September indtjeningsrapport i Affiliate DM 2012

Den første måned er gået. Jeg har personligt et grimt underskud, men sitet er oppe at køre og jeg har en fin plan for fremtiden. De andre deltagere ved det ikke endnu, men de har allerede tabt.

En hurtig forhistorie til jer, der først er med fra nu af:

Den 1. september gik Affiliate DM 2012 officielt i luften. Konkurrencen er for danske affiliate marketers og Google Adsense-gutter. Konceptet er simpelt: Med et nyt site skal man først op at tjene 50.000kr i overskud. Ikke månedligt, men bare samlet set. Pengene skal tjenes fra eget site, og bortset fra trafik må man købe, hvad man har brug for (tekst, links, grafik, design osv).

Min deltager er Boliglaan.nu, med hvilken jeg vil formidle leads til danske banker til boliglån. Jeg vil ikke bruge Google Adsense.

Indtjening og udgifter i september

Lad os springe direkte ud i det. Jeg ville gerne give besøgstal, men min grafik er desværre ikke helt retvisende, da min filipinske programmør kom til at fjerne Analytics-koden. Og det opdagede jeg desværre ikke lige.

analytics for boliglaan nu
NU er der Analytics på igen 🙂

Indtjeningen derimod er blevet tracket. Der ser resultatet således ud:

Billedet viser især to ting, der er værd at tage med:

 • Jeg får rigtigt meget ukvalificeret trafik fra Amino, AffiliateDM.dk med videre, og jeg kan derfor ikke reelt måle CTR.
 • Leadpriserne er helt forfærdelige for boliglån.

Havde jeg vidst det sidste, kunne jeg meget vel tænkes at have valgt et andet emne til konkurrencen, men det skal ikke stoppe mig nu. At leadpriserne er så dårlige betyder bare, at jeg skal klø lidt ekstra på og vise, at der rent faktisk er et marked for boliglån og affiliates. Jeg er sikker på, jeg nok skal finde en fornuftig aftale, når jeg først er i stand til at levere en fornuftig mængde trafik til potentielle aftagere. Så det bekymrer jeg mig ikke så meget om. Jeg skal nok vinde i sidste ende, når jeg har mine rankings. 😉

Udgifter er der også et par af:

 • Design af tema: Jeg har lånt Anders Saugstrups faste designer, og det kommer vel nok til at stå mig i – estimeret – 400kr.
 • Kodning af tema: Der valgte jeg et firma, jeg end ikke vil give et link, fordi de var så ringe. Super skidt. Det stod mig i 800kr, og jeg har lige nu min normale programmør tilknyttet og i gang med at rette dårlig kode og fejl på sitet. Så i hvert fald udgifter for 1.200kr.

Alle tekster er derudover skrevet af mig og al ekstern SEO vil ligeledes blive lavet af mig. Forhåbentligt får jeg ikke flere udgifter til mit site i løbet af konkurrencen. Hvad jeg kan lave selv, vil jeg også meget gerne lave selv – og nu har jeg snart et godt tema, jeg også kan bruge til fremtidige affiliate sites! 🙂

Samlet set er jeg i minus. Resultat for september: -973 kr.

I det mindste er Andreas Lindes underskud på Kongenafmaling.dk større..

Fremtidsplanen for sitet

Jeg ligger ikke just nummer et endnu. Og det skal jeg selvfølgeligt have gjort noget ved. Planen for Boliglaan.nu kan mere eller mindre brækkes ned til følgende:

Jeg skal ikke op at ranke #1 for “boliglån”. Det søgeord er simpelthen for tungt at skulle erobre med et nyt site, når jeg også har andre spændende projekter at tage mig af. Derfor vil jeg i stedet gå efter følgende søgeord:

Jeg har også oprettet sider til de tre søgeord:

Planen herefter er at forbedre (og forlænge) teksterne, at lave videoer til de forskellige emner og naturligvis at linkbuilde dem. Hvordan jeg vil gøre sidstnævnte afslører jeg ikke her, men jeg kan ikke forhindre dig i at lave et backlinkcheck af sitet. 🙂
Jeg skal mere eller mindre køre min egen tjekliste igennem.

