Passiv indtægt med en nicheside i praksis

Hvis du interesserer dig for online markedsføring og det at tjene penge på nettet med Adsense- og affiliateprogrammer, så er du stødt på begrebet “nichesider” før.

Nichesiderne er både blevet spået døde og blevet kaldt internettets konger. Jeg er af den opfattelse, at hvis man laver ens nichesider ordentligt, så er der også plads til dem på fremtidens søgemaskiner. Google sætter højere og højere krav til de sider, der skal ligge højest i deres SERPS, men en vel kreeret nicheside med ordentligt indhold og tunge links kan nemt komme op og dominere dens respektive niche.

For at vise i praksis hvad jeg mener med en ordentlig nicheside, har jeg her for en uges tid siden opbygget en ny af slagsen. I dette indlæg vil jeg gennemgå planen med siden – både i forhold til at finde ud af, hvad jeg skulle skrive om, hvordan jeg skabte ordentligt indhold og hvordan jeg planlægger at linkbuilde den, således, at jeg ‘hurtigt’ kan snuppe førstepladsen for emnet.

Nichen:

Nichen, jeg har valgt omhandler myrebekæmpelse. Jeg ligger allerede #1 på Google for søgeordet “myrebekæmpelse”, hvilket er ganske udmærket i sommermånederne og knap så sjovt i vintermånederne, men den nuværende side har delvist en stavefejl i domænet og er delvist møghamrende grim og kedelig. I stedet for at lave den om tænkte jeg, at det kunne være sjovt både at ligge nummer 1 og nummer 2 på Google for et udmærket søgeterm.. 😉
Denne nicheside er med andre ord delvist et eksperiment fra min side, men den er opbygget, som jeg ville opbygge enhver anden nicheside i dag. Wish me luck.

Siden dette indlæg handler om kan ses her: http://myrebekaempelse.dk/

logo for myrebekæmpelse.dk
Den opmærksomme læser vil opdage en stavefejl i logoet.. Dén skal jeg fixes snart.

Keyword-research og krav til nicher:

Men lad os starte ved begyndelsen i stedet for: Jeg har naturligvis været i gang med en vis keyword-research, inden jeg købte domænet og brugte tid på at lave siden.

Til keyword-research plejer jeg at bruge Google Keyword Tool. Værktøjet, der er helt gratis at bruge for alle med en (gratis) Adwords-konto er trods alt lavet af Google selv og må derfor anses som være rimeligt troværdigt. Der er tidligere stillet spørgsmål ved de faktiske tal i programmet, men som en guideline til at finde potentielle nicher at slå sig løs på, fungerer GKWT ganske glimrende.

Jeg har gode erfaringer med at skrive en masse emner ned og derefter bare søge løs på Keyword Tool for at finde alternative idéer. Naturligvis har jeg også et par krav til en niche, før jeg går ind i den. Som udgangspunkt kan du kopiere følgende til din egen research:

 • +500 eksakte søgninger på det primære søgeord om måneden og helst over 1.000
 • En gns. CPC på over 4kr
 • Mindst 2-3 andre lignende søgeord, jeg kan skrive tekster om også
 • En ikke-uoverkommelig konkurrence på søgeordet

Det sidste punkt er svært at være konkret på. Men Googler man ens potentielle søgeord, er det meget nemt at se, om andre også har fået gode idéer her. Er forumtråde, Wiki-sider, blogindlæg eller debatter på forsiden, har du rigtigt gode chancer for at snuppe søgeordet.
Skal du slås mod større nyhedssider, webshops og andre affiliate- og Adensesider bliver det typisk lidt sværere, men sjældent uovervindeligt. Choose your battles wisely.

For “myrebekæmpelse” så tallene således ud:

myrebekæmpelse på google keyword tool
Alle mine krav er opfyldt.

 

 • +700 eksakte søgninger om måneden
 • En gns. CPC på over 10kr
 • 2 andre gode søgeord samt en ekstra mulighed for at skabe indhold (omtalt senere)
 • Overkommelig konkurrence med forumtråde på side 1

Alt i alt var dette altså en fornuftig niche at hoppe ind i. Med i overvejelserne kunne også have været mulighederne for affiliate-programmer, som i dette tilfælde er ikke eksisterende. Min side kommer til at være alene baseret på Adsense – eller måske et faktisk myrebekæmpelsesfirma, der kunne have lyst til at ligge #1 og #2 på Goole og få masser af gratis, organisk trafik..

Bruger du de ovennævnte minimumsmål – som selvfølgeligt kan diskuteres i en uendelighed både den ene og den anden vej – burde du have et fornuftigt udgangspunkt til dine sider.

[box type=”info” style=”rounded” border=”full”]Der findes en million værktøjer til at finde keywords, men det er ikke uden grund, at jeg kun nævner Keyword Tool External (trods gode affiliateaftaler for sådanne programmer). Du behøver nemlig ikke andet for at finde gode nicher – brug din fantasi, brainstorm og prøv dig frem![/box]

Indhold på siden

Efter at have købt domænet, installeret WordPress og lagt et tema fra Woothemes – det samme, som Halfdantimm.dk i øvrigt er bygget på – var det tid til at skrive noget ordentligt indhold til siden.

Jeg har valgt at placere en længere tekst på 7-800 ord på forsiden optimeret til søgeordet “myrebekæmpelse”. Med et EMD (Exact-Match-Domain), et par stærke links og en god, lang tekst på forsiden, bliver det ikke svært at ranke denne side for mit primære søgeord.

Når jeg sige en “optimeret tekst” skal dette tages med et gran salt. Jeg har skrevet med udgangspunkt i, hvad læseren eftersøger, og ikke i at få keywordet ind 227 gange i teksten. Google bliver bedre og bedre til at distancere dårlige keyword-fyldte tekster fra ordentlige tekster med udgangspunkt i læseren, og den fremtidssikre metode vil derfor altid være at skrive en ordentligt og hjælpende tekst fremfor noget keyword-makværk af en sludder for en sladder.

Derudover har jeg skrevet et par – igen hjælpende og ordentlige – tekster på +5-600 ord til mine to andre keywords på siden; “myrekæmpelse græsplæne” og “myrebekæmpelse huset“.

Pointen med dette er delvist at trække flere penge ud af siden (naturligvis), men også blot at skabe en lidt større side med flere ordentlige indgange til søgemaskinerne. Alt for tynde sider har jeg haft store problemer med at ranke, og derfor er et af mine krav til potentielle nichesider også, at jeg kan skrive om minimum 2-3 andre lignende emner på siden også. Og meget gerne mere til.

Udover at skrive ordentlige tekster har jeg gjort to ting for at gøre siden endnu bedre og mere linkværdig:

infografik om myrer

Infografik: Det er stadigt ufatteligt få danske sider, der gør brug af infografikker. Men som vi alle ved er den enes død den andens brød, så jeg er bare glad for, at alle andre åbenbart ikke kan finde ud af.

Jeg har med hjælp fra en pakistansk designer fra oDesk fået designet en infografik til siden. Jeg vil ikke gå alt for meget ind i processen her, men jeg kan afsløre, at det har taget mig cirka 1.5-2 timer og kostet omkring 400kr. Ikke en særligt høj pris at betale for et stykke pæn grafik, der er med til at gøre min side dét bedre end alle andres.

I et andet indlæg en anden dag kunne jeg sagtens komme dybere ind i dette emne, men for nu vil jeg nøjes med at opfordre jer til at lytte til Anders Saugstrups indlæg på E-Universe. Alt, jeg ved om infografikker, har jeg lært af ham her på det seneste – og han fortæller det til alle andre på E-Universe også.

