Mine 3 tips til bogføring

Dette indlæg er sponsoreret.

Det er efterhånden ikke nødvendigt hverken at være bogholder eller regnskabschef, for at være i stand til at udføre helt basalt virksomhedsregnskab og bogføring. Ligesom med så meget andet, er det blevet muligt at få adgang til programmer, som mere eller mindre automatisk udfører det tunge arbejde for dig. Det er dog helt individuelt, hvordan virksomheder vælger at løse opgaven.

Krav og regler

Mange forveksler enten bogføring og regnskab med hinanden, eller tror at det er det samme. Det er ikke tilfældet.

Et regnskab dækker kort beskrevet over en virksomheds indtægter og udgifter, og giver i den sammenhæng et overblik over, om en virksomhed enten taber eller tjener penge. Hvorimod bogføring er udtryk for systematisk registrering af økonomiske transaktioner. Eksempler på økonomiske transaktioner er, hver gang der bliver betalt en regning og hver gang der bliver købt eller solgt noget. Hver gang der ryger penge ind og ud af virksomheden, så skal det dokumenteres og registreres.

Der er dermed forskellige krav og regler for regnskab og bogføring, og det er essentielt at have styr på disse helt fra start.

Bogfør fra start

Det er nødvendigt at bogføre allerede fra dag ét, da opgaven ellers med tiden kun vokser sig større. Det kan være til stor fordel, at have den daglige bogføring højt på dagsordenen helt fra start, da tendensen til at opgaven bliver afviklet dagligt, på den måde er betydeligt større. Da opgaven på den måde bliver en indgroet del af den daglige dagsorden.

Ydermere, hvis opgaven bliver afviklet løbende, mindskes risici for at nogle bilag ikke bliver registreret korrekt, betydeligt mindre. Da der er færre bilag at tage stilling til.

Regnskabsprogrammer

Mange virksomheder er begyndt at outsource deres bogføringsafdeling, da det er en tidsbesparende løsning.

Der findes efterhånden en stor mængde af regnskabsprogrammer såsom Billy, Dinero og Meneto. Det er svært at give en universel anbefaling, som vil være ’det rette match’ for alle virksomheder. Den ideelle løsning kommer i høj grad an på helt specifikke kriterier, som hver enkel virksomhed har, og ikke mindst hvilken type virksomhed der er tale om. Regnskabsprogrammer adskiller sig fra hinanden ved, stor forskel i fokus og funktionalitet.

Dét regnskabsprogram jeg dog har hørt mest positivt omtale af, er Meneto. Meneto tilbyder deres kunder et utraditionelt regnskabsprogram, hvor kunden ikke behøves røre en finger. Den bogføringsansvarlige skal blot tage billeder af bilag og uploade dem til programmet. Derefter sørger Meneto for bogføring, afstemning og indberetning.

Et regnskabsprogram kan være en god investering, da bogføring ellers godt kan gå hen, og blive en stor opgave at varetage for nogle. Det kan være en tidsbesparende løsning, især for virksomheder med få ansatte og dermed få ressourcer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Kontakt mig og boost din online markedsføring

Kan jeg hjælpe med noget? Brug kontaktformularen herunder – jeg vender hurtigt tilbage.