdig side, der rent faktisk er i stand til at tjene penge og alle vinder herved!

4)    Lav mere ordentligt indhold

Du har med garanti allerede glemt det første punkt om at lave ordentligt indhold til din affiliateside i stedet for bare at skrive en sludder for en sladder om iPhones. Lav nu noget ordentligt indhold! – og nu du har gjort det, så lav mere af det. Des mere indhold du har på siden, des flere potentielle døre åbner du for, at Google kan sende besøgende din vej.

Lav godt indhold. Og lav så endnu mere godt indhold.

Indholdet på din side kan sagtens bestå af andet end bare tekst. Hvis du har mulighed for eksempelvis at lave videoer eller lydklip kan du derved distancere dig fra andre og lignende affiliatesider og få et forspring. YouTube er eksempelvis et ekstremt markedsføringsværktøj, hvis du gør det rigtigt. Har du en side om proteinpulver, kan du lave videoanmeldelser af proteinpulver og vise, hvordan man eksempelvis kan lave en lækker smoothie med dette. Det er nemt, hurtigt og giver super meget. Distancer dig. At være en del af flokken er ikke den skæbne du ønsker for din spritnye affiliateside.

Du kan også forsøge at lave alternativt indhold, som folk vil ønske at linke til. Her tænker jeg især på infografiker. De smarte og forklarende grafikker kan du ligge op til gratis download og brug mod et link tilbage. Er infografikken tilpas god, vil det helt automatisk ske – Jeg har på flere af mine sider benyttet mig af muligheden mod at sende et link i den modsatte retning. Jeg får en god infografik og linker til en relevant side. Alle – Jeg, mine besøgende og skaberen af infografikken, er glade!

5)    SEO – Søgemaskineoptimering

Så langt så godt. Har du lavet en affiliateside i et overskueligt design, som ikke er proppet med reklamer og som har godt indhold og meget af det? Så kan vi rykke videre til den sjove del. Søgemaskineoptimering!

Affiliatesites i dag virker enten ved hjælp af søgemaskineoptimering, ved hjælp af PPC eller en blanding af disse to. Mens søgemaskineoptimering er den langtidsholdbare løsning, der ikke behøver at koste andet end din tid, kan PPC (Pay Per Click) give resultater her og nu. Jeg vil ikke sige, at den ene er bedre end den anden – blot, at de nicher, hvor PPC rent faktisk kan betale sig allerede er godt fyldt op med affiliatesites. Jeg benytter mig personligt udelukkende af søgemaskineoptimering til at tiltrække besøgende til mine affiliate- og Adsensesider.

Det er desuden meget bevidst, at jeg først har placeret dette afsnit efter godt 1300 ord. Søgemaskineoptimering skal du først i gang med efter, at en ordentlig side er kreeret. Vi kan lave en bilanalogi: Det er nemt at sminke en 20 år gammel Golf og give den et nyt lag maling, men det kører den hverken hurtigere eller bedre af. Til gengæld skal du blot tilføje et fint flammeklistermærker til siden af din Lamborghini, og så sælger den ellers som varmt brød og gør køberne glade. Lav en Lamborghini til at starte med. Så bliver sminkedelen både sjovere og hurtigere!

gammel skrotspand ved siden af grøn lamborghini

Vi kan dele søgemaskineoptimeringen af din affiliateside op i 2 dele, henholdsvis den interne og den eksterne.

Den interne søgemaskineoptimering:

Først og fremmest er det vigtigt, at du kontinuerligt opdaterer din side med nyt indhold, og at dette indhold er relevant for siden. En rigtigt fin mulighed er at skabe en blog (du kører sikkert med WordPress,  så det kan ikke være nemmere) og blogge om det emne, din affiliateside handler om. Vil du sælge iPhones? Så skriver du om iPhones. Vil du sælge a-kasser? Så skriver du om arbejdsløshed, jobtips, CV-kreation og des lignende. Det er muligt at skrive en masse, næsten hvad end hvilket emne, du har valgt at lave affiliate på.

Disse indlæg har dels til formål at tiltrække besøgende til din side, men da du har mulighed for at linke internt til din side med disse indlæg tjener de også et SEO-formål. Link naturligt i teksterne med den rette ankertekst til passende sider på dit domæne, hvorefter disse helt automatisk tillægges ekstra værdi. Intern linbkuilding er i mine øjne mindst lige så vigtigt som ekstern linkbuilding – du kan ikke undvære hverken eller!

Herefter skal du naturligvis sørge for, at samtlige af dine indlæg er udstyret med en passende meta title og description. I WordPress gøres dette nemmest med et plug-in. Jeg har nederst i denne post lavet en liste over nyttige plug-ins til en affiliateside på WordPress, så du kan scrolle ned og hente dem om lidt.

Brugen af tags i WordPress er et meget omdiskuteret emne. Per skrivende stund – primo 2012 – kan det faktisk virke og skaffe besøgende bare at spamme tags til alle dine indlæg som ind i helvede, men det er utvivlsomt en kortfristet stratregi. Har du større planer for dit affiliatesite vil jeg, som andre, anbefale, at du anvender tags i en mere moderat form. Jeg anvender dem meget, meget sjældent, hvis overhovedet på mine sider – det, du får med tags, er en masse sider med en masse links og duplicate content. Det virker måske i dag, men det gør det altså næppe om et år, og du kan lige så godt forberede dig på det med det samme.

