20 Super-studietips: Vores bedste råd til at få en succesfuld studiestart

Dette indlæg er sponsoreret.

September står for døren og det betyder, at den næste generation af studerende snart indtager landets uddannelsesinstitutioner. At studere kan dog være en hård omgang både fagligt og personligt og særligt hvis man har tilbragt mange år væk fra skolebænken.

Jeg har selv tilbragt mange år i landets skolesystem og skrevet en bog om, hvordan man kan få succes i gymnasiet. Derfor har jeg også en stor interesse for landets mange studerende, hvorfor jeg har samlet 20 eksperters bedste råd til, hvordan man kan få en succesfuld studiestart.

 

Nicolai Teglskov, Nicolaiteglskov.dk

Tip: Find dig et relevant studiejob – tjek dit Facebook feed

De bedste du kan gøre som nystartet studerende, er at finde et studiejob relativt hurtigt. Man finder hurtigt ud af, at ens SU ikke rækker særligt langt, navnlig ikke i København og Aarhus. De fleste studerende vil selvsagt gerne have et studierelevant job. Hvis du er en af dem, bør du holde øje med dit Facebook feed. Flere og flere virksomheder bruger nemlig Facebook til at rekruttere nye medarbejdere med Facebook annoncer, så hold både ører og øjne stive – også når du scroller igennem dit feed.

 

Martin Rytter Handberg, Studiekorrektur.dk

Tip: Få helt styr på dine kommaer

Hvis man gerne vil have gode karakterer fra staren af, så kan det gøre en stor forskel, særligt på de videregående uddannelser, at man har helt styr på din kommasætning. Vi ser hos os, at der er rigtigt mange studerende som stadig ikke har styr på dette – og det er ærgerligt. For dårlig tegnsætning kan være forskellen på om du får eksempelvis 4, 7 eller 10. På den lange bane kan god kommasætning have en relativ stor indflydelse på dit samlede karaktergennemsnit.

 

Mark Källstrøm, Naturhandel.dk

Tip: Sørg for at lade batterierne op inden studiestart

Som flere allerede har nævnt, så kan det være en hård omgang at komme i gang med et nyt studie. Derfor er det vigtigt, at man sørger for at få ladet sine batterier op, inden man starter. Her gælder det særligt om at få slappet af, hvilket man kan gøre på mange måder. Man kan både vælge at tage på ferie eller man kan vælge en mere lavpraktisk løsning, nemlig at komme ud i naturen. Undersøgelser viser at det at man er tilstede i et område omgivet af træer og buske medvirker til at sænke mængden af stresshormoner i kroppen markant på meget kort tid.

 

Anne Mette Andkjær, dk.gloriamundicare.com

Tip: Køb dig en god kontorstol

Som studerende kommer du med stor sandsynlighed til at sidde med næsen begravet i bøgerne i rigtigt mange timer ad gangen. Og her er det særligt vigtigt at du sidder ordentligt. Rigtigt mange sidder i dag forkert når de arbejder og det påvirker både ens koncentrationsevne og ikke mindst din krop. Her er det særligt nakken, ryggen og skulderne som kan blive unødvendigt belastet. Så hvis du alligevel skal ud og købe nogle nye møbler til din nye studiebolig, så er det alt mulig god grund til at gøre plads i budgettet til en god kontorstol.

 

Danni Moshe, Makers.dk 

Tip: Læg et skema for din arbejdsuge

Hvis man skal have en god start på sin tid som studerende, gælder det i høj grad om at bruge sin tid på den bedste måde. Det stiller på den ene side store krav til en, men det er også vigtigt at lære for man får brug for øget disciplin, når man er færdig med sine studier.

Jeg havde selv stor gavn af dette som studerende, da jeg både skulle passe mit studie, mit studiejob, se mine venner, samt en masse andet. Selvom mange studerende føler at de har travlt under studietiden, så finder man ikke noget andet tidspunkt i tilværelsen, hvor man rent faktisk har så meget tid at bruge på sine egne projekter.

 

Michael Vestergaard, Juicekuren.dk

Tip: Fyld din krop med ekstra brændstof

Hvis man har holdt en laaang ferie, eller været væk fra skolebænken i længere tid, så får man sig ofte et chok, når hverdagen melder sig. At starte på et nyt studie er både hårdt fysisk men også mentalt. Og det kræver en masse energi, da man skal være koncentreret hele dagen. Derfor bør man som studerende sørge for at få noget ordentligt at spise og ikke mindst at drikke. En sund og ikke mindst SU venlig måde at lade batterierne op på, er ved at spise masser af frugt og grønt. Du kan med fordel overveje at drikke en masse juice fra friske grøntsager, hvis du vil lade batterierne 100% op,

 

Mads Eberhardt, Bettercoins.dk

Tip: Overvej at starte med at investere dine penge

Selvom der ofte er fokus på de trange kår, som man har som studerende rent økonomisk, så kan det gøre en utrolig stor forskel for ens økonomi, at man begynder at investere en lille smule imens man er studerende. Renters rente har en rigtig stor indflydelse og bare 300-500 kroner om måneden som bliver investeret, kan give et enormt afkast på den lange bane. Her kan man overveje at investere sine penge i aktier eller eksempelvis kryptovalutaer, som kan give nogle store afkast både på kort og lang sigt.