[box type=”info” style=”rounded” border=”full”]En infografik kan laves fra omkring 50 dollars i nogenlunde ordentlig kvalitet. Og nogenlunde ordentlig kvalitet er faktisk alt, du har brug for, når der ikke rigtigt er nogle danskere, der for alvor benytter sig af dem endnu. Udnyt det.[/box]

Egne billeder: I stedet for at stjæle billeder på Google (fy, skamme sig, pirater!), at bruge gratis billeder af ringe kvalitet eller at købe dyre og generiske billeder, tog jeg – da jeg tilfældigvis var hjemme hos familien på Fyn til en fødselsdag – kameraet derhjemme og tog en masse billeder. Et par af dem lagde jeg op til siden, da en tekst altid bliver lidt mere spiselig med et billede / en grafik eller to.

På denne måde slipper jeg for bøvlet med at finde et passende billede, og jeg er sikker på, at mit billede er unikt. Selvom Google ikke direkte kan læse billeder endnu, kan de godt identificere det samme billede på to sider til en vis grad – og jeg vil helst have, at mit indhold kun kan findes hos mig.

Konklusion: Med egne, unikke billeder, ordentligt og velskrevet indhold og helst også en ekstra trumf i form af din egen infografik, egen YouTube-video eller måske et eller andet lækkert script, der hjælper brugeren med at finde lige præcis, hvad de leder efter, giver du dig selv rigtigt gode muligheder for at linkbuilde din nicheside og derved snipe førstepladsen i søgemaskinerne hurtigt.

At skabe godt indhold bør være det, du bruger mest tid på med din nye affiliate- eller Adsenseside. Det er nemlig det gode indhold, der skal holde dig inde i varmen hos søgemaskinerne trods løbske pingviner og pandaer.

Ekstra indhold: Geografisk guide

myrer og google maps
Google Maps for lige at gøre dét ekstra.

 

Med en forsidetekst og to længere tekster var min side stadigt lige lovligt tynd. Desværre var der ikke mange andre søgeord, der var værd virkeligt at gå efter, så jeg bestemte mig for at prøve noget nyt med denne side – en geografisk “guide” til at finde en myrebekæmper nær en selv.

Mere konkret har jeg lavet en side for Sjælland, en for Fyn og en for Jylland. Dér har jeg på hver side nedskrevet én myrebekæmper, jeg hurtigt har fundet på Google. Jeg har ikke linket til personen, da jeg helst ikke vil linke ud til konkurrenter, men til gengæld har jeg lavet et Google-map til hver side – endnu en ting, der passer godt sammen med min målsætning om at gøre det en smule bedre end alle mine konkurrenter.

Hvis andre myrebekæmpelsesfirmaer har lyst til at komme på listen, skal de være mere end velkomne. Får jeg en mail, tilføjer jeg dem. Pointen med siden er blot at lave mere linkværdigt indhold og naturligvis at skabe flere muligheder for at trække penge hjem med Adsense. Uden at lyde cocky vil jeg også tro, at jeg faktisk er i stand til at sende noget relevant trafik til de firmaer, der har AdWords-annoncer kørende, med denne side.

Hurtig note: Så vidt jeg ved tæller mit Google-map også som et udgående link. Søgemaskinerne er ikke vilde med sorte huller, så at linke ud i fornuftig mængde er en glimrende idé. Jeg vil mene, at jeg her har linket ud ganske fornuftigt – en autoritær, relevant side, jeg ikke er i konkurrence med.

Intern SEO

Siden er opsat, indholdet er skrevet og jeg er i det hele taget klar til at modtage store mængder af glade besøgende. Men før det sker, er jeg nødt til at søgemaskinere optimere min nicheside, da jeg kun ønsker gratis og organisk trafik. Lad os starte med det interne:

 • Ankertekster:
  Vi skal til at passe på med ankerteksterne både på det interne og eksterne plan. Lad os starte med det interne:
  Jeg har i en menu i en widget til højre på siden fjernet ordet “myrebekæmpelse” fra alle andre links end det til forsiden, da det er ordet, jeg ønsker at optimere udelukkende til forsiden. Mine sider har alle mit keyword i titlen, men hvis jeg ikke ændrede ankerteksterne, ville jeg havde mit keyword i ankerteksten til 5-6 forskellige sider på domænet – ikke just Google-venligt. Husk at holde øje med ankerteksterne!
 • Interne links: Intern linkbuilding er lige så vigtig, som den altid har været. Alle mine sider har både eksterne og interne links med undtagelsen af forsiden, der ikke linker ud. Jeg forsøger at variere ankerteksterne en smule, men ellers sørger jeg blot for at navigationen gennem siden er så simpel og brugervenlig som overhovedet mulig. Husk de interne links!
 • Kommentarer: Jeg tillader mine læsere at kommentere på mine tekster. Om det er en god idé SEO-wise er altid et godt spørgsmål; nyt indhold er godt, men det kan udvande ens KWD. Jeg opererer dog efter devicen, at nyt indhold viser en aktiv og interesant side, og at dette er vigtigere end en eller anden KWD. Derfor kan alle kommentere på alt – endda forsiden, hvor jeg dog er meget striks i forhold til udgående links og kvaliteten af kommentarerne..
I det hele taget er den interne SEO-del langt fra den sværeste. Hvis du tænker dig om med dine ankertekster og sørger for at lave såvel interne som eksterne links, og derudover husker din sunde fornuft, skal det nok gå ganske glimrende. Fjern footer-links, undgå autogenererede interne links, sørg for at alle links er do-follow og brug derefter din tid på at lave ordentligt indhold til siden.
Læs mere om, hvordan du kan krejle den interne SEO i min tjekliste til affiliate- og adsense sider.
En sidste note omkring den interne SEO på siden – eller i hvert fald det interne – er, at du skal huske at lave en “About”-side på din nicheside. Denne skal indeholde informationer om, hvordan dine læsere kan kontakte dig, hvem du er, hvordan denne side fungerer og så videre. Søgemaskinerne er, ligesom besøgende, ikke vilde med sider, hvor det er umuligt at se, hvem der står bag den. Og så er det i øvrigt at krav for at bruge Adsense, at du oplyser om cookies, privacy og tracking på siden (noget, jeg ikke gør endnu, men der er der en god grund til – vent en uge og se!).
Du kan se min “om siden” her. 

Ekstern SEO (linkbuilding)

Nu kommer vi til det rigtigt sjove – hvordan har jeg så planer om at linkbuilde min niche-side?

Det er her, det begynder at blive rigtigt svært. Men det er til gengæld også her, hvor du for alvor har mulighed for at skille dig ud fra dine konkurrenter ved at tiltrække gode og hårde links fra andet end blot fora og blogkommentarer. Med en nicheside, der typisk ikke har særligt meget indhold, er det hamrende vigtigt med nogle gode og stærke links til at vise søgemaskinerne, at du simpelthen bare er bedre.

Inden du begynder din linkbuilding, er det dog meget vigtigt at have noget at linke til. Dette er grunden til at jeg har brugt tid og penge på at få en infografik udviklet, grunden til at jeg har skrevet gode tekster og grunden til, at jeg ikke har fyldt siden med ekstremt aggressive Adsense-annoncer (endnu). Det er meget sjældent, at vi selv har mulighed for at skabe de rigtigt stærke links; dem skal vi have fra andre mennesker, og derfor skal vi have noget ordentligt indhold at linke til.

At lave en nicheside anno 2012 er med andre ord ikke nogen walk in the park. Du skal lave noget indhold, der er så godt, at folk rent faktisk har lyst til at linke til det. Så godt, at hvis du beder om et link, så kan du også få det. Når du er nået så langt med dit indhold bliver resten nemlig mange gange nemmere!