I dine indlæg til siden er det vigtigt, at du ikke alene linker til dine egne sider. Links binder internettet sammen, og en moderat mængde af eksterne links til både store og autoritære sider (DR.dk, Wikipedia.org, TV2.dk) og mindre sider (Halfdantimm.dk) er en rigtigt god idé- Du skal søge at skabe en naturlig side, og en naturlig side har intet imod at sende links ud i universet. Du skal nok få igen, bare rolig.

Benyt dig af både billeder, YouTube-klips og eventuelt lydklip samt afstemninger i dine posts. Alt, der er med til at engagere læserne og få dem til at blive længere tid på din side er en god idé, da brugerens tilbøjelighed til at blive på din side allerede nu er et sindssygt vigtigt SEO-element, som kun står til at blive endnu vigtigere i fremtiden. Tag glæderne på forskud og indsæt videoer og billeder, hvor det er relevant.

Lad dine brugere dele dit indhold. Hvis du har fulgt mit tip i punkt 1 samt 4, vil du nu have godt indhold på din side, der er værd at dele. Benyt et WordPress-plugin til at indsætte relevante deleknapper til Twitter, Facebook, Google +, LinkedIn og anden sjov og opfordrer dine læsere til at dele indholdet. Pas desuden meget på med dette, hvis du er en doven satan og skriver dårligt indhold: Så virker det anmassende at bede om deling, og dine besøgende vil forlade siden, hvis de da ikke allerede har gjort det.

Tillad dine brugere at kommentere på dine posts. Du får nyt indhold på din side og engagerer dine læsere. Akismet koster 25kr om måneden for en mindre side, og så slipper du også for at bekymre dig om spam og skidt. Akismet tager sig, som en sidenote, af trashback-spam – og det er virkeligt rart!

Den eksterne søgemaskineoptimering (linkbuilding):

Om vi kalder det her ekstern søgemaskineoptimering eller linkbuilding kan komme ud på et. Det går ud på det samme. Du er nødt til at skaffe dig besøgende til din side, og det måske vigtigste paramter (efter godt indhold!)  er linkbuilding. Det at skaffe indgående links til din side fra ordentlige kilder og sørge for, at der er mange af dem. Det kan du gøre på mange måder:

 • Linkkataloger: Der er ikke mange, men der er da nogle udmærkede linkkataloger i Danmark endnu. Du kan eventuelt Google ”linkkatalog” og så bare snuppe de stykker på de første par sider. Om end ikke andet, så for at få en varieret linkprofil er det ikke en dårlig idé, men det kan slet ikke bruges i samme omfang som det tidligere har været tilfældet.
 • Artikelbaser: Af offentlige artikelbaser er der efterhånden meget, meget få, der er noget værd. Jeg bruger personligt kun en enkelt af slagsen (link nederst i teksten), men også dette er et punkt, der er tillagt langt mindre værdi end tidligere.
 • Gæsteartikler: At placere artikler på andre sider som gæsteforfatter mod et link eller to er rigtigt, rigtigt godt – men det virker kun, hvis du har noget reelt at tilbyde. Hvis du har en side om at tjene penge på nettet, kan du opnå en del ved at få lov til at skrive gæsteartikler om at tjene penge på nettet på andre sider med præcis samme tema. Skriv nogle ordentlige artikler; så må du komme tilbage, og så bliver det nemmere også i fremtiden at få lov til at skrive hos andre.
 • Sociale medier: Opret en profil for din side på Twitter, LinkedIn, Facebook og Google +. At være aktiv på de sociale medier er vigtigere end nogensinde, og du kan få nogle glimrende links fra disse kilder. Er du heldig, og skriver du ordentligt indhold, trigger du tilmed sneboldeffekten, og så bliver det først rigtigt sjovt på de sociale medier!
 • Blognetværk: Her bliver det både rigtigt svært og rigtigt farligt. Du har mulighed for at lave dit eget blognetværk eller at købe / charmere dig på vej ind til andres. Per skrivende stund virker dette fantastisk, men Google vil utvivlsomt si ud i de dårlige blognetværk rundt omkring inden voldsomt længe. Selv efter dette vil de gode bestå, og denne metode – hvor du basalt set blot smækker tekster ud, der linker til dig selv, på et stort antal blogs med forskellige registratorer og webhoteller samt IP’er – vil stadigt virke. Men pas på med, hvad du laver. Det er muligt virkeligt at få fingrene i klemme, hvis ikke du gør arbejdet ordentligt.
 • Fora: Vær aktiv på relevante fora med signaturlinks. Jeg tænker ikke udelukkende Amino, men også emnerelevante fora. Har du en side om sundhed, er du på Motion-online og Bodybuilding med gode og relevante kommentarer.
 • Google Alerts: Lav en alarm på dit keyword for fora og blogs. Så får du en mail, hvis folk skriver om dit emne, hvorefter du har mulighed for at hjælpe og snige et link ind. En af de ting, der giver rigtigt meget. Kender du ikke Google Alerts endnu, har du noget at glæde dig til!