Udover at erobre verden med 3 ovenstående søgeord, har jeg også gang i et forsøg med brugergenereret indhold på Boliglaan.nu. Jeg har fået hacket et anmeldelsesplugin, så det fungerer som ønsket – derfor kan man som besøgende anmelde ens bank på mit site. Idéen er naturligvis her, at jeg – såfremt folk rent faktisk ønsker at benytte sig af funktionen – får lidt brugergenereret indhold på sitet uden at jeg nødvendigvis selv skal sidde og skrive det.

Med pluginnet (jeg har problemer med lige at oversætte det sidste .. ) ser det sådan her ud, hvis man går ind på undersiden for ens bank og vil skrive en anmeldelse:

Jeg regner med lige at uploade det hackede plugin når jeg rammer min stationære computer senere i dag, så I andre også kan få glæde af det hele, hvis I har lyst. Det skal blot installeres og på de sites, hvor du ønsker det aktivt, angives det fra selve Post-editoren. Så popper den der sjover op, og du kan vælge at skulle godkende alle anmeldelser manuelt. Det fungerer super fint og er oplagt til en hel del sites!

Anmeld dit forsikringsselskab, din catering-udbyder eller din bilforhandler. Brugergenereret indhold er altid lækkert, og du kan altid manuelt slette dem, der prøver at linkbuilde (det er ikke muligt, links er ikke aktive) eller spammer (Awesome post, thanks!).

Har du lyst til at prøve det? Find din bank her og skriv en anmeldelse. Så sender du også god karma ud i universet – Jeg bliver i hvert fald taknemmelig! 🙂

Andre noter

Konkurrencen er blevet skudt afsted med raketfart, og det er helt vildt fedt. Et pænt stykke over 50 deltagere, flere sponsorater for langt over 20.000kr samlet og en masse opmærksomhed om dansk affiliate er resultatet indtil nu. Og en særdeles aktiv Facebook-gruppe, jeg allerede bruger en smule for lang tid i.

Grunden til at oktober skal have opmærksomhed. Sokker!

Konkurrencen er modnet siden sidst, og man kan sagtens se, at folk virkeligt vil det i større antal. Der er mange, der bruger lang tid og giver den en skalle for at skabe et godt site. Uden formål, naturligvis – Jeg ender jo med at vinde det hele.

Sidste note: Jeg slog min rekord for passiv indtægt (Adsense- og affiliate) i september med godt 20 % i forhold til sidste rekordmåned (august). Der er intet så motiverende som sidst på måneden at tælle alle de forskellige indtjeningskanaler sammen og se tallet slå sidste måned. Nu skal jeg bare slå det igen i oktober. And I will.

Som følge af min latterligt høje selvtillid slutter jeg derfor indlægget af med den her – og glæd jer til jeg snupper førstepladsen om en måned! 😉

 

22 responses to “September indtjeningsrapport i Affiliate DM 2012

 1. Haha… selvfølgelig skulle du fremhæve mit (ret store) underskud – men tak for linket! ;=)
  Hvis jeg kender dig ret, så skal du nok ende på en top 3, selvom dine leadpriser ikke er fantastiske!

  Du siger i øvrigt bare til, når du bliver sulten efter en caféburger! ;=)

  1. You’re very welcome og også tak for linket til JUF i din opdatering – det er værdsat, nu hvor den lider under det nylige redirect! 🙁

   Jeg er klar på caféburger. Vi skal også have skudt 24-timers-projektet afsted. Og så er der fodbold på lørdag. Og hvornår kommer du op på kontoret – og er du i øvrigt glad for Champions League? 😉

   1. Ja, det er super ærgerligt at du blev nødt til at rykke til et andet domæne!

    Det lyder godt! Jeg kommer op på kontoret, når jeg skal hente dig til en caféburger. Så bestemmer du selv hvornår ;=)! Jeg er rigtig glad for champions league, så du siger selvfølgelig bare til, hvis du har noget i ærmet ;=)

 2. Med fare for at sidde og lufte mine fordomme, så sidder jeg og tænker på de gange hvor jeg har brugt hjemmesider á la Boliglaan.nu og det tidligere Byens-advokat.dk. Kan se du har flyttet den sidste til JUF.dk. Håber du får lavet dine 301 Redirects godt, da det jeg ved du fik nogle gode links til dine indlæg pga stor relevans.