Nuvel. Her, er hvad jeg har tænkt mig at gøre for at linkbuilde min myrebekæmpelsesside:

 • Google Alerts:
  Jeg opretter en alarm med Google Alerts og får tilsendt en daglig mail med nye blogindlæg, debatter og tekster om “myrebekæmpelse” (jeg har i øjeblikket knap 30 alerts kørende for alle mulige ord). Hvis det er en forumtråd, går jeg ind og laver et rigtigt godt svar, embedder eventuelt min grafik og linker tilbage til mig selv. Et blogindlæg ditto.Artikler, tekster og guides er straks lidt sværere; her kan jeg skrive til forfatteren og spørge, om personen ikke har lyst til at bruge min grafik mod et link tilbage eller bare sende et link tilbage uden at få noget igen, men jeg kan også finde på selv at se, om jeg ikke kan få lov til at skrive på denne side. Er det en ekspertblog, jeg får en Google Alert til, vil jeg da også have en ekspertblog på den side..
  google alerts for myrebekæmpelsesord
 • Gæsteindlæg:
  Jeg har planer om at skrive til diverse gør-det-selv-fora, blogs og sider og spørge, om de ikke har lyst til at modtage et godt gæsteindlæg på +500 ord, hvor de samtidigt også for lov til at bruge min grafik, mod at jeg får et link tilbage. Hvis jeg tilbyder dem indhold af høj kvalitet og en linkværdig side, burde det ikke være umuligt at finde en side eller to, der gerne tog imod dette tilbud.Jeg er ked af at gentage mig selv, men hvis ikke du har lavet noget godt og linkværdigt indhold, er dette punkt spild af tid. Du skal have noget ordentligt at linke tilbage til – ellers gider folk ikke have dit ellers udmærkede indhold på deres sider!
 • Myrebekæmpelsesfirmaerne:
  En lidt flabet taktik – og en, jeg ikke vil bruge til at starte med – går ud på at skaffe links fra myrebekæmpelsesfirmaerne og deres hjemmesider. Mere relevante links bliver det svært at få. Dette kræver dog delvist, at webmasteren af hjemmesiden ikke ved meget om SEO, og at jeg har noget at byde igen.Jeg kunne fx tilbyde en plads på min geografiske guide over myrebekæmpelsesfirmaer.Dette er især relevant, når siden begynder at få lidt trafik og jeg kan vise nogle tal for potentielle firmaer. Min eneste betingelse for at de kunne blive “optagede” i mit “katalog” kunne så være, at jeg fik et link fra deres side.Hvis en eller to af jer sidder og tænker, at jeg da kunne tage penge for at lade firmaer blive “optagede” på listen, skal I huske på, at dette ikke er tilladt jf. Googles retningslinjer. Jeg vil helst ikke genoplive min kriminelle karriere, så det undlader jeg at gøre.
Derudover søger jeg også at bruge de sociale medier til at skaffe besøgende, og det tæller vel også som en form for linkbuilding. Men en side om myrebekæmpelse er desværre bare ikke en naturlig klikmagnet. Det har jeg søgt at løse med et fint plugin, der gerne skulle gøre det bare en smule tiltrækkende at smide et “Like” i retning af min side. Det plugin (Optinskin) gennemgår jeg længere nede.
Linkbuilding på dette projekt kommer til at tage et stykke tid, men til gengæld regner jeg med at samle kvalitetslinks fra relativt tunge sider. Til gengæld kan jeg, når først jeg har sendt et par mails og sat min Google Alert i gang, gå i gang med en ny side og starte forfra og blot vente på, at de naturlige linkmuligheder viser sig med denne side! 🙂

Jeg anbefaler, at du helt eller i hvert fald næsten undlader at bruge linkkataloger, artikelbaser og lignende pjat til linkbuilding. Det virker måske lige nu, men det bliver det ikke ved med – det viser al erfaring. Lav ordentligt indhold og byg ordentlige links i stedet for. Det tager ikke mere længere tid, men på denne måde kan tæppet ikke blive trukket væk under dig som følge af en update fra big G en dag.

[box type=”info” style=”rounded” border=”full”]Ofte kan det være rigtigt svært at linkbuilde ens nichesider, da der ikke er mange relevante linkkilder at skrive fra. Men det er værd at huske, at det samme problem har ens (potentielle) konkurrenter; kan du derfor blot snipe halvdelen af de ikke særligt mange linkmuligheder, der præsenteres foran dig, vil du allerede være kommet meget langt.[/box]

Plug-ins til min / din nicheside

plugins til siden om myrer

 

WordPress er et fantastisk system, især takket være de mange tusinde / millioner af plug-ins, det er muligt hurtigt at installere. Jeg har naturligvis også installeret et par stykker på min side om myrebekæmpelse. Du får listen herunder, og så kan du vrage og vælge mellem mulighederne:

 • GD Star Rating: Det vil ikke altid være så nemt at få stjerner i søgeresultaterne, som det er lige nu. Men så længe det virker, så er det udmærket. Det er muligt at manipulere med stjernerne, men ikke anbefalet – hvis Google finder ud af det, mister du stjernerne, og hvis du laver ordentligt indhold kommer de af sig selv.
 • Hello Dolly: Et sødt plugin.
 • OptinSkin: Hvis du scroller ned til bunden af Halfdantimm.dk eller Myrebekaempelse.dk vil du se en box med muligheder for at Like, tweete, +1’e og for at tilmelde dig mit nyhedsbrev. Denne box er lavet med OptinSkin-pluginnet. Jeg bruger det på alle mine større sider, da det er muligt at lave nogle super flotte boxe og tilpasse dem præcist til ens design.
 • WordPress Backup to Dropbox: Min .sql-fil bliver gemt en gang om ugen. Simple as that.
 • WordPress SEO: Yoasts geniale SEO-plugin bruger jeg uden undtagelse på alle mine sider. Der er ingen undskyldning for ikke at gøre det.

Jeg kunne sagtens have installeret en million flere plugins, men det er værd at huske, at der her er tale om en relativt lille og hurtig nicheside. Der er slet ikke behov for samme antal plugins som på fx Halfdantimm.dk eller Gratisfilm.info. Less is more!

Endeligt breakdown over Myrebekaempelse.dk

Meget er sagt og gjort, men lad os putte nogle konkrete tal på, hvad det egentligt har kostet i tid og penge at bygge Myrebekaempelse.dk – og hvad jeg kan forvente at få igen, naturligvis.

Jeg har samlet set brugt omkring 10-12 timer på at opbygge siden. Den tid er gået med at skrive indhold, at instruere en grafiker i at lave min infografik, at opsætte Google-maps og så videre. Har du ikke selv lavet sådanne nichesider før, vil det givetvis tage dig en del ekstra tid kontra hvad jeg har brugt. Det her er langt fra den første side af sin slags, jeg har opbygget, og derfor går det efterhånden også ganske tjept. Også selvom jeg skriver alt mit indhold selv.

Derudover har domænet kostet omkring 50kr, og hele siden ligger på et af mine 3 webhoteller hos Meebox. Infografikken har kostet mig cirka 350-400 kroner at få udviklet af en flink pakistaner. Logoet er udviklet på Fiverr.com af den samme person, der laver alle mine logoer – altid til lige under 30kr for 3 udkast. Hvis vi siger en samlet pris på 500kr skyder vi over målet, men det er et pænt tal, så lad os tage det.

10-12 timer og 500kr har det altså (cirka) kostet mig at opbygge Myrebekaempelse.dk.

Normalt er det meget svært at spå om, hvad man kan tjene på en sådan side, men jeg har en trumf i og med at jeg allerede sidste sommer tog førstepladsen for søgeordet med min første myrebekæmpelsesside. Derfor ved jeg også nogenlunde, hvad den bringer ind. Til det nedenstående tal skal det siges, at min nye side er langt flottere, har mere indhold og i det hele taget kan regne med at få flere besøgende, og at tallet derfor meget vel kan ende med at stige, hvis alt går vel.

Den måned i sidste sommer, hvor jeg kom op på 1. pladsen for søgeordet “myrebekæmpelse”, tjente siden omkring 30kr om dagen i gennemsnit. Hvis vi kigger på Keyword Tool External igen, er det muligt at se, hvornår folk rent faktisk søger på dette søgeord:

3 måneder, der for alvor giver søgetrafik.