Der er også et par ting, du helt sikkert ikke skal gøre som en del af din linkbuilding:

 • Købe links på Fiverr. Det at købe links i sig selv er stridigt, men virker fortrinligt. At købe links på Fiverr (I will give you 2000 links for $5) er superdumt. Først og fremmest er linksne skabt ved spamsoftware meget ofte, dernæst er de irrelevante, og for det tredje ser det meget unaturligt ud. I bedste fald hjælper de ikke. I værste fald skader de. Lad være.
 • Kommentarspamme blogs. Ejeren bliver sur, linket bliver slettet og det er i det hele taget 1 skridt frem og 2 tilbage at spamme blogs med irrelevante kommentarer med links.
 • Kommentere med dit keyword og ikke dit navn. Det hjælper måske med dit keyword, men det er slet og ret dårlig stil. Jeg ændrer alle forsøg på det her på bloggen eller sletter kommentaren, og jeg er ikke alene.
 • Blognetværk. Du kan virkeligt få fingrene i klemme, og derfor nævner jeg den også her. Du skal virkeligt vide, hvad du laver – ellers køb adgang til allerede eksisterende adgang og benyt disse i stedet. Det kan meget vel betale sig i højere grad i den sidste ende.

6)    Gør din side troværdig

Dette punkt kunne jeg sådan set lige så godt have placeret tidligere, men det gjorde jeg så ikke. For at undgå, at Google og dine besøgende stempler dig som endnu en affiliateside er du nødt til at gøre din side troværdig.

For at undgå dette skal du på dit affiliatesite skabe en ”Om os”-side, hvor der er informationer om dig som skaber af siden. Placer endeligt et billede på siden og fortæl en smule om dig selv. Lav desuden en kontaktform, så det er muligt for besøgende, potentielle annoncører og andre at kontakte dig. Laver du din affiliatesite som et firma, placer da CVR-nummeret på siden under ”Om os” også, da dette om noget tilfører din side troværdighed.

Også en side med vilkår og bestemmelser er du nødt til at have. Skriv lidt om ophavsret, om cookiebrugen (Ved du ikke, om du bruger cookies? Det gør du!), om ansvaret og mere. Du kan sagtens finde inspiration i andre lignende sider og deres bestemmelser, men det skaber både duplicate content og er dårlig stil direkte at kopiere det.

En mulighed er at lade et plug-in skabe dine vilkår og betingelser og så no-index’e denne side. Siden skal blot være der i tilfælde af, at en repræsentant for eksempelvis Google Adsense tjekker din side, da de kræver en sådan side. Du behøver ikke at lade den indeksere og jeg vil faktisk anbefale imod det. Jeg plejer at no-indexe mine vilkårssider.

Få din affiliateside til at ligne en ”rigtig side”. Så vil Google også være mere tilbøjelig til at sende trafik til dig, og det vil være endnu nemmere at tjene penge på din side.

7)    Nyttige plugins og temaer

Jeg går næsten ud fra, at du også benytter WordPress til at opbygge dine affiliatesider? I så fald er der et par nyttige plug-ins, vi kan tage et kig på. Jeg bruger de fleste af dem herunder i større eller mindre grad på mine affiliate- og Adsensesites. Du kender sikkert et par stykker, men jeg håber da, at der er bare en enkelt du ikke har set før. 🙂

WordPress SEO:

Hollænderen Joost de Valk står bag det, jeg anser som værende det bedste SEO-plugin til WordPress. At lave meta titles og descriptions er pænere end nogensinde før, og pluginnet rummer rigelige muligheder for at tilpasse noindexing, canonical URL’s og hvad du ellers måtte have lyst til at bruge. Jeg er rykket væk fra All In One SEO-pack på samtlige af mine sider til fordel fra dette.

Link: http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-seo/

GD Star Rating:

Du kender med garanti de små stjerner i søgeresultaterne. Lige nu kan du udnytte, at de er alt for nemme at få med GD Star Rating. Dette er utvivlsomt noget, Google også vil ændre på senere, men i modsætning til tags mener jeg, at du lige så godt kan få det bedste ud af det i dette tilfælde. Installer dette plugin og placer muligheden for at give stjerner på alle dine posts. Det er helt gratis.

gd star rating wordpress plugin

Link: http://wordpress.org/extend/plugins/gd-star-rating/

Google Privacy Policy:

For at være med i Google Adsense skal du have en side med din privacy policy. Dette plugin skaber netop den side, der skal bruges. Du skal blot sørge for at no-indexe siden, da den er fyldt med DC. God at have, dum at mangle, endnu dummere at få indekseret. Står på engelsk!

Link: http://wordpress.org/extend/plugins/google-privacy-policy/

Slick Social Share Buttons:

At opfordre dine læsere til at dele dit indhold er en glimrende idé. Med dette plugin kan du i højre eller venstre side af skærmen få placeret en bar med Tweet-knap, Facebook Like-knap, Google +-knap og hvad du ellers måtte have lyst til. Ikke pænt, men nærgående og jeg har udmærkede resultater med dette plugin og bruger det på en del af mine sider.

Link: http://wordpress.org/extend/plugins/slick-social-share-buttons/

Fast Secure Contact Form:

Er der ikke en kontaktform med i dit tema per default? I så fald skal du have fat i dette plugin. Ved at indsætte en smart lille shortcode på en side har du pludseligt en kontaktform, med hvilken dine besøgende kan skrive til dig. Den har jeg super fine erfaringer med, og den er naturligvis gratis og blokerer tilmed som en ekstra bonus automatisk spambeskeder!

Link: http://wordpress.org/extend/plugins/si-contact-form/

Simple URLs:

Nogle cloaker deres affiliatelinks, andre gør ikke. Jeg gør både og. Hvis du ikke er interesseret i, at Google skal følge dine affiliatelinks, er det dette plugin, du skal have fat i. Du skal forkorte samtlige affiliate-urls og derudover sikre, at det i din robots.txt-fil ikke er tilladt at følge sider med /go/-mærkatet. Om det er en god idé eller ej er lidt af et religionsspørgsmål.