  Tilbage til mine fordomme, så er det for syret at tænke på at der kan sidde en 20-årig gut bag sådanne sites. Det er så ment som en kompliment 🙂

  Andreas Linde har rigtigt været en flottenheimer med tekster, selvom han ellers er god til at skrive selv, men kan godt forstå ham, da Majbritt fra Djurs Kommunikation virker til at være superdygtig.

  Alligevel fedt at se at I poster penge i det, da det også er et tegn på at I tror på projekterne selv. De 400,- for det design du har købt er dog et rent røverkøb – i mine øjne 🙂

  Bliver spændende at se hvordan det hele kommer til at forløbe.

  1. Det er et stort kompliment at blive “ramt” af sådan en fordom – så mange tak for det! 😉
   Men jeg bliver også hjulpet godt på vej af fx Anders’ designer, der er meget dygtig og ganske effektiv. Hvad jeg skal gøre er mere eller mindre blot at skrive noget godt indhold og lave nogle gode funktioner, der hjælper brugeren videre. Hvis jeg kan gøre det, kommer resten af sig selv, når professionelle har taget sig af design.

   Andreas og jeg har ret forskellige tilgange til projekterne. Jeg glæder mig til at se, hvilken der giver bedst mening i sidste ende. Andreas har valgt et af de emner, hvor det er nemt bare at lave en eller anden dårlig prissammenligning og så ikke mere derefter – så jeg er glad for at se, at han har taget konkurrencen seriøst og brugt penge og tid på rent faktisk at lave den nok flotteste deltager i konkurrencen hidtil!

   Glæd dig til næste måned. Der er jeg forhåbentligt under 100 % fra at vinde.. 😉

 3. Jeg er helt i ekstase over, at jeg er foran dig. Sådan! 😀

  Jeg har ikke selv erfaring med leads, så skal selvfølgelig ikke kunne udtale mig, men er de priser virkelig så dårlige? Jeg syntes da de ser rimelig fornuftige ud?

  Nu går jeg med idéen om, at skulle have et specielt design til nogle af mine andre sider. Hvor meget skal man cirka give for, at få en dansk programmør til, at omsætte et design til et wordpress tema?

  1. Nyd det, så længe det varer!

   Taget i betragtning af at jeg formidler boliglån, en ydelse med en omsætning på ofte mange hundrede tusinde kroner, er min leadpris meget ringe. Men den skal ikke mere end 3-dobles før end jeg egentligt er tilfreds. Men mangel på leverandører blokerer dette. Derfor skal jeg vise dem, at jeg også kan levere.

   Jeg ved ikke hvor meget det koster med en dansk programmør. En dygtig filipiner kan klare det for 500-1.000kr og er ofte mere oplagt. Hvis du vil, kan jeg sende dig nogle kontakter til et par, jeg har brugt med succes (send en mail if so). 🙂

 4. Det ser ikke ud til at jeg har lagt mig i den gule trøje. Jeg har formået hele 11 klik i september fra organisk trafik, men desværre ingen konverteringer endnu på http://www.trendus.dk. Jeg satser på at min strategi om at bruge penge først og hente det tabte senere giver pote.

  Jeg mp tilstå at mit underskud er en del større end dit Halfdan 🙂
  Jeg har indtil videre brugt på Domain, SEO og Design. Designet er ikke engang med i september måneds beregning.