 

Bruno Poulsen, Mamamilla.dk

Tip: Find en god balance imellem familieliv og studieliv

I de senere år har stadig flere forældre valgt at studere, og det er uden tvivl en god ting. Jeg har selv kendt flere forældre på mit gamle studie, der skulle have tilværelsen til at hænge sammen. Her gælder det i høj grad om at planlægge sine dage så man både får tid til sin familie og ikke mindst sit studieliv. Mine gamle studiekammerrater sagde altid, at man også skulle planlægge sine indkøb ’out of season’ for at få de bedste rabatter. Så hvis du skal til at læse og har små børn, skal du her i sensommeren allerede til at tænke på at købe vintertøj til dine børn. På den måde kan du drage fordel af early bird rabatter.

 

Claus Rump, Mindrocket.dk

Tip: Udnyt de ekstra kurser som din skole udbyder

Når man starter på en ny uddannelsesinstitution, skal man ofte lære nogle nye kompetencer for at kunne følge med i undervisningen. Derfor tilbyder mange skoler kurser i eksempelvis Excel, PowerPoint og online marketing, herunder særligt Facebook annoncering. Her kan det være en rigtig god ide at tage til disse kurser for at få en god start på sit studie. I dag er der så mange ting man skal kunne, men som der ikke er plads til i pensummet. Disse kurser er oftest gratis og er derfor en rigtig god investering i sin videre fremtid som studerende.

 

Mads Andreas Olesen, Madsandreasolesen.dk

Tip: Find dig en hobby at kaste dig over

Jeg har selv tilbragt en del år i det danske skolevæsen, og det var jeg rigtig glad for. Dog kan det som det nævnes af flere være meget hårdt i starten, da man kan føle, at studiet fylder rigtigt meget eller hele ens tilværelse. Hvis man har det sådan, kan det være en god ide at finde sig en ny hobby. Det kan både give en masse ny inspiration og give en mulighed for at bruge sin tid mere effektivt. Når du sidder med lektierne har du noget at se frem til senere på dagen eller ugen. Og ofte kan din hobby måske bruges i dine studier. Jeg endte selv med at starte min egen forretning hvilket viste sig at have stor relevans i forhold til mine studier.

 

Malthe Cederborg, Miinto.dk

Tip: Udnyt sommerudsalget til at få en ny garderobe

At få en god start på sin uddannelse handler om mange ting, men en af dem er at gøre et godt indtryk på både sine lærer og ikke mindst sine medstuderende. Her kan man med fordel overveje at anskaffe sig en ny garderobe, hvis ens tøj nærmer sig sidste aktualitetsdato. Som kommende studerende bør man uden tvivl overveje at gå all in på sommertilbud så man på den måde kan få sig en studievenlig garderobe til en attraktiv pris.

 

Kasper Kristensen, 3dstore.dk 

Tip: Sørg for at have alt det udstyr du skal bruge til din uddannelse

At få en god start på et studie handler kort sagt om at være parat. Ligesom med bøger, så gælder det også om at have alt det rette udstyr som man skal bruge inden man starter. Nogle studier er her mere krævende end andre. For eksempel bør alle studerende købe en god studiecomputer. Men hvis man skal læse fotograf, bør man overveje at investere i et kamera og hvis man skal være arkitekt, kan det give mening at investere i en 3dprinter till hjemme brug.

 

Mathias Clausen, Cupoconcept.dk

Tip: Gør aktivt brug af rabatkoder og spar mange penge

Som det er allerede, er blevet påpeget så er det småt med pengene for rigtigt mange studerende. Heldigvis er der mange simple måder, hvorpå man kan spare en masse på den lange bane.

Det gælder både online og ikke mindst offline. I alle de store studiebyer tilbydes der masser af studierabatter på alt fra restaurantbesøg til klipninger. Online kan du finde masser af gode rabatkoder til en lang række butikker og ikke mindst arrangementer. Hvis du er vågen her, så kommer du næppe til at betale fuld pris for ret meget i løbet af din studietid.

 

Bente Brandstrup, Pigepotentiale.dk

Tip: Styrk din mentale sundhed inden studiestart

At starte på et nyt studie kan, som det er blevet nævnt, være utrolig hårdt. Der er derfor ikke så overraskende mange som følger sig stressede og derfor også kede af det. Hvis du selv kan føle dig sådan, kan du overveje at tale med en personlig coach, der kan hjælpe dig med at komme i mental topform.

Det tager ikke nødvendigvis mere end 20 minutter at få de rette redskaber, så tiden er givet rigtigt godt ud, hvis du ønsker at give dig den bedste start på en ny tilværelse som studerende.