Link: http://wordpress.org/extend/plugins/simple-urls/

WordPress Backup To Dropbox:

Jeg kan godt lide tanken om, at min side bliver backedup til min Dropbox-konto hver eneste uge helt automatisk. Det sørger dette plugin nemlig for. Det er gratis, virker suverænt og er i det hele taget meget anbefalelsesværdigt. Det er for dumt at miste siden, så hav lige en backup, ikke?

Link: http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-backup-to-dropbox/

WP-Polls:

Jeg foreslog tidligere i teksten at lave afstemninger for at inddrage dine medlemmer. Det kan du gøre med dette smarte plugin, der lader dig customize dine afstemningsbokse med CSS og anden sjov. Anbefalelsesværdigt og meget nemt at bruge!

Link: http://wordpress.org/extend/plugins/wp-polls/

Temaer:

I forhold til temaer ser jeg egentligt kun en enkelt mulighed: Så godt som alle mine sider er i dag opbygget ved hjælp af WooThemes. Halfdantimm.dk er per skrivende stund opbygget i temaet Canvas, hvilket også kan siges om mange af mine andre sider. Nogle i Simplicity, nogle i Wikeasi, andre i Thejournal og en helt anden gruppe i Skeptical. Jeg har prøvet alt fra Thesis til Headway, ElegantThemes til StudioPress og jeg er slet ikke i tvivl: WooThemes er de suverænt bedste af slagsen!

At betale for et tema er desuden ikke en dum ting. Det er pengene værd at arbejde med et ordentligt tema i stedet for at arbejde med skadelig kode i gratis temaer, hvilket faktisk sker overraskende ofte!

Artikelbase:

Jeg bruger kun én: Goon.dk, ejet af Morten Madsen. Jeg ved, at den rent faktisk tilses som en reel artikelbase, som skal give værdi til brugerne, og derfor har denne også en god chance for at overleve Googles hånd også i morgen!

8)    Bliv ved

Så er vi ved at være ved vejs ende. Det eneste, du mangler nu, hvis du har fulgt de forudgående otte trin, er at blive ved. Bliv ved med at skabe nyt og godt indhold, bliv ved med at lave nye videoer, lav anmeldelser, lav linkbuilding og bliv i det hele taget ved. Succesen er lige rundt om hjørnet – du skal bare blive ved, og så kommer den helt af sig selv, hvis du gør et ordentligt stykke arbejde.

Såfremt du har lyst til at læse mere, anbefaler jeg, at du tager et kig på Projekt Adsense, hvor jeg prøver at udnytte den viden, jeg netop her har skrevet, til at tjene 5.000kr passivt om måneden. Se min indtjeningsrapport for januar her og indtjeningsrapport for december her.

Har du nogle spørgsmål, er du velkommen til at nedskrive dem i en kommentar herunder. Derudover sætter jeg pris på, hvis du skulle have lyst til at dele indholdet her ved hjælp af netop Slick Social Share Buttons i højre side. Hvis du har læst det hele indtil nu, vil jeg sige tak for denne gang – det var en lang omgang, og jeg håber, at du fik noget ud af det. Nu skal du blot i gang med at lave en knaldgod affiliateside og bevise for dig selv, at det skam er muligt at tjene penge på nettet! 😉

109 responses to “Tjekliste til din Affiliateside + Adsenseside

 1. Godt nok noget af et marathon indlæg. Tak for indsatsen og tillykke til alle dem der finder den her side, med så meget basal info, samlet på et sted 🙂

 2. Fantastisk læsning Halfdan!

  Jeg kender jo egentlig godt alle punkterne, men en reminder skader jo ikke. Det er i al fald rigtig god læsning.

  Jeg kendte dog ikke WordPress Backup To Dropbox, så tak for tippet!

  +1 og et tweet skal der lyde herfra 😉

  1. Thank you! – Jeg er glad for, at du kunne bruge det. Jeg bruger WordPress Backup To Dropbox på begge mine konkurrencedeltagere, hvis du vil have et lille hint på dén front. Penge-maskinen.dk ville heller ikke lide skade af det. 😉

 3. Super fin guide, Halfdan. Anbefales til alle nybegyndere indenfor affiliate verdenen.

  I forhold til første punkt (og fjerde), plejer man at sige “content is king”. Det er en underdrivelse. Content is Lion King !!

 4. For satan, hvor er det dog et velskrevet indlæg. Det bliver svært at hamle op med – så jeg tror egentlig bare, at jeg også vil henvise folk hertil. Hvis du var en bandit sneg du lige et affiliate-link til Meebox eller lign. ind 😀

  Godt gået, mate!

  1. Det lyder bestemt heller ikke som en dårlig idé mht. henvisningerne – og tak for delingen på G+ også! 🙂

   Jeg lede faktisk efter et affiliatelink til WooThemes, men jeg gav op og tænkte, at det kunne være ligemeget. Tak!

 5. Det er næsten en hel bog, som du har skrevet, men for satan hvor er det godt!
  Nu risikerer du kun, at du får en masse gode konkurrenter i fremtiden ;D

  1. Det ville bestemt ikke være det værste. Man kunne også argumentere for konkurrenter med vores konkurrence – men jeg foretrækker at se på det som netværk. 😉

   Tak for rosen!