I samlet set 3 måneder burde det altså være muligt at tjene i hvert fald 25kr gennemsnitligt om dagen. Og det er alene på søgeordet “myrebekæmpelse”. Hvis jeg kommer på førstepladsen for alle mine søgeord, burde dette tal i hvert fald blive fordoblet.

Går alt vel kan siden altså – hvis mine forudsigelser bare nogenlunde holder stik – hurtigt banke 4-6.000kr hjem på sommermånederne, hvorefter vintermånederne bliver noget kedeligt noget. Hvis vi begynder at regne timelønnen ud nu, ser det allerede meget fornuftigt ud – og især, hvis vi tager det over en 3-årig periode, eller hvis vi regner med, at jeg sælger siden til et myrebekæmpelsesfirma.

adsense indtjening paa siden om myrer
Adsense-indtjeningen for den gamle myrebekæmpelsesside. Blot for at illustrere, at sommermånederne er langt sjovere end vinter med netop dette keyword.

 

Med andre ord: Hvis du laver dine nichesider ordentligt og giver læseren noget, han / hun ikke finder andetsteds, er det også muligt at tjene rigtigt pæne penge på at gøre dette!
Mit udregnede tal herover er for én side. Hvis du laver 10 sider med cirka samme potentiale, kan du ti-doble tallet. Men lad lige være med at lave en side med samme niche, jeg har bygget dette indlæg over, tak. 😉

So – hvad er din undskyldning for ikke at komme i gang med at lave nichesider, hvis du gerne vil i gang med at tjene penge passivt på nettet? 🙂

 

126 responses to “Passiv indtægt med en nicheside i praksis

 1. You did it… Again!

  Det bedste indlæg jeg nogensinde har læst om, hvordan man helt konkret får opbygget en nicheside, der kan generere passiv indtjening.

  Kan også rigtig godt lide din tilgang til linkbuilding, der, forhåbentlig, er fremtidssikret.

  1. Thank you very much, sir Føns!

   Jeg kan godt lide tanken om, at linkbuildingen også virker om 2 år. For det er trist at skulle kickstarte 50 sider igen på det tidspunkt. :p

  1. Mange tak for de pæne ord, Mark!

   Jeg har også valgt det gode emne – det er både interessant at læse og skrive om. Det er næsten snyd. 😉

 2. Du giver utrolig god viden fra dig, og gør det muligt for os der ikke er så erfarne, at tjene penge på nichesider.

  Tusinde tak for endnu et interessant indlæg – det vil jeg få læst igennem et par gange, og sikkert også linke til en gang eller 2 i fremtiden ;o).

  1. Haha, mange tak for det, Casper!

   Du er jo allerede godt i gang, så dette skulle helst bare tjene som ekstra motivation + inspiration til dine projekter. Jeg så godt dit projekt om at blive uafhængig inden du bliver 18 – Jeg følger med på sidelinjen indtil da!

 3. Jeg er fuldkommen enig med de andre. Du gjorde det simpelthen igen 🙂

  Meget interessant artikel.

  En idé til mere unikt indhold kunne være, at du video-interviewede en ekspert om, hvordan man få myrerne af vejen, hvor mange myrer, der typisk findes på X-antal kvm og sådan.

  Held og lykke med dit projekt 🙂

  1. Merci beaucoup!

   Det kunne faktisk være ganske glimrende måder at skabe indhold, de andre sider heller ikke har. Med eller uden en ekspert kunne video med metoderne demonstreret i praksis være meget interessant (og måske endda kunne de vises i søgemaskinerne som de eneste vidoer).

   Tak for forslaget. Det ser ud som om, at du virkeligt har forstået, hvad jeg mener med ‘ordentligt indhold’. 😉

 4. Mega genial artikel. Dybdegående og med en god vinkel til, hvordan et godt site opsættes.
  Men der er en ting, som jeg ik helt forstår ved jer affiliate profs, hvis man kan kalde jer det.
  Jo flere artikler som disse, og jo oftere der nævnes beløb angående et site, jo flere begynder at lave affiliate sider, og dermed stiger konkurrencen for jer selv. Med andre ord, så risikerer du nu, at der kommer 10 konkurrenter, som alle har samme vinkel og ide til en side, som du har. Og det er vel ik smart?

  1. Det har du ret i, Morten.

   Men tænk på, hvor kedelig artiklen ville have været, hvis Halfdan ikke havde inddraget en case i den.

   Når det så er sagt, så har Halfdan mange jern i ilden. Derfor er hans fremtidige indtjening nok ikke dybt afhængig af denne ene side.

  2. @Morten

   Under enhver guldfeber, er det ikke guldgraverne, som bliver rige. Gæt hvem? Dem som sælger skovle.

   Med andre ord – hvis man fortæller åbent om sine affiliate erfaringer, så er det ofte fordi man kan tjene penge på at fortælle om det.

  3. Mange tak for rosen!

   Det er et ganske glimrende spørgsmål. Under redigeringen af indlægget nåede jeg både at fjerne de konkrete “indtjeningsmål” nederst og indsætte dem igen flere gange.

   Men den er delt i tre dele:
   1) Som Casper siger mangler jeg ikke ting at lave. Derfor bliver jeg næppe ramt personligt. Desuden er der stadigt voldsomt mange ting at gå i gang med på det danske marked, så mere konkurrence dræber ingen.
   2) Det gør teksten langt mere interessant at få nogle konkrete tal på og øger sandsynligheden for, at folk rent faktisk bruger teksten til noget.
   3) Og så har Frederik naturligvis også en gylden pointe. Meget af grunden til, at jeg skriver indlæg som dette, er for at blive “anerkendt” – og det, der ofte følger med her, er hopefully mulighed for at sælge en del skovle.

   Godt spørgsmål. Og forhåbentligt også et godt svar. 🙂

  1. Utrolig god guide, der går over det mest fundamentale, når man skal bygge nichesider.

   Jeg er personligt også ret glad for at bygge sider på engelsk, da det er lettere (og særligt billigere) at outsource de forskellige ting. Har dog forsøgt mig med en dansk side, som du nok kan se ud fra linket i min kommentar 🙂

 5. Helt igennem fantastisk indlæg kaptajn!

  Det kan du fandme være stolt af – og hvor jeg dog fryder mig over, at vi som læsere får lov til at læse indlæg som disse. De er virkelig guld værd, og jeg kan ikke glæde mig nok over, at vi får lov til at læse dem gratis.

  Keep it up champ!

 6. Hold kæft et kanon indlæg du har skrevet her Halfdan !! Er du hjernedød, det er godt !!

  Det har straks lige fået en +1 herfra !!

  Held og lykke med at bekæmpe myrerne og få nogle penge i kassen 🙂

  1. Mange tak for de meget pæne ord – og delingen! 🙂

   Penge i kassen er nu og engang de, vi søger. Så håber jeg bare, at mine forudsigelser holder stik, og at myrebekæmpelse er midlet til at nå målet!

 7. @Casper
  Den kloge læser kan godt regne ud, at alle ik kan starte en myrebekæmpelsesside, og derfor kaster vedkommende sig over et andet emne, som Halfdan måske også har en side indenfor. Og så får han ik kun konkurrence på den side i eksemplet her, men også de andre sider…
  Så lige meget hvordan man vender og drejer det, så vil det ramme Halfdan i et eller andet omfang nu eller på den lidt længere bane…

  1. Du har ret i, at det teoretisk set kan ramme mig i et vist omfang på det lange løb. Men jeg satser på, at dem, jeg selv eventuelt får startet op med et indlæg som dette, ikke outranker mig lige til at starte med.
   Linkbuilding handler trods alt også en del om, hvem man kender, og hvad man har adgang til. Dér ville jeg blive ked af det, hvis en nybegynder gik ind og trumfede mig fra dag 1. :p

  1. Når det kommer fra en person, hvis blog i høj grad var med til at kickstarte mig til at starte med, er det faktisk store ord.

   Tak for det – well appreciated!