 

Jonathan Delfs, Novia.dk

Tip: Køb dine studiebøger i god tid

En af de nye ting ved at starte som studerende på en videregående uddannelse er, at man selv skal til at betale for sine bøger. Og det kan være noget af en omvæltning, når man kommer direkte fra gymnasiet. Noget som man også skal have in mente er, at man kan risikere ikke at kunne få en bog i første omgang hvis man er sent ude. Nogle uddannelser tager så mange studerende ind, at der er flere elever end bøger på de enkelte skoler. Derfor kan det være klogt og billigere at købe sine bøger hurtigt, eventuelt online. På den måde undgår du at stå på første skoledag uden de rette bøger ved hånden.

 

Anja Moe, Naturligvis.com

Tip: Pas på dit helbred og undgå at blive syg under studiestart

Uden at skulle lyde som den overbeskyttende mor, så er mit bedste råd, at man skal passe på sig selv og undgå at blive syg under studiestart. I den første måned som studerende er man rigtigt meget ude, både under studiestarten og særligt når man skal på ruske-sammentur. Her har man dog en vis risiko for at blive syg på grund af den lumrende vinter. Men hvis man bliver syg her, kan man misse nogle vigtige dage og uger i semesteret. Det bedste man kan gøre, er derfor at spise sundt men også at sørge for at have varmt tøj på, herunder også nogle varme sko eller vandrestøvler, hvis man skal ud i naturen.

 

Carsten Eghoff, Tonerland.dk

Tip: Sørg for at anskaffe dig en kvalitetsprinter

Når man starter på en videregående uddannelse, så kommer man ikke udee om at skulle lave afleveringer, ligesom man kender det fra gymnasiet. Her er det særligt vigtigt at man sørger for at anskaffe sig en god printer og ikke mindst rigeligt med blækpatroner.

Ellers risikerer man at dumpe sine eksaminer og så skal man hive endnu mere tid ud af sin ellers travle kalender til at gå til reeksamen. Der er stadig rigtigt mange uddannelsesinstitutioner der vil have, at deres elever skal indlevere hjemmeopgaver manuelt fremfor digitalt.

 

Daniel Brinch, Formplus.dk

Tip: Få lavet en madplan med det samme

Som studernede skal man finde ind i nye rutiner og dermed også rytmer. En af dem handler om at man for sin beskedne økonomi stadig skal have noget ordentligt at spise. For uden det, så kan du ikke præstere optimalt. En løsning er som tidligere nævnt at spise masser af frugt, men mere overordnet så bør man også få lavet sig en madplan. Den bør hænge hjemme i køkkenet på køleskabet. En madplan gør både at man ikke smider en masse mad ud og hjælper en til at spare mange penge i hverdagen. Det er også rart at lave mad i køkkenet, da det både er socialt og for mange er det afslappende. Du kan komme rigtigt langt med din madlavning selv i et almindelige Ikea køkken.

 

Martin Jensen, Fliser.dk

Tip: Sørg for at have styr på hjemmefronten

Jeg er meget enig i de ting som Daniel siger ovenover. At være studerende handler om at finde ind i nye rutiner. Og for langt de fleste studerende er det også første gang at man skal bo selv, hvilket stiller nogle større krav end hvis man bor derhjemme. Her er det vigtigt at man har styr på hjemmefronten.

Det vil sige, at man har mad i køleskabet og ikke mindst at der er rent og ryddet. Det giver en masse ro. Særligt rengøringen af badeværelset er vigtigt for ens hygiejne. Mange lejligheder og særligt studiebadeværelser bliver nemt fugtige hvilket kan give anledning til skimmelsvamp. Det bedste du kan gøre, er altid at tørre dine fliser på badeværelset, så fugten ikke sætter sig. Sørg også for at lufte godt ud i din lejlighed.

 

Leonard Nielsen, Billigvvs.dk

Tip: Tjek din studiebolig efter fejl og mangler

Vores bedste tip gør særligt til dem, der skal ud og finde en studievenlig bolig. Dem er der mangel på, særligt i de store byer som Aarhus og København. Her er det meget vigtigt, at man sørger for at tjekke sin lejlighed eller værelse efter for fejl og mangler inden man siger ja, selvom det er pres på. For hvis man ikke påfører konkrete mangler eller skader, så kan man ende med selv at skulle udbedre dem hvis de opstår inden for en bestemt tidsramme. Og det kan blive meget dyrt, hvis man er på SU.

Vi bliver jævnligt kontaktet af studerende som har vrøvl med både deres elinstallationer og særligt deres køkken og badeværelse. Det kan være utroligt dyrt selv at skulle udbedre den slags skader, hvis man ikke har påført mangler i sin boligrapport, når man er flyttet ind i en studiebolig eller i en udlejningslejlighed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt mig og boost din online markedsføring

Kan jeg hjælpe med noget? Brug kontaktformularen herunder – jeg vender hurtigt tilbage.