 6. Hold da op en energi! 🙂

  Jeg kan også godt lide nogle Woothemes, men er nu personligt til StudioPress. Nu har jeg så heller ikke lavet noget affiliate-halløj endnu. Jeg har dog også lagt mærke til der er en del der er helt på bar bund på Amino, så godt med en intro.

  Jeg kendte heller ikke til det WP-plugin med backup til DropBox 🙂

  1. Når først man skriver om noget interessant, så går det også ekstra hurtigt. Skulle jeg skrive 4.000 ord om lamper var det nok gået knap så hurtigt..

   Jeg kan slet ikke finde ud af StudioPress. Andreas Linde mener også, at det er det bedste, men jeg er godt nok en spade til det – men det er helt afgjort muligt at lave nogle knaldgode sider med det! 🙂

   1. Havde ikke opdaget du havde svaret, men skulle lige kigge tilbage for at skimme det igennem igen.

    Stor respekt for dette blogindlæg, som andre nok havde “solgt” som en “bog” :-D, hvor du lige skal give din e-mailadresse for at få den. Det kræver at du både har et stort overblik og sans for detaljen. Det er der vist ikke mange, der kan.

    Det var faktisk Andreas Linde, der var “skyld i” at jeg var så heldig at finde fandt StudioPress, men jeg har da efterfølgende nu opdaget hvorfor WooPress kan være bedst, hvis interessen er affiliate marketing uden at ville lege med HTML og den slags 🙂

    1. Jeg overvejede faktisk slet ikke mail-for-indhold-tilgangen. Set i retrospekt havde jeg heller ikke gjort det – Jeg kan meget bedre lide denne tilgang, hvor alle kan få lov til at læse det (og dele det 😉 ) uden, at give deres sjæl til mig til gengæld.
     Jeg tror, at jeg vinder mest på den her måde i det lange løb.

     Andreas har også plæderet for StudioPress overfor mig, og jeg har prøvet det – men WooThemes er nu en del sjovere. Synes jeg. Og vidst også dig, ser det ud til! 😉

 7. Endnu et lækkert og fremragende skrevet indlæg fra dig Halfdan.
  Denne post vil uden tvivl blive linket til mange gange fra amino, når folk søger feedback på deres nye (2 dage gammel) affiliate side.

  1. Mange tak for det! Det ville bestemt ikke gøre mig noget. Jeg har på fornemmelsen, at blogindlægget rent faktisk kan bruges netop der. Jeg har svaret på mere end blot et par stykker, der søgte på feedback til en uge gamle og virkeligt uduelige affiliatesider. 🙁

 8. Super god gennemgang! Mht. Simple URLs kan det være en idé at omdøbe stien /Go til noget mindre afslørende, det er et MEGET udbredt plugin.

  Godt at se, at du har styr på tag-delen, der har du fuldstændig ret, som så meget andet i dette indlæg. Thumbs up!

  1. Mange tak for det! Tag-delen har jeg også forhørt mig om ad andre veje for at være sikker på. Altid rart at blive bekræftet i mine betænkeligheder.

   Du har helt ret mht. Simple URLs. For os, der beskæftiger os med online marketing i det hele taget, er det ekstremt afslørende. Desværre.

 9. Rigtig god artikel – du kommer vidt omkring.

  Din sidste kommentar er nok den vigtigste: bliv ved! Mange falder fra efter et stykke tid når resultaterne ikke lige bliver som ønsket efter de første uger. Resultaterne skal nok komme – men det kræver man bliver ved.

 10. Fremragende indlæg 🙂
  Du har virkelig fat i den lange ende, super arbejde..
  Med hensyn til plugins så syntes jeg der mangler nogle sikkerheds plugins. Det kunne foreksempel være: Firewall 2, Login Lockdown, Bulletproof security, Secure WordPress og Better WordPress Security..

  Endnu engang godt gået 🙂

  1. Mange tak for rosen!

   Sikkerhedsplugins er helt sikkert manglende her på listen. Jeg har faktisk Login Lockdown installeret på de fleste af mine domæner, men de andre kender jeg ikke. Jeg tager lidt et kig på dem her om lidt; tak for listen!

 11. Rigtig fin guide!

  Ved du om det er nemmere at få vist stjernerne i søgeresultaterne, hvis det er brugerne der bedømmer, i forhold til at man selv giver x-antal stjerner til et produkt i forbindelse med en anmeldelse?

  1. Tak!

   Jeg er ikke sikker på, om jeg forstår dit spørgsmål? Hvis det er som Rosenstand har forstået det, har du svaret nedeunder.

   Hvis du spørger, hvorvidt stjernerne kommer i samme tempo, hvis du selv anmelder, som hvis dine brugere anmelder, er det vidst et “ja”. Jeg har fået rich snippets på en del af mine indlæg, selvom der kun er én anmeldelse. Og det er mig. 😉

 12. Sådan Halfdan,

  Det er, som flere har nævnt, simpelthen en suveræn artikel.
  Den er hermed kommet på listen over “bibler” på nettet.

 13. @Nicolaj: Hvis du har rich snippets med bedømmelser (stjerner for eksempel), der er hard coded ind, er du ret sikker på at få høvl.