 8. Super artikel – Kan man ikke komme i gang med den i hånden, så kommer man sgu aldrig i gang 🙂

  LIge en “lille” ting: Du har en stavefejl i dit logo – Der står myrebekaempelese.dk 😉

  1. Tak for det – Jeg håber, at du har ret! 😉

   Jeg har faktisk spottet stavefejlen. Jeg har lige en lille kommentar til den i billedet øverst her i teksten. Men det er bestemt ikke nogen undskyldning – og det er en smule amatøragtigt ikke lige at have fået det fixet, inden jeg sendte det her indlæg ud.

   Jeg må lige have fat i den gode Fiverr-gut igen. q:o)

  1. Mange tak, Frederik!
   Det varmer at så mange professionelle SEO-folk kommer med sådanne komplimenter. Dét kan jeg leve højt på i lang tid. 🙂

   Glen og hans ViperChill-projekt er sindsygt spændende. Jeg misunder ham for det, han gør med hans liv – både det at rejse og leve, som han har lyst, og tage tid til at udvikle sådan et plugin her. Jeg bruger det på snart alle mine sider.

 9. Genial artikel Halfdan, så har jeg også lært noget i dag – igen. Jeg skal helt sikkert ud og finde Pakistanske designere på oDesk nu 🙂

  Jeg kan se du bliver ved at sværge til Woothemes Canvas? Jeg er selv lidt i tvivl om de der simple themes vil blive set på negativt hvis man løber ind i et af Google’s 10 sekunder reviews?

  Også smart med at fokusere på søgeord hvor der er stor traffik i enkelte perioder eller når der sker noget specielt. Jeg lavede den fejl som begynder at gå efter de samme store søgeord som alle andre og slet ikke levere kvalitet nok på nichesiderne. Det kunne kun lade sig gøre pga af linkbuilding den gang, men ingen tvivl om at din måde er vejen frem.

  Søgeords volumen på GKWT er ikke ret præcis for sæsonprægede søgeord. Jeg kan anbefale Google Insights for Search for at se udviklingen i søgevolumen over tid: http://www.google.com/insights/search/.

  Ser frem til flere indlæg!

  1. That’s the spirit – Pakistan og oDesk er dine venner! 😉

   Jeg er ikke bange for et eventuelt manuelt review i fremtiden. Simpelt tema og aggressiv Adsense asides, så er de fleste af mine sider i ordentlig kvalitet. Og dem, der ikke er, de ryger ved en algoritmeændring hvis ikke et manuelt review før eller siden.

   Min måde KAN i hvert fald være vejen frem. Andre som fx Casper Schneidereit sværger til store tjenester og side – begge ting virker. Min metode er blot meget nemmere..

   Tak for Insights-linkter, det husker jeg lige! 🙂

  1. Not even close!

   De sider blev lavet i sidste sommerferie, hvor jeg ikke vidste en fjerdel af, hvad jeg ved nu. 2/3 af siderne har fået fjernet Adsense efter manuelle reviews.

   Men det er helt okay. Du kender sikkert det her ordsprog, men jeg kan godt lide at bruge det alligevel:

   Fail. Fail more. Fail better.

 10. Rigtig god artikel Halfdan. Godt skrevet og meget infromativ.

  Har du et link til den person på Fiverr, hvor du køber Logoer? Jeg skal selv have lavet nogle stykker, men synes, at det er lidt af et gedemarked, da der er mange at vælge mellem – derfor ville det være fint med link til nogen, som der er gode erfaringer med.

 11. Hvordan finder du viden om de enkelte emner; med andre ord, hvordan har du fået indsamlet information om myrebekæmpelse?

  1. Google er min ven. 😉

   Jeg plejer at bruge engelske sider. Læse, hvad der er, og nedskrive dette på dansk. På den måde ender mit indhold ikke med at ligne det, der allerede er på dansk.

 12. Bra inlägg. Ett förslag är att lägga infografiken i pdf och länka till din sida, inbäddat i pdf. Om någon sedan lägger upp pdf på en annan sida, får du automatiskt en backlink.

  1. Mange tak! – Og tillykke med, at du er den første svensker, der både har fundet vej til min blog og smidt en kommentar. 😉

   Glimrende tip og noget, jeg helt sikkert skal have ordnet. Tak for det!

 13. Halfdan – rigtig god gennemgang og indsigt i opbygning af Adsense site.
  Har du endnu ikke tilmeldt siden til Adsense siden jeg ikke ser nogle Adsense reklamer på siden (http://myrebekaempelse.dk/) – Hvis den ikke er opsat til at vise disse endnu – hvad er så strategien bag det? Hvornår er det bedst at tilføje disse?

  1. Mange tak for de pæne ord! 🙂

   Jo, den er skam tilmeldt – og på min skærm er der også annoncer på den? Du burde bestemt kunne se annoncerne. Er du sikker på, at du ikke har en AdBlocker el. lignende til at snyde dig?

   Hvornår det er bedst at tilføje dem er en smagssag. Man kan argumentere for ikke at tilføje dem til at starte med for at tiltrække naturlige links – men som jeg sagde; en smagssag. Jeg knalder dem på til at starte med.

 14. Har aldrig rigtig set det som en mulighed, at gå efter keywords der kun fungerer i et par måneder, da drømmen om passiv indtægt jo altid har været tænkt som noget “permanent”.

  Men fra studerende til studerende, må jeg da sige at du har fundet et glimrende alternativ til et sommerferie-job!

  God vind herfra 😀

  1. Haha, mange tak for det – Netop som studerende er jeg næsten lykkelig for at have mulighed for at arbejde med noget, jeg interesserer mig for hjemmefra, og som endda sagtens kan betale mine biografbiletter!

   Tak og i lige måde! 🙂

 15. Fedt, men hold kæft hvor er myrebekæmpelsesbranchen langt bag ud SEO-mæssigt. Første side på Google er i hvertfald et let mål 🙂

   1. Ja.. det må man sige, mon ikke det kan betale sig at henvende sig til dem når du har de 2 øverste placeringer – hvilket jeg tror bliver let 🙂

    1. Det kunne man da håbe. Men den tager jeg, når jeg har de to øverste pladser – når siderne benytter sig af samme Analytics + Adsense ID er jeg i tvivl om, hvor villig Google er til at lade mig dominere samme søgeresultat med to sider.

 16. Hey det her er virkelig brugbart.
  Selv om mine sider måske er lidt bredere end niche (Visuel præsentationsteknik & PowerPoint Coaching) – så er der rigtig meget at hente i dit indlæg.

  Har du overvejet at gøre dine erfaringer (mere) virale gennem en præsentation?
  For som du siger, er der jo også et ‘branding’ motiv bag dit indlæg – og jeg synes du har kvalitet nok i dine betragtninger til at nå bredere ud… blot en tanke 🙂

  Keep up the good work!

  1. Det er faktisk en super pointe, du kommer med. Og jeg må ærligt svare, at det ikke er tilfældet – Jeg har en bagtanke med branding, men jeg har ikke tænkt på præsentation, nej.

   Jeg sørger lige for at tage et godt kig på din side. Tak for heads-up!

 17. Super guide til folk der vil i gang 🙂
  Men du skriver i indlægget at du allerede ligger nummer 1 på “Myrebekæmpelse” – er du blevet ramt af en pingvin? Hos mig ligger du altså på side 3 nu.

   1. Haha, det kan jeg meget hurtigt udrede! 😉

    Jeg har også skrevet det i teksten, om end ikke særligt tydeligt. Jeg ejer begge ovenstående sider. Domænet med stavefejl (myreRbekaempelse.dk) blev lavet i sidste sommerferie, mens uden stavefejl (myrebekaempelse.dk) altså blev opsat for en uge siden.

    Det er også derfor. jeg nogenlunde har et bud på, hvad siden kan være værd om sommeren. Men hvis I ser på den gamle, vil I nok forstå, hvorfor jeg hellere bare blive prøve en anden side. Den er godt nok ikke pæn, selvom den har førstepladsen.

