Projekt Adsense: Februar indtjeningsrapport

Februar, en måned dedikeret til dårligt vejr og korte dage, er ovre, og det er tid til en statusopdatering i konkurrencen om først at nå 5.000kr i indtjening. En statusopdatering, der bærer præg af, at jeg endnu ligger placeret som #2.

Februar måned er forløbet som jeg ønskede det i forhold til konkurrencen. Jeg har ikke skrevet voldsomt mange indlæg til mine sider, men til gengæld har jeg fået godt hul på min linkbuilding. Jeg har skrevet gæsteindlæg en mas, og jeg har stadigt et par aftaler der, og benyttet mig af andre metoder for at skabe indgående links til mine sider. Jeg vil ikke afsløre mine metoder, men det involverer ikke forumspam, blogkommentarer eller nogen form for automatisk gøjl. Jeg har skrevet tekster og placeret dem overalt, jeg har haft chancen.

Udenfor konkurrencen bruges en pæn del af min tid stadigt på universitet. Aftaleret og erstatningsret er hamrende spændende fag, jeg sagtens kunne se mig selv arbejde med også på et andet tidspunkt. Og så er det en interessant viden at have. I tænker én ting, når I hører om et trafikuheld – jeg kommer hurtigt over i nogle andre og langt mere kyniske tanker. Uden nu at lyde som et svin.

Men lad os gå videre til mine to konkurrencedeltagere og hvad marts (og de næste mange år) skal gå med både i forhold til konkurrencen og et nyt og ekstremt spændende projekt, jeg er koblet på! Har du ikke læst indtjeningsrapporten for januar, kan dette gøres her.

 • SimpelSundhed.dk: I januar fik siden 11 nye indlæg. Det gjorde den også i februar, og jeg nåede derved op på præcis 50 indlæg til starten af marts. Derudover er en del tid dog blevet brugt på linkbuilding af siden, hvilket har resulteret i nogle faktisk udmærkede besøgende. Nu skal jeg blot få disse til at konvertere, hvilket nok vil vise sig langt, langt sværere.
  simpelsundhed logo
  Adsense: 140.29kr
  Affiliate: 360.85kr
  Samlet: 501.14kr (januar: 263.68kr)
 • NemFinans.dk: SimpelSundhed.dk fik 11 nye indlæg i februar. Det gjorde Nemfinans ikke – her blev det blot til 7 nye indlæg. Jeg har lagt mig fast på et design efterhånden, men jeg har en meget, meget lav CTR på Adsense – og det er en skam, når klikpriserne med mange pengerelaterede søgeord er så forbandet høje. Det er en af de ting, jeg regner med at gøre noget ved i løbet af marts udover naturligvis at fortsætte min linkbuilding og skrivning af nye indlæg.

  Adsense: 243.56kr
  Affiliate: 1134kr
  Samlet: 1377.56kr (januar: 758.63kr)

I og med at begge sider næsten har fordoblet deres indtjening er jeg overordnet set meget tilfreds med februar på dette punkt. Dog er jeg irriteret over endnu ikke at have førstepladsen, men den må jeg så snuppe i løbet af marts. 😉

I forhold til unikke besøgende er det også muligt at se en klar stigning:

I januar havde SimpelSundhed 963 unikke besøgende. Dette tal er steget til 1791 i februar. En markant stigning. Hver besøgende ser knap 2 sider og bruger 95 sekunder på min side, så alt i alt er jeg bestemt ikke utilfreds med statistikken fra februar. Især, når langt den største del kommer fra søgemaskinerne!

I januar havde NemFinans 886 unikke besøgende. Dette tal er steget til 1884 i februar. Dobbelt så mange besøgende og dobbelt indtjeningen. Her giver de besøgende min side 96 sekunder, et sekund mere end SS, og stadigt knap 2 sider på besøg. Jeg er særdeles tilfreds med, hvordan NemFinans klarer sig.

Alt i alt har februar været en tilfredsstillende måned bortset fra, at jeg endnu må tage til takke med andenpladsen. Min indtjening er steget, og jeg er ikke meget i tvivl om, at det er den passive af slagsen, der også nok skal komme i høj grad i marts, selvom jeg intet skulle vælge at lave på siden. Sådan forholder det sig dog ikke. Jeg kører benhårdt i marts på de keywords, jeg har succes med indtil nu!

Planen for marts (og nyt projekt!)

Jeg fortsætter i samme stil i marts med mere linkbuilding og nye indlæg. Jeg har også nu fundet ud af hvilke keywords, der giver mig en reel indtjening, og jeg vil derfor også fortsætte med at give disse en god mængde tid.