  Der skal naturligvis være en mulighed for brugerne for at tildele stjerner. Er der ikke det, bedømmer Google det som “rich snippets spam”, og er du heldig, nøjes de med at blokere for visning af rich snippets på dit site 😉

  1. Hej Rosenstand
   Skal det du siger forståes således at hvis man bruger et WP thema eller plugin med rating/review mulighed fra forfatterens side – at så er det noget skidt !!
   (dem er der nogen stykker af – hvor der på de fleste af dem IKKE er mulighed for
   at lade brugerne rate) ??
   Hilsen claus

 14. Virkelig godt og lærerig indlæg, for en roukie som mig. btw Woothemes’ne er jo virkelig fede! skal have lavet en relaunch af mit første site og starte helt forfra på mit andet!
  Jeg burde ikke lave nogle af de fejl du beskriver nu.

  1. Haha ja – Man kan roligt sige, at du er i målgruppen for det her indlæg. Jeg håber, at det kan hjælpe dig godt på vej i vores konkurrence. Jeg glæder mig til at se din indtjeningsrapport for næste måned!

 15. Det må give et stående bifald. Det er et særdeles godt og velskrevet indlæg, som helt bestemt fortjener at blive delt og set af mange nybegyndere, men også erfarne affiliate-folk, som har glemt hvad det i virkeligheden handler om 🙂 Fantastisk – den får naturligvis også lige en stemme fra mig på Amino.

  Som sidenotits vil jeg da lige sige tak fordi du har anbefalet Goon. Det værdsætter jeg rigtig, rigtig meget! Sådan Halfdan.

  1. Mig en glæde at smide et link i retning af Goon! Jeg tror på projektet, og jeg er ikke i tvivl om, at du med din nuværende arbejdsindsats faktisk kan nå rigtigt langt med siden. Very well done – og mange tak for rosen mht. til indlægget og stemmen på Amino. Det er meget værdsat!

  1. Mange tak for komplimentet!

   Jeg er også rigtigt glad for, at historien bekræfter sig selv på den måde – det skulle gerne give lidt ekstra motivation til de, der har fået noget ud af at læse indlægget. 🙂

   1. Rigtig fin artikel.

    Noget som jeg virkelig giver dig ret i, er det angående indholdet på sin side. Alt for mange smider bare noget indhold ind, og fyrer så derefter op for SEO’en. Dette nytter jo netop ikke så meget, hvis indholdet er af h. til.

    God tjekliste! 🙂

 16. Tak for en spændende, lang og god artikel – masser af god info og gode tips.

  Var ikke klar over det med vilkårene skal være på ens side, hvis man benytter adsense. Så det må jeg hellere få brygget sammen i en fart 🙂

  I forhold til det billede du har først i artiklen, vil jeg opfordre til at bruge nogle andre farver en anden gang. Jeg ved ikke hvordan mennesker med “normalt” syn ser den – men er selv rød/grøn farveblind, hvilket betyder at jeg kan have svært ved at skelne farverne fra hinanden i visse situationer. Selvom fladerne her er ret store og godt kan skelnes, var det lidt anstrengende for mine øjne at se på….

  Men super artikel, godt arbejde. Keep it coming 🙂

  1. Mange tak for rosen. Jeg er super glad for, at du kunne bruge noget med det samme! 🙂

   Du har desværre ret med hensyn til det første billede. Selv for personer, der ikke er farveblinde, er det godt nok noget miskmask. Det er taget under alt andet end fordelagtige lysforhold, hvilket desværre afspejles i en sammenblanding. Jeg må lige have lavet et andet billede. Teksten kan næsten ikke være tjent med andet. Tak for heads-up!

 17. Super fed artikel.
  Det er jo lige en som jeg skal bruge nu hvor jeg er ‘nybegynder’, og har startet mit eget Affiliate website.
  Det med en masse godt indhold må jeg se at få gjort noget ved.

  Jeg forstår simpelthen ikke at du kan få inspiration til at skrive en så lang og fejlfri artikel – respekt!

  Nå, nu må jeg vidst igang med at få sat nogle flueben ved punkterne!

  1. Mange tak for rosen!

   Det er netop sider som dine, der kunne have godt brug for sådan en tjekliste her. Du har utvivlsomt potentialet og viljen til at lave en hamrende god (og rentabel) side, men du mangler lige en smule i udførelse. Jeg glæder mig meget til at se, hvor du er om bare et par måneder!

  1. Hej Tom / Champion,

   Tak! Du er en af de personer, der overhovedet er grunden til, at jeg kan skrive sådan et indlæg i dag, og det fortjener du også cadeau for. Jeg er ikke i tvivl om at Shopeksperten.dk går en meget interessant fremtid i møde! 😉

 18. Hej halfdan.

  som mange andre skriver er dette aldeles fremragende.

  Jeg vil hører om du ikke skriver noget mere om eget blognetværk på et tidspunkt. det var i min søgen efter det at jeg havnede her.;) og det er noget jeg gerne vil vide meget mere om, så jeg ikke laver fejl der kan være alvorlige i forhold til søgemaskinerne.

  1. Hej Klaus,

   Tak!

   Det skal bestemt ikke udelukkes. Hvis du er villig til at betale for det, er det muligt at finde information på Rosenstands E-Universe, og ellers kommer Frank Hellerup Madsen også snart med et indlæg om på det Amino. Men jeg kunne også sagtens finde på at skrive et uddybende indlæg – start dog med at skrive knaldgodt indhold, også kan du passende bekymre dig om sådan ude-på-kanten SEO bagefter. 😉

 19. Hej Halfan.

  Så faldt jeg også over dit indlæg. Jeg må sige at det er super godt skrevet, og yderst relevant. Godt stykke arbejde 🙂

 20. Tusind tak for en super fin guide med mange pratktiske tip. Jeg startede oktober sidste år med at bygge min første side op, er helt ny på området og kæmper stadig for at finde hoved og hale i hvad man skal og hvad man bør og ikke mindst hvad det hele betyder.