     1. Fordi jeg godt kunne tænke mig at prøve at snuppe de to første pladser på samme keyword med to forskellige sider. Der er ikke nogen voldsomt god grund – Jeg tænkte bare, at det kunne være et super sjovt projekt.

      Og det er også nok en gang imellem! 😉

 18. Super godt indlæg, tak for de mange detaljer, og endelig en der tør vise sit projekt frem – det giver bare så meget mere når man kan kigge dybt i kortene med detaljer.

  Mange snakker om nieche sider, men meget få viser dem frem! Godt arbejde.

  Jeg er helt sikkert blevet inspireret til bedre brug af info grafik.

  1. Super godt at høre – Det er super, at du kunne bruge det til noget konkret!

   Det, at man putter teori til praksis og tager udgangspunkt i en af ens egne sider gør, at teksten bliver langt mere brugbar for læserne. Jeg kunne sagtens skrive “sådan skal I gøre” – men “sådan gør jeg, og det virker” er bare så meget mere effektivt. Held og lykke med infografikkerne! 😉

 19. Dette indlæg er fantastisk! Jeg har før (overfladisk) undersøgt, hvordan man kunne skabe nogle gode nichesider til passiv indkomst, men er altid blevet skræmt lidt væk. Dette indlæg har dog givet mig gejsten til at gå i gang! Jeg har fundet et søgeord, som i min verden er genialt til formålet, har fulgt din guide og kan ikke vente med at komme i gang! Det er mit første, så wish me luck! Og TUSIND tak Halfdan! 🙂
  Mvh. Celia

  1. Se, det er netop kommentarer som disse, der gør, at jeg gør endnu mere ud af det næste indlæg – Mange tak for de meget pæne ord!

   Du skal have al held og lykke med den kommende side. Du må endeligt, hvis du har lyst, sende en opfølgende kommentar om et par uger. Så har du ingen undskyldninger for ikke at give den en skalle med den nye side.. 😉

   1. Haha, åha! Hvilket pres på mine skuldre! Jeg vil holde dig underrettet, kan du tro! Jeg tror, jeg har fundet et godt segment, men hvem ved – det kan jeg jo først se, når jeg har fået et site op at køre. Jeg er ikke 100% sikker på, jeg forstår det med linkbuilding. Men jeg giver det et forsøg! Du skal have mange tak for hjælpen! Bliv endelig ved med disse geniale guides. Det er guld værd! 🙂

    1. Det lyder perfekt!

     Mht. linkbuilding så handler det i høj grad om ‘learning by doing’. Det er svært at forklare det i praksis, og det bedste er bare at prøve sig frem. Om et par måneder har du lært præcis, hvad der virker, og hvad der er spild af tid. Og så har jeg sikkert også et indlæg klar om disciplinen på et tidspunkt! 😉

 20. WAW – et fucking fantastisk indlæg.

  Kan du løfte sløret for hvor mange besøgende du har om dagen i de måneder hvor du laver 25-30 kr. pr. dag med Adsense?

  Tue

  1. Thank you very much, sir!

   Jeg har lige tjekket mine Analytics. +50 på de gode dage, i hvert fald. Den spiker på lidt over 100 en gang imellem. Jeg forventer, at det stiger denne sommer, hvor jeg har fået bedre placeringer. 🙂

 21. Kanon indlæg. Har læst andre folks forklaring på niche indtægt, men de plejer ofte at udelade en masse (dvs det mest essentielle; hvordan man skaffer trafikken…)

  Jeg har selv forsøgt mig med niche sider, bare ikke på AdSense (Blev bannet for snart 2 år siden). Det gik hæsligt :). Gik så vel at mærke efter et latterligt stort emne, og satsede på én side.

  Af ren nysgerrighed, hvor mange niche sider holder du kørende i dit arsenal?

  1. Yeps – det er nemt at skrive et indlæg med preaching uden at give konkrete tips. Men det her får jeg meget sjovere respons på.. 🙂

   Mht. antallet af sider har jeg vel snart de 150 domæner, hvoraf omkring halvdelen er aktive sider. Af disse er nok igen halvdelen at angive som “nichesider”, og af disse er kun 5-10 stykker noget værd. Samlet set har jeg vel 15 sider, der i større eller mindre omfang tjener penge. Jeg prøver i øjeblikket at fokusere på 2½ af dem.

   1. 150? Vildt. Jeg har 3, hvoraf den ene har et grænseløst voldsomt problem med WordPress, så den får lov at sejle i sin egen sø, så et forum (Det skal nok blive sjovt) og en tredje totalt inaktiv. Til sammen har jeg 0 indtægt på dem, men nu prøver jeg heller ikke for voldsomt (Og så startede jeg med International mål, lige voldsomt nok..) Hvordan kan du fokusere på 2 en halv? Er en side ikke normalt én enhed og ikke en halv? 😛

    1. Tjoeh. Det af mine projekter med mest fremtid i er Byens-Advokat.dk, og derfor får denne naturligvis også så meget opmærksomhed, som jeg kan give den. Min anden store side, Gratisfilm.info, hiver også et pænt beløb ind, men denne er der ingen fremtid i – derfor kun halvt fokus.

     Den sidste side skal jeg først til at opbygge nu, men den spår jeg et stort potentiale i. Og den holder jeg mig lige for mig selv for nu. 😉

     Jeg er dog rigtigt glad for risikospredning og for at køre mange projekter ad gangen, da de altid bare kan trække trust hos Google om ikke andet. Derfor den store mængde sider. 🙂

     1. Smart. Jeg er ikke selv så god til det med risiko, hvilket også vil forklare min manglende succes. Jeg tror dog på en rimelig succes i det forum jeg har, det kræver blot lidt… eksponering 😛
      Og helt klart et nyt tema hvor AdSense kan installeres :).

     2. Hej Halfdan

      Må jeg spørge hvorfor der ikke er fremtid i gratisfilm, nu hvor den hiver pænt med penge ind?

 22. Super guide. Eneste problem ved den er, at jeg ikke har nogen undskyldning for ikke at gå i gang :D.

  Men helt klart ros herfra for at stille det så simpelt op. Jeg vil sige, at alle kan gå i gang med det efter at have læst det.

 23. Helt og igennem suveræn artikel om at tjene penge på nettet. Mange tak for det – og hvad min undskyldning er? Ja, jeg manglede et blueprint. Dét har jeg fået her..

  Tak fordi, at du har delt dette!

 24. Super indlæg. Fedt at du har implemmenteret infografik på din adsense-side – det må jeg helt klart også begynde at eksperimentere med!

  1. Det kan kun anbefales. Det er en af mange ting, du kan gøre for at tage din Adsense-side til dét højere niveau – det niveau, der placerer dig foran konkurrenterne!

 25. Hej Halfdan.

  Endnu engang et super indlæg fra din side. Du har inspireret mig til, at starte en niche side op igen, som jeg nok havde lagt lidt på hylden. Mange tak 🙂

 26. Godt indlæg, jeg besøgte siden men jeg synes ikke relationen mellem de adwords der vises og sidens tema hænger sammen.

  http://myrebekaempelse.dk/graesplaenen/ vises reklamer for: erhvervslejemål og dental lab – det giver vel ikke så megen passiv indtægt, eller er der noget jeg har misforstået?

  1. Hvad Google vælger at vise dig med Adsense afhænger ikke kun af sidens indhold. Det afhænger i lige så høj grad af, hvad du har været inde på det sidste stykke tid. Jeg har siddet og skrevet tekster om solceller de sidste par timer, og derfor er 3/4 annoncer om solceller, når jeg besøger siden.