  Det er dg super flto at du allerede har konverteringer. Det er muligt at du siger det ikke giver godt på boliglån, men folk køber åbentbart ikke gardine og markiser eller isolering på den måde… ENDNU 🙂

  1. Jo, folk køber skam isolering og markiser på den måde – Jeg har tidligere linkbuildet to af sådanne sites, og der er et stort marked allerede. Du må ikke give op endnu med kun 11 organiske kliks i december. Når du har 1100 af slagsen, vil du se, at der skam er et kæmpe marked for de emner, du har valgt! 🙂

   Underskuddet i første måned ser ikke pænt ud, men det går nok. Jeg regner med at pengene brugt på sitet kommer tifoldigt igen i sidste ende!

   Vi kan dele bjergtrøjen eller et eller andet 🙂

 5. Selvom leadpriserne ikke er helt som du havde forventet, er der da stadig indtjening. Klø på og grin af alle andre (undtagen mig 😉 når du læner dig tilbage med en anden plads 😉

  Jeg har i øvrigt god erfaring med at søge efter f. eks. en class eller id i blog filerne for at finde den fil der indeholder det stykke kode som du mangler at oversætte. Smid mig en mail hvis du skulle få brug for hjælp til at oversætte den sidste del, så vil jeg se om jeg kan løse det for dig

  1. Haha, that’s the spirit! Jeg er glad for at se, jeg ikke er den eneste der hovedløst forudser egen sejr trods alle odds! 😀

   Det er et meget fint tilbud, tak for det! Hvis ikke jeg får den snipet senere i dag, kunne jeg meget vel finde på at bruge det. Jeg er lidt træt af lige at mangle den sidste overskrift.

   1. Hehe, man skal jo tro på sig selv 😉 Det fedt at se din selvtillid og tro på dig selv! Så skal det nok lykkes.

    Jeg hader også når der mangler 1 %, jeg skal helst have klaret 101%.
    Skriv bare til mig på u.ucler gmail

 6. Så det vil sige at det vil blive muligt at kunne “snuppe” dit anmeldelses plugin og selv benytte det. For går nemlig med en ide hvor dette ville være perfekt! 🙂

  Er lige ærgelig over jeg ikke selv er med i konkurrencen, men tiden var desværre ikke lige til det. (Det samme er mine kompetencer vel heller ikke ) 😀

  Keep up the good work!

  1. Jeg har kun fået modificeret et allerede eksisterende plugin, så jeg skal ikke have æren for noget – men jeg lægger det gerne op til download, ja. Til hvilket site, if I may ask? Jeg lægger et link her i indlægget senere. 🙂

   Med tid kommer kompetencer, så se, om du ikke kan afsætte lidt af slagsen alligevel til affiliate. Det er dét værd, når du først kommer i gang med at tjene penge passivt! 😉

   Tak!

  1. Det er nemmere, men min erfaring er, at alle Adsense-keywords med en CPC på bare 4-5 kroner og herover er potentielle guldminer med affiliate. Jeg bruger kun Adsense på de sites af mine i dag, hvor der ikke fndes egnede affiliateprogrammer – altså typisk sites med meget information og ikke-produkt-specifikke guides som fx Gratisfilm.info.

   CPC’en er 23kr på nogle boliglånsord. Men når der først kommer gang i Tjenestetorvet tror jeg, der er langt mere at hente dér. 🙂

   Og så bryder jeg mig ikke om både at få trafik og indtjening fra samme kilde heller. Så kan begge ting ryge med ét.

 7. Hej Halfdann.

  Jeg er glad for at se at jeg er foran dig.. Det er formodentlig første og eneste gang jeg kommer til at være det..
  Mht adsense, tror jeg det er en fornuftig strategi du har valgt dig 🙂

  Mvh Tobias.

 8. Hej Halfdan!
  Super læsning. Hvor kan man downloade det plugin du omtaler?
  – beklager, det kan være jeg er blid B-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt mig og boost din online markedsføring

Kan jeg hjælpe med noget? Brug kontaktformularen herunder – jeg vender hurtigt tilbage.