  Jeg har nu fire sider hvor jeg har fået google adsense på de tre af dem i højre sidebar, ikke særligt fikst, men dog en start og så har jeg en anden konkret i tankerne.

  Jeg har ikke helt styr på hvordan man ellers gør for at optimere sin side i forhold til affiliate marketing og det er et tungt emne for mig, så det tage sin tid, men jeg er tændt og heldigvis meget stædig.

  Mht. backup har jeg selv været på udkig efter et godt plugin og overvejer nu at sætte mig ind i dropbox 🙂

  Og så er jeg gået i tænkeboks for at finde på nye emner for affiliate sider, de sider jeg har nu, har jeg valgt ud fra mit eget personlige interessefelt og det er derfor ikke produkter og ydelser jeg skriver om – men det er måske der, man skal bevæge sig hen, for at få det bedste udbytte?

  Hvis du skulle få tid og lyst, må du meget gerne se på LoveRoad.dk og Finurligvis.dk og give mig en tilbagemelding, det vil jeg være rigtig glad for – og ellers er jeg i hvert fald rigtig glad for dit indlæg her. Virkelig godt skrevet med super relevant info for sådan nogen som mig 🙂

  Tusind tak

  1. Mange tak for rosen! Jeg er super glad for, at du kunne bruge det til noget – og at du allerede er godt i gang med et par sider, gør det bestemt heller ikke værre!

   Det vil utvivlsomt tage lidt tid at sætte sig ind i det hele, men det er det værd. Jeg synes at hele gamet omkring SEO og online markedsføring er så hamrende interessant, at det slet ikke føles som arbejde eller noget i den dur – det er ren og skær interesse, hobby og arbejde blandet sammen til en fantastisk størrelse. Og det virker som om, at du har det på samme måde! 😉

   Interesser vs. Ydelser: På kort sigt er det sikkert nemmere at tjene penge med en side bygget på allerede eksisterende produkter, hvilken er nem at optimere. Men det handler i høj grad også om, hvordan det ser ud om 2 og om 3 år – er det stadigt muligt at bygge på siden der? På langt sigt kan det være en stor fordel at vælge efter ens interesser, da det kan være særdeles svært at holde gejsten oppe ellers. 🙂
   Optimalt set rammer du en side, hvor der både findes relevante affiliateprogrammer, og som du interesserer dig for. Det tager lang tid at finde sådan en, men på langt sigt er det at foretrække.

   Jeg vil super gerne kigge på siderne og komme med en tilbagemelding – Jeg går ud fra, at jeg har din mail med den her kommentar, så jeg prøver at kigge på det og komme med et bud snarest muligt!

   Tak!

 21. Et godt, langt, gennemarbejdet og ikke mindst informativt blogindlæg er altid en fornøjelse. Også selvom man, som undertegnede, ikke roder med partner-links i den forstand. Men du kommer nu alligevel med nogle brugbare pointer.

  Ikke mindst er det nyt for mig, at man skal have en underside med de af Google anviste vilkår. Jeg har tjekket AdSense-policen og synes ikke det fremgår særlig tydeligt, hvorvidt en sådan side er obligatorisk. Blot fremgår det, at man skal “have og følge en passende politik”. Videre skriver de godt nok “som tydeligt angiver”, så det er måske her hunden ligger begravet.

  1. Hvor den ligger, kan jeg faktisk ikke engang huske på stående fod, men det der er et ganske udmærket bud. Sikkert er det i hvert fald at man skal have den – og med det smarte lille WP-plugin er det også ganske nemt.

   Tak for rosen! Meget af indlægget kan gøres gældende både med eller uden affiliate- og Adsensesider. Godt indhold går næppe af mode de næste par år. 🙂

  1. Jeg er glad for, at du kunne bruge det!

   Jeg bruger Yoast SEO WordPress-plugin. Med det er det muligt på hver side bare at knalde et flueben i et hak, og så tilføjer plugin’et et noindex-tag i teksten. Jeg ved faktisk ikke, hvordan man ellers skulle gøre det. Programmering er ikke min bedste ven. q:o)

 22. Hej Halfdan,

  Helt igennem fantastisk liste – den er arkiveret i bogmærkelinjen, så jeg altid kan finde den frem. Jeg er først lige begyndt at arbejde med affiliate marketing og arbejder på min første side. Nu har jeg en fantastisk liste at arbejde ud fra, så nu er der ikke længere nogen undskyldning 😉

 23. Hej Halfdan

  Tusind tak for denne guide. Det var virkelig god og lærerig læsning.
  Tak igen. 🙂

  1. Hej Kenneth,

   Mange tak! – Jeg håber, at du også kan bruge det på din a-kasse side. Jeg glæder mig meget til at konkurrere med dig, når jeg kommer i gang med den igen. 😉

 24. Hold da op for et indlæg !!

  Det må jeg sige… Sindsygt udførligt skrevet og du kommer jo nærmest helt rundt i alle afkroge !! Flot flot flot !!!

  TAK !!!