   Google gør meget for at vise så relevante ads som overhovedet muligt – blandt andet ved at kigge lidt væk fra selve sidens indhold. 🙂

 27. Hej Halfdan.

  Super fed guide. Som der er så mange der skriver så er det uden tvivl den bedste guide på nettet! Nu er der da slet ingen grund til ikke at starte op. Med din guide kan man blot følge din guide og få succes, hvis blot man har tålmodighed nok og lærer af sine fejl. Nå nok med ros for denne omgang 😉

  Har lige et enkelt spørgsmål:

  Når man nu bruger google keyword tool, kan det så tænkes at det anslået CPC vil stige når man kommer frem til de månder hvor der for alvor er gang i ens niche?
  Har nemlig fundet en niche, hvor vi er langt fra højsæsonen lige nu og nogle af de anlået CPC er meget lave.

  For mig at se ville det være meget logisk hvis CPC steg når man kommer ind i højsæsonen og der er flere der byder på at ligge godt placeret i de sponsoret links!
  Ret mig hvis jeg er helt galt på den!

  Mvh
  Emil

  1. Hej Emil.

   Mange tak for rosen!

   Jeg må indrømme, at jeg ikke er sikker på, hvordan gennemsnitspriserne i Google AdWords udregnes – men jeg tvivler faktisk på, at den stiger senere på året. Et eksempel på det modsatte er netop Myrebekaempelse.dk nævnt i denne tekst: Gennemsnitsprisen er den samme i løbet af hele året, men der er bare så mange flere søgninger i løbet af sommeren end vinteren.

   Hvilken niche er der tale om, hvis du vil afsløre det? Jeg kunne forestille mig at klikpriser bliver udregnet som gennemsnit og kan i øvrigt ikke se nogen grund til, at annoncører ikke skulle reklamere i perioder med ringe søgeaktivitet 🙂

   Mvh. Halfdan

   1. Har ikke lige lyst til at nævne nichen endnu, da jeg ikke selv er helt på plads med hjemmesiden endnu.

    Kan sagtens følge din argumentation med hvorfor de ikke skulle reklamere i perioder med ringe søgeaktivitet, og det har du jo nok ret i 😉 Så må jeg nok bare lade være med at gå efter de søgeord 🙂

    Der er da heldigvis rigtig gode søgeord i den pågældende niche. Mit primære søgeord har 4400 månedtlige søgninger og en anslået CPC på 18,14 kr. og konkurrencen ser ikke ligefrem skræmmende ud.. Så tror bestemt på at der er potentiale 🙂

    Har lige et lille tillægsspørgsmål: Ved du hvordan “konkurrence” bliver regnet ud?

    Er nemlig så heldig kun at have “mellem” i konkurrence og efter at have kigget nærmere på top 10 i søgeresultaterne så ser det bestemt ikke skræmmende ud!

    1. 4400 månedlige søgninger og en CPC på 18kr lyder voldsomt. Den skal du da bare i gang med så hurtigt som overhovedet muligt!

     Konkurrence-feltet har ikke noget at gøre med SERPS, men med hvor mange AdWords-annoncører, der er interesseret i dette søgeord. Husk, at keyword tool er et ADWORDS-tool. Ikke et SEO-tool. 😉

     Du må endeligt skrive en kommentar her, når du har fået siden op at køre. Jeg kunne godt tænke mig at se projektet in action! 🙂

 28. +1 her fra. Det er virkelig godt og inspirerende skrevet. Jeg skal helt sikkert i gang med et par sider 🙂

  Har dog lige et par spørgsmål:

  1. æøå i domæner er det et problem? Eller er det faktisk en fordel at domænet er stavet på samme måde som søgningen?

  2. Hvis nu dk domænet er optaget, er et f.eks. eu domæne så lige så godt?

  3. Og det sidste. Er 1000 søgninger/CPC 4kr lige så godt som 2000 søgninger/CPC 2kr?

  1. +1 er min yndlingsshare – tak for det! 😉

   1. Generelt bør du undgå domæner med skandinaviske specielbogstaver. Det er en fordel med et EMD-domæne (Exact Match Domain), men du vil miste links fra tid til anden især fra udenlandske sider, fordi de fatter bjælde af æøå. Køb evt både med og uden specielbogstaver og redirect den med til domænet uden.
   2. Njaeh. Du kan på Webmaster Tool fortælle Google, at siden er henvendt danskere, og så vil den teoretisk set ranke som en .dker. Men mange danske søgere foretrækker .dk-domæner og ønsker ikke at klikke på “udenlandske”. Det skal du have med i dine overvejsler.
   3. Teoretisk set er det lige. Men der må næsten være andre ting, der også spiller ind i det nævnte tilfælde! 😉

   1. Tak for svar, så har jeg lidt at arbejde med 🙂

    Og endnu engang stor ros for at dele ud af din viden på den måde du gør 🙂

  1. Ok, så æøå er helt klart et no-go i domænenavne, hvis man vil bruge adsense. Det er godt nok lidt ærgeligt at google ikke understøtter det.

 29. Hej Casper.
  Det er ikke noget problem i forhold til Adsense. Problemet kommer når du skal linkbuilde. Og hvis du bruger Google Adwords, så er der også problemer.

  1. Men hvis jeg indtaster et domæne med æøå i tilmelding til adsense (“Jeg vil vise annoncer på”-feltet) så skriver den ugyldig webadresse, så jeg kan ikke lige se at det er muligt at tilmelde sig med et æøå domæne???

 30. Det er sådan at jeg skal have lave noget infografik, men det er om barnedåb så det er vel næppe en opgave for en inder eller hvad mener du ? Er der nogle dansker som du kender der kan lave dem ?

  1. Jo, det vil jeg bestemt mene, at det er – hvis du bare sætter personen til først at lave den på engelsk og forklarer godt (der må også være et Wiki-link, du kan smide i hans retning), hvad det går ud på, og derefter trinvis oversætter den for ham eller bare selv oversætter den, er der ingen problemer. 🙂

 31. Super fint indlæg – kunne godt være man skulle kigge mere på logo fra Fiverr og evt. infografik. Du har ret i at infografik er meget overset, men det handler vel også om at få det til at passe ind i artiklen – men det virker nok uoverskueligt for de fleste 😉
  Ift. linkbuilding så er det efter min opfattelse også vigtigt at have nofollow links – De tæller også og er også godt SEO mæssigt for at få en så naturlig linkbuilding som muligt 🙂

  1. VI er helt enige. En varieret linkprofil er vejen frem i dag, og sådan en kræver nu og engang en omgang no-follow-links fra tid til anden!
   Hvad der er overskueligt for de fleste er i øvrigt de andres (min) muligheder. 😉

 32. Hej
  Jeg er rimelig ny i forhold til dette emne men faldt over din blog og
  fandt den super inspirerende og kunne godt tænke mig at gå i gang med at
  lave nogle sider, har dog lige et par spørgsmål.

  Hvordan fungerer CPC?
  Har tænkt på et emne jeg vil skrive om men er i tvivl om konkurrencen indenfor dette emne er for hård på google tools står der at competetion er mellem og på forsiden når jeg søger på det pågældende ord kommer der sider som emu, sundhedsplejersken.dk samt nogle andre random små sider er dette sider man kan hamle op med og hvordan vurderer du om et emne er attraktivt nok?

  Hilsen
  Frederik

  1. Hey,

   CPC står for Cost Per Click. CPC’en angivet i Keyword Tool External er den, du som annoncør skal betale for at få kliks på et givent keyword i Googles værktøj. Du skal regne med cirka at få udbetalt 2/3 af denne som Adsense-annoncør, da Google selv beholder en tredjedel.

   De sites, du skal konkurrere mod, er ikke problemet i sig selv. Det er relevansen af undersiden der ranker. Derfor skal jeg bruge det konkrete emne for at komme med en fair vurdering på dét punkt 🙂

   1. Hej Halfdann.

    Er det ikke ved at være tid til et opfølgende blog indlæg om hvordan det går med dine myrebekæmpelses sider?

    Det kunne være rigtig spændende at høre hvordan det går og om de udvikler sig?

