WorkAway 2012 – Byens Spidser, Hvad Siger Ronni og Arbejde

20 iværksættere samlet en uge i Spanien i et kæmpe hus med pool, 2 fantastiske kvinder til at ordne det praktiske, et stort arbejdsrum og en lille fodboldbane. (det rigtige) WorkAway 2012 er ovre, men hold da op. Lad os prøve det igen! 🙂

Jeg sidder i flyet på vej hjem fra Barcelona lige nu (med Patrick Dimingu og Nikolaj Astrup) og kan næsten ikke få hænderne ned (hvis ikke det var fordi her ikke er plads til at rejse dem). Vi er på vej hjem fra WorkAway, der den seneste uge har fundet sted halvanden time nord fra Barcelona. Her havde Nikolaj Astrup samlet 19 andre iværksættere til en uge, hvor de optimale arbejdsbetingelser var i fokus. Og det fik vi.

Som novice indenfor det meste online har det været en kæmpe fornøjelse for mig at møde mennesker langt længere fremme end jeg. De fleste kendte jeg ved navn og gavn, nu alle, og jeg kommer hjem med 5 nye domæner (herunder Mindunk.dk, Casper Scheidereits forslag til en Minmave.dk-pendant), masser af energi og fornyet motivation til at give den en ordentlig skalle med .. Ja, alt.

Huset og dagen

Kort om turen: WorkAway blev holdt i et kæmpe “sommerhus” i bjergene nord for Barcelona. Her var der et stort arbejdsrum, en masse soveværelser, et stort køkken, et lidt mere afslappet arbejdsrum, pool, billiard, en fodboldbane og super lækre omgivelser.

Jeg mødte selve resten af holdet i Barcelona lufthavn mandag efter at have landet i selvsamme natten til fredag, 3 dage forinden. Jeg havde været på studietur med jurastudiet til Luxembourg og Bruxelles og var fløjet direkte fra Bruxelles til Barcelona. Jeg havde derfor 3 dage i Barcelona, der blev brugt på primært at sidde på den samme bænk, hvor jeg stjal WiFi og arbejdede. Det betyder, at jeg per skrivende stund – i flyet hjem fra Barcelona – sidste gang har sovet hjemme den 11. oktober. Og fordi jeg bliver i København et par dage ekstra, ender jeg faktisk med at være væk i godt 21 dage. That’s a first. 🙂

Min bænk i Barcelona. Mange timer er gået her.

Det meste af dagen foregik for manges vedkommende i det store arbejdsrum med høretelefoner på og dedikeret til arbejdet. Stolene var ganske horrible, men heldigvis var der madresser at sidde på til os med følsomme bagdele. Nogle stod op allerede ved 6-7 tiden, mens jeg selv først var at finde med computeren på skødet fra omkring 9-tiden.

8-10 var der morgenmad, ca. kl 13 var der middagsmad og omkring kl. 19-20 stykker var der aftensmad, alt sammen arrangeret af de to medrejsende kvinder Mia og Lillian. De to skal have en kæmpe tak og cadeau for at have taget sig af alt det praktiske i løbet af turen – det var blevet en lummer affære uden dem. Ud over at brødføde os alle sammen deltog de i websitesessioner, var deltagere i brugertests og var i det hele taget et fantastisk asset til hele turen.

6 dage i træk lykkes det os tilmed at samle 7-10 mand til at spille fodbold i halvanden til to timer om eftermiddagen. Banen var ret smal og bestod af grus (en enkelt dag mudder), og bolden røg – især når Casper Schneidereit havde den – hele tiden ned på en nærliggende mark, men det var en kæmpe fornøjelse at spille så meget bold også. Der er også noget så godt til at lære hinanden at kende som en fodbold, et par små mål og nogle bissetricks!

Udbyttet

Når man fjerner alt andet end arbejde – det vil for mit vedkommende sige jurastudie, studiearbejde, venner og almindelige huslige pligter, for andres vedkommende sikkert familie og fuldtidsarbejde – er det helt utroligt, hvor meget man kan lave. Jeg har haft mine, i forhold til mit online virke, mest effektive dage i lang tid, og det selvom jeg har spillet flere timers fodbold hver eneste dag, været i poolen og spillet billiard til den helt store guldmedalje.

Tekster er skrevet, links er bygget, domæner er købt, penge (og ik’ damer) er lavet og jeg har lært ekstremt spændende mennesker at kende. Normalt har jeg kun Føns at lave SEO-jokes med på kontoret efter aftensmad – på WorkAway blev de fyret af hele dagen. What’s not to love?

Byens Spidser, Hvad Siger Ronni og Oraklet

Titlen på indlægget her lover mere, end jeg har skrevet endnu. Hvad de fleste af os også vil huske WorkAway 2012 for, andet end deltagernes kvalifikationer og det arbejdsmæssige udbytte, vil utvivlsomt være noget af det her;

 • Intensive musikbattles (med en død buzzer) takket være Mogens Møller
 • Patrick Dimingus kloge observationer om alt Nikolaj Astrup nogensinde har gjort (Oraklet har talt, få dig nu et batteri, Nikolaj)
 • En kold pool
 • Casper Schneidereit for at fremme udtrykket “Byens Spidser” og at sparke til en kæmpe sten i stedet for bolden søndag
 • Mads Phikamphon for ikke at behøve søvn
 • Ronni Larsens kloge observationer om det ugudelige design på Danmarks største, men grimmeste cykelwebshop. Ingen ved hvad Dennis Drejer tænker på..
 • Mogens Møllers vilde kampgejst og meget lange ben i fodbold
 • Søren Skriver for ikke at være ægte ifølge en blogger
 • Fuck, hvor var den pool kold
 • Thomas Bang Petersen for at være den ultimative, white-hat rødvinstyv

Og meget, meget mere.

Tak for denne gang, guys & gals. Jeg glæder mig oprigtigt til næste omgang i 2013! 🙂

Nikolajs oprindelig indlæg: http://nikolajastrup.dk/blog/workaway-ivaerksaetter-arbejdslejr-i-spanien/

8 responses to “WorkAway 2012 – Byens Spidser, Hvad Siger Ronni og Arbejde

 1. Lyder som om i har haft en fed tur!

  Må jeg få en præcis forklaring på udtrykket Byen spidser?

  Det har fyldt en del i min twitter strøm (som hashtag) den seneste uge 🙂

  – Alexander Larsen

  1. Haha, Byens Spidser handler slet og ret om, at det var alle de sejeste mennesker – spidserne i byen – der var med. Anført af Mogens Møller & Casper Schneidereit. Jeg prøver at overtale Nikolaj til at afholde fremtidige events på Byensspidser.dk.. 😉

 2. Det lyder, som et rigtig godt tiltag, og har også set, at der er et på vej i Thailand baseret på samme koncept – hvordan er aldersspredningen? og hvor længe har folk været i gang?

  1. Ja, jeg så godt eventet i Thailand også. Det er meget spændende, men Thailand er godt nok også langt væk, desværre.

   Aldersspredningen var fra 17 til lidt over 40 år. Mange af os lå i starten og midten af 20’erne. Men alle var i godt humør og ingen gik i seng tidligt, distancerede sig eller noget i den stil, så vi kunne lige så godt have været 19 alle sammen.

   Jeg var en af novicerne med under 2 års erfaring. Et par havde været i gang i mere end et årti. Det varierede igen meget, hvilket også var med til at skabe en meget spændende lejr!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt mig og boost din online markedsføring

Kan jeg hjælpe med noget? Brug kontaktformularen herunder – jeg vender hurtigt tilbage.