 25. Super velskrevet og nyttig artikel. Jeg kendte til en del af overnævnte beskrivning, men det gav alligevel motivation til at arbejde lidt ekstra. Så det begynder jeg på straks. Tak.

  1. Det er super godt at høre!

   Motivation er – som jeg ser det – langt vigtigere end viden og erfaring. Sidste kommer nemlig helt automatisk med første, men det går ikke den anden vej rundt..

 26. Super guide. Men jeg har et spørgsmål, som jeg ikke rigtig kan finde svar på nogle steder. (jeg beklager, hvis du svarer på det et sted.)

  Når jeg skriver artikler til mine affiliatesider, er det så bedst at publicere dem løbende? F.eks. 2-3 om ugen fordelt på forskellige dage. Eller får jeg ligeså meget ud af at udgive alle indlæg samme dag. Dvs. bare 3 indlæg den dag, hvor jeg alligevel skriver dem? (jeg plejer at skrive alle mine indlæg samme dag.)

  Jeg tænker, at jeg i starten, hvor jeg alligevel ikke rigtig har nogle læsere til en ny hjemmeside, ligeså godt kan udgive flere indlæg med det samme for Googles skyld. Eller tager jeg fejl?

  1. Jeg tror ikke, jeg svarer på det her – så det må være definitionen på et godt spøgsmål! 🙂

   Med en så lille mængde af indhold, tror jeg ikke, der er nogen reel forskel i at udgive på forskellige tidspunkter eller knalde dem alle af samtidigt. Jeg ville nok gøre det sidste, da det simpelthen bare er nemmere.

   Var der derimod tale om en større side og flere indlæg, ville jeg prøve at sprede dem ud – også af hensyn til læserne, så de kunne få det meste med, og så plejer Mr. G at følge trop.

   Bare knald dem afsted og nyd effekten på dine affiliatesider med andre ord. Og få lige noget mere tekst på den, du linker til her – jeg var tæt på at slette linket. 😉

 27. Hej
  Må sige det igen denne blog er super god 🙂

  Hvordan vigtigt er det at have en høj CPC vs antal søgninger

  tænker fx 1000 søgnings med 14 kr. cpc vs 70.000 søgning med 2 kr cpc hvad ville du foretrække?

  Hilsen
  Frederik

 28. Super indlæg, Halfdan!
  Dine indlæg er som sædvanlig en fornøjelse at læse – og giver dig helt ret i, at de fleste nybegyndere ofte misforstår hvor meget arbejde der egentlig er, og hvor mange artikler man skal skrive før man begynder at tjene penge.

  1. Tak for det! Arbejdet undervurderes, men har man interessen for det, skal man også nok nosse sig sammen til at lave arbejdet. Og de fleste får interessen, når pengene først begynder at rulle ind så småt! 🙂

 29. Hej Halfdan! Tak for en super brugbar artikel. Som suveræn nybegynder var der en del termer og fagudtryk jeg ikke kendte/kender, men i det store hele gav artiklen mig et rigtig fint overblik og indblik i affiliate og adsense :)!

  Tak tak, Mads.

 30. Er enig i fiverr-links giver bagslag på den ene eller den anden måde, men der er andre tjenester som er legit nok med samme indirekte formål. Har fx. benyttet mig af en tjeneste hvor jeg bliver social bookmarked på 22 PR8-5 sider – manuelt. Det er en time saver…

 31. Det er sådan en super fed gennemgang det her. Endnu engang, kunne jeg i dag svare en e-mail retur blot med et link hertil, fremfor at skrive en lang mail omkring det at starte en affiliate side.

  Super fedt hr. Timm!

  1. Jamen så er mit mål med artiklen jo opnået – det er en fornøjelse at være i stand til at lave indhold, andre rent faktisk har lyst til at linke til. Jeg fik også selv fornøjelsen i en PM på Amino i dag.

   Tak for henvisningen, Mr. Årets Unge Håb 2012! 🙂

 32. Hej Halfdan

  Rigtig, rigtig fed artikel du har fået skrevet der!

  Jeg synes jeg var kommet godt igang med at lære adsense programmet rimeligt godt at kende. Jeg har før hørt den med indholdet er meget vigtigt, da det også giver tilbagevendene kunder, hvis de kan lide “dit” indhold – men må indrømme jeg lige indså endnu mere hvor vigtigt det er at jeg laver lange og gode artikler.. Kan da se dette indlæg er ret populært fordi det er så super flot skrevet og indeholder alt nyttig info om adsense. Så jeg takker 🙂

 33. En rigtig god start-hjælp til en begynder inden denne store verden. Én gennemlæsning er med garanti ikke nok, så den får lige en plads blandt mine bookmarks.

  Tak for det, Halfdann. 🙂

 34. 6 stjerner til dig, Halfdan!

  Havde det ikke været for dine råd, var vi nok røget i AdSense-hakkeren for at lade os friste af at lægge for mange reklamer ind. AdSense er for ca. et år siden blevet en væsentlig del af vores forretningskoncept, og som med alt andet, så er man ikke verdensmester fra dag 1, skulle jeg hilse og sige 🙂

  Tusind tak for dine mange, lærerige artikler der uden tvivl hjælper folk som mig, der lige skal finde der AdSense-ben, så at sige 🙂

  Nina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt mig og boost din online markedsføring

Kan jeg hjælpe med noget? Brug kontaktformularen herunder – jeg vender hurtigt tilbage.