    Tilmed er jeg også interesseret i at høre hvor meget tid du bruger på siderne i dag 🙂

    Mvh
    Emil

  1. Det er ikke regnet med her, det er sandt. Men det tema har jeg købt og brugt på en hel del sites (+20) efterhånden, så jeg regner det ikke længere med. Det har jeg bare. 😉

 33. Hej – jeg er ny i gamet og har kigget lidt på keyword tool. Jeg fandt et ledigt EMD “god-***” (og det var ikke “røv”) med følgende resultater i keyword tool.

  Konkurrence Global Lokal CPC
  Mellem 2.400 1.900 – 5,63 kr

  Google #1 er et forumindlæg, men de der er tre adwords annoncer som “allerøverste” hits.

  Umiddelbart virker det som nogle gode tal, det er desuden et stabilt produkt,men jeg er næsten sikker på at jeg har over set noget (billig-***) er nemlig også ledig… så det er der nok en grund til?

  Ville gerne høre et besyv,
  Morten

  1. Et meget væsentligt spørgsmål her er, om der er tale om eksakte eller brede søgninger? Er der tale om eksakte søgninger har du, uden at have set mere end hvad du har skrevet, umiddelbart meget fine chancer for at lave en indtjenende Adsense- eller affiliateside.

   Du kan evt. sende navnet til mig i en mail. Jeg hopper ikke på det, og så vil jeg kunne komme med en langt bedre vurdering 🙂

 34. Super godt og meget brugbart indlæg! Mange tak og det kunne være meget interessant med en opfølgning på hvordan det rent faktisk går med siden på et tidspunkt 🙂

  1. Slet ikke en dårlig pointe. Jeg kunne sagtens finde på at lave en opfølgning når vi rammer sommeren igen. Jeg kan afsløre, at jeg ikke skød for højt ifht. sidste års indtjening på siden, hvis du vil have et hurtigt hint. 😉

   Det må også være derfor der er skudt en del kopier op efter det. Danskerne er så mega originale online.

 35. Jeg tror snart jeg har læst alle dine tekster på din blog, og nu er det på tide du lige får lidt ros herfra!

  Jeg er helt ny indenfor niche sider, og har fået rigtig meget inspiration og mod på mere efter jeg har læst dine indlæg.

  Er overasket over adsense kunne være så indbringende, nu skal jeg helt sikkert have sparket gang i et projekt jeg har haft overvejet, tak for det 🙂

  Keep up the good work!
  Lars

  1. Jeg er meget glad for kommentaren – tak for den!

   Overvejelser er den største synd indenfor affiliate marketing og Google Adsense. At overveje betyder, man har en idé, men ikke har gjort noget ved den. Sådan kommer man ikke meget videre. Så bare køb et domæne og gå i gang med at skrive de første par tekster. Du bliver ikke skuffet!

   Tak!

 36. Hvor ofte opdaterer du sider som denne?

  Jeg tænker at det vel kan være svært, at blive ved med at finde ny (interessant) viden om myrebekæmpelse, men omvendt skal der vel ske en jævnlig opdatering for, at søgemaskinerne bliver ved med at finde siden interessant?

  1. Jeg opdaterer ikke fx den her side. I hvert fald ikke mere end en eller to gange om året. Fordi at emnet er så snævert, og fordi forarbejdet er gjort tilpas ordentligt, er det ikke nødvendigt at opdatere for at opretholde en #3-placering.

   Sådan er det ikke med så mange andre og sværere søgeord, men med de her ret små nicher er mængden af arbejde, efter pladsen er opnået, til at overskue.

 37. Hold nu kæft hvor er det brugbart det her!!! Super god artikel, der på en letformidlet måde fortæller hvordan man kommer ind i spillet.

  Jeg er helt spritny og har slet ikke lavet denne slags ting endnu, men jeg har flere ideer… der er dog én ting jeg (som den totale novice jeg er) ikke kan få styr på: Keywords!

  Altså, jeg ér med på hvordan man finder en række gode keywords som godt beskriver det man vil formidle – men når man først har fundet dem, hvad gør man så?!?

  I dit eksempel er det “myrebekæmpelse”, korrekt? Hvad gør du så med det ord? Fortæller du Google direkte at “her er mit site, og her er mit keyword”, eller hvordan foregår det? Sker det sån helt automatisk?

 38. Det var bare lige sådan en artikel jeg har brug for. Jeg skal i gang med “ombygning” af nogle gamle domæner som aldrig er kommet indhold på. Doænenavne er noget specielle og vil alt andet lige blive niche sider uden konkurrence fra andre domæner, så tak for din super gennemgang af hvordan du har tilgået dit projekt.

 39. Men dette er vel også et super eksempel på hvordan men kan lave relevant indhold på et site (halfdantimm.dk) som egentlig handler om affilate og adsense.

  Jeg mener det er ikke lige indhold her på sitet man normalt forbinder med myrebekæmpelse, men ved at skrive ovenstående artikel har du vel skabt relevant indhold fra et af dine egne sites 🙂

 40. Virkelig interessant og forståeligt. Har aldrig prøvet det før og jeg sidder lidt på den anden side af bordet fordi jeg har en firmahjemmeside som skal gøres mere synlig. Nu forstår jeg bedre hvad jeg er oppe imod.

  Endnu engang tak for indsigt i emnet.

 41. Som så mange andre før mig også har skrevet, er det et rigtigt godt indlæg omkring nichesider.
  Når man læser om dette emne mange andre steder på nettet, er det altid omgivet af en vis form for hemmelighedskræmmeri, og man får næsten aldrig hele historien.
  Det får man her, så stor respekt for at du viser det hele i artiklen

 42. Tak for et super indlæg – det satte mig igang med flere ugers research og overvejelser. Jeg er nu så langt at jeg har fundet et emne og keyword jeg vil oprette en niche side omkring. Mit primære keyword har +15000 globale søgninger pr måned.

  Valg af domæne navn og endelse er det jeg ikke er helt sikkker på nu.

  Jeg vil skrive på engelsk, til et internationalt “publikum” – om et emne der oprindeligt er pæredansk, men som nu er absolut internationalt.

  Jeg kan ikke få et .com domæne der matcher mit principielle keyword/område, men jeg kan få et .info og .dk domæne der er et præcist match.

  Kan du råde mig. Hvilken betydning har det at domæne navnet og endelse er en forholdsvis eksakt match på primært keyword – og

 43. Super god artikel. Jeg går selv og leger med en ide til en side men den er ikke “rigtig” niche ligesom den du beskriver her.

  Det er en rejse side om Canada, hvad er din erfaring? Jeg kan se der er massere af søgninger på emnet og en god CPC men det bliver nok svært at komme meget højt i Google, bør jeg holde mig fra det helt, altså er det spild af tid med et så bredt emne?

 44. Virkelig god artikel Halfdan.

  Den har virkelig motiveret mig til, at begynde med affiliate marketing.
  Men google keyword tool virker ikke længere, hvordan skal man nu lave keyword research? 🙂

  Venlig hilsen
  Casper Hansen

 45. Hej Hr. Timm

  Nu spørger jeg nok dumt, men efter at have set hjemmesiden kan jeg ikke helt gennemskue hvor din indtægt kom fra?

  Adsense? Affiliate marketing? Eller..? 🙂

 46. Hej Timm,

  Jeg kom til at tænke på, hvorfor er det så vigtigt at have en niche, hvis man ser ud fra SEO?

  Er fordelen virkelig så stor, at man laver en hel side niche og opfinder den dybe tallerken hver gang i stedet for at bibeholde en stor hjemmeside, der i forvejen har massere af indgående links, troværdighed og autoritet fra Google?

  Pricerunner ranker ofte for eksempel meget højt, men det kan selvfølgelig være linkbuilding?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt mig og boost din online markedsføring

Kan jeg hjælpe med noget? Brug kontaktformularen herunder – jeg vender hurtigt tilbage.