Jeg er også blevet koblet på et nyt projekt. Et projekt, jeg faktisk har overtaget. Anders Saugstrup og Hans Stokholm Kjer har sammen opbygget Byens-Advokat.dk, som den ser ud lige nu, og allerede her er der gjort et fornemt stykke arbejde! Midlertidigt er jura en sjov størrelse, og de to SEO- og tekstkrigere har bedre ting at tage sig til end at læse de bøger, jeg slås med, for at kunne bringe denne side til det næste niveau. Derfor har jeg fået lov til at overtage siden med de to sindsygt dygtige mennesker på sidelinjen som rådgivere de næste mange år fremover. Noget, jeg er hamrende stolt af!

Dette projekt er det største, jeg endnu har været med i, og det vil komme til at spænde over de næste mange år. Jeg betvivler ikke, at emnet – advokater – kan være særdeles givtigt, hvis man gør det rigtigt. Og også i forhold til min fremtid som jurauddannet ville en førsteplads på Google under nøgleordet ”advokat” altså ikke være helt dårligt at have.. 😉

Jeg er allerede gået i gang med keywordanalyser til den nye side, og jeg glæder mig super meget til mine kommende ugentlige samtaler med både Mr. Saugstrup og Mr. Kjer. Det er et projekt, I med garanti også vil komme til at høre mere om i fremtiden!

Tak, fordi at I læste med! Glæd jer til næsten indtjeningsrapport!

Forresten: Jeg er også mega god til fodbold, når jeg ikke leger med SEO!

hold 1 aarhus universitet

16 responses to “Projekt Adsense: Februar indtjeningsrapport

 1. Vi er super glade for at du ville tage udfordingen op og over de næste år skabe den bedste advokatside på dansk, Halfdan!

  Hans og jeg glæder os til at hjælpe dig alt det vi kan på vejen fremad.

  Mvh Anders Saugstrup

  1. Mange tak for de meget fine ord! Jeg er også super glad for, og stolt af, at være med på vognen. Projektet har et kæmpe potentiale. Det ser jeg frem til at udnyte!

 2. Det er sku et godt resultat – respekt!

  Jeg glæder mig til at læse dine næste rapport, og ved denne sad jeg også bare spændt og ventede på at du offentliggjorde den.

  Nu er jeg også selv røget på listen (dog 2 måneder forsinket), men jeg vil alligevel tage kampen op, for at få en masse inspiration!

  Mvh, Casper Jensen.

  1. Mange tak!

   Ja, du er en smule sent på den – men som du selv siger, så kan inspirationen i sig selv være en hel del værd, så det ville jeg ikke tænkte for meget over, hvis jeg var dig. Det er godt at have dig med på vognen!

 3. Hej Halfdan,

  Hvor kan man følge “stillingen” i jeres lille konkurrence? Man skal måske holde øje på deltagernes egne blogs? I så fald, hvem er det som er med?

  Er det forskellige affiliate-programmer der giver de beløb eller stammer det meste fra et enkelt affiliate-program?

  1. Hej Anders,

   Du kan nemt følge med. Vi har en oversigt her: http://webpenge.dk/ – der er stillingen sorteret efter indtjening.

   Indtjeningen fra SimpelSundhed.dk stammer fra ét enkelt affiliateprogram (Bodylab.dk), mens det på Nemfinans er spredt ud over 3 forskellige nogenlunde ligeligt. 🙂

   1. Tak for det!
    Det er en utroligt spændende konkurrence I har gang i.

    Vil du oplyse hvad niveau klikpriserner ligger på for de to sider? Jeg kunne godt tænke mig at se hvor stor forskellen egentlig er på de to brancher.

    1. Mange tak!

     Jeg er ikke helt sikker på, om Adsense-programpolitikken tillader mig dette. Jeg må i hvert fald ikke oplyse CTR.

     Men jeg kan i hvert fald fortælle dig, at økonomisiden Nemfinans.dk har en klikpris omkring 50-75 % højere end sundhedssiden Simpelsundhed.dk. Det er en alt andet end uvæsentlig forskel. 🙂

 4. Fedt at se nogle eksempler fra den “virkelige” verden, omkring hvordan man tjener penge på nettet, frem for at læse en masse guides til at tjene en hulens masse penge. Vil lige holde et øje på konkurrencen her og samle lidt inspiration selv 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt mig og boost din online markedsføring

Kan jeg hjælpe med noget? Brug kontaktformularen herunder – jeg vender hurtigt tilbage.