Mine største fejl som affiliate

Jeg havde i maj 2013 rekordmåned hvad angår affiliate og AdSense-indtjening – og jeg er nu oppe på et beløb, jeg er meget stolt af (først lige startet). Men jeg har lavet et par fejl eller tre på vej til, hvor jeg er lige nu.

Jeg tænkte, det kunne være sjovt at lave lidt “status” over hvor jeg er lige nu med fokus på de nederlag, jeg har haft. Der er masser af succeshistorier indenfor affiliate marketing. Man skulle næsten tro, vi aldrig rammer skævt. Men det kan jeg love for, at vi, eller jeg, i hvert fald gør!

Så for sjov, og fordi mange af mine med-affiliates sikkert kan nikke genkendende hertil, kan I se de største fejl, jeg har lavet som affiliate indtil nu herunder. Nogle har kostet mange penge. Nogle har kostet lang tid. Men de har alle sammen lært mig værdifulde lektier, jeg kan bruge den dag i dag (sorry, men, de har gjort mig til den, jeg er 😉 ).

Lad os springe på den første.

Ville tilbyde Elite-linkbuilding

Jeg har et godt samarbejde med Anders Saugstrup omkring JUF.dk. Jeg har også meget stor respekt for Anders’ evne til at bygge links af en anden verden – det, han har døbt “Elite Links”. Et begreb, der er gået inflation i:

elite links

I december 2012 tilbød Anders mig at overtage hans gæsteblog-business, der i korte træk bestod af engelske gæsteblogindlæg med et filipinsk crew af 2-5 personer. Anders ville gerne satse på andre projekter, men fintunede man projektet var der mulighed for at tjene gode penge og samtidigt tilbyde mere professionel linkbuilding end “5 links, 1.000 kroner“.

Jeg sagde naturligvis ja.

Jeg fik herefter overdraget hele holdet, eksisterende og fremtidige kunder og lidt hjælp til at komme i gang. Jeg fik overdraget et tog, der allerede havde god fart på.

Men jeg kunne slet ikke håndtere det.

At styre et helt hold af filipinere på fast tid, hvor du som leder skal sørge for at holde dem motiveret og beskæftiget med nok opgaver, var for mig en kæmpe opgave. Jeg har min store force i, at jeg kan holde mig selv motiveret og arbejde i meget lang tid ad gangen, men jeg havde ingen kompetencer inden for ledelse. Og det viste sig hurtigt.

Jeg svarede langsomt, var dårlig til at holde styr på projekterne, at holde kunder orienteret og i det hele taget at køre forretningen.

Jeg opdagede hurtigt, at det ikke stod godt til. Det var en fejl at have begivet mig ind på et nyt område uden erfaring og tro, at jeg bare kunne styre det hele.

Og så lavede jeg min anden fejl – jeg kørte videre i 4 måneder i den tro, det ville ændre sig. Det gjorde det selvfølgeligt ikke. Har du læst The Dip af Seth Godin ved du, hvor vigtigt det er, at sige “stop” på det rigtige tidspunkt – det gjorde jeg ikke. Et afsnit fra bogen herunder:

Most people are afraid to quit

It’s easier to be mediocre than it is to confront reality and quit.

Quitting is difficult. Quitting requires you to acknowledge that you’re never going to be #1 in the world. At least no at this. So it’s easier just to put it off, not admit it, settle for mediocre.

What a waste.

At jeg fortsatte med at være skidedårlig til at lede filipinerne og at køre forretningen endte med at koste mig et tocifret tusindebeløb og en masse kvaler.

Men til gengæld lærte jeg rigtigt meget om egne styrker, om egne kompetencer, om at stoppe projekter i tide, om ledelse og om, at alle ikke vil det samme som jeg i forhold til arbejde. Dyrt købte lærepenge, men ikke desto mindre lærepenge, jeg er meget glad for at have betalt!

Jeg tilbyder stadig linkbuilding i dag – men det er på dansk og det er KUN af mig. Når KUN jeg står til ansvar bliver resultatet også bedre, har jeg fundet ud af. Jeg er ikke en dygtig chef – endnu.

50 MFA-sider på engelsk

Jeg fandt ud af, at man kunne tjene penge på internettet i januar 2011, da min ven i gymnasiet Kristoffer Føns startede som tekstforfatter. Det gjorde jeg også, og siden da er det gået stærkt.

Jeg købte mit første domæne, Gratisfilm.info, i februar 2011 (og dem der kender historien om det domæne ved, hvorfor jeg nu står registreret som økonomisk forbryder hos NITEC og Politiets afdeling for Særlig Økonomisk Kriminalitet).

I sommerferien 2011, hvor jeg var begyndt at tjene et par tusinde kroner om måneden på AdSense, valgte jeg, inspireret af engelske marketers, at bygge 50 MFA-sider på engelsk. En MFA-side (Made For Adsense) er noget tyndt sprøjt med ringe indhold alene med det formål at få folk til at klikke på ens Adsense-annoncer.

Jeg endte med at bygge 44 sider med præcis det samme tema med følgende opskrift:

Fandt keyword med Market Samurai. Købte 5 tekster på Fiverr. Købte lidt linkbuilding på Fiverr og spammede i øvrigt spundne engelske artikler ud med spamsoftware. Da sommerferien var ovre havde jeg 44 nye Adsense-domæner på engelsk, alle med cirka 5 siders indhold og pis-linkbuilding. Jeg ville have lavet 50, men stoppede ved 44, da jeg til sidst indså, hvad jeg var i gang med.

De begyndte aldrig rigtigt at tjene penge. I deres bedste måned tjente siderne samlet lige over 1.000 kroner, så vidt jeg husker.

Jeg vil skyde på, at de samlet har kostet 15.000 kroner at sætte op i indhold, domæner, webhotel og software. Dertil kommer, at jeg har brugt RIGTIGT mange timer på det i sommerferien.

I dag er Adsense banned på 36 ud af de 44 domæner – Jeg har været alt, alt for aggressiv med annoncer. Et par af dem er de-indexed på grund af min linkbuilding. Nogle fordi emnerne nærmer sig noget gris. 38 af dem lader jeg også udløbe nu:

Forfærdelige EMD'er, der har kostet penge og tid. Ud med dem.
Forfærdelige EMD’er, der har kostet penge og tid. Ud med dem.

Siderne tjener i dag cirka 2-300 kroner om måneden. Jeg dør af alderdom, inden det er blevet en god forretning.

Jeg har ikke rørt ved det engelske marked med en ildtang siden dette. Konkurrencen er latterlig, metoderne er langt hårdere og man bliver underbudt af folk, der ikke betaler +90 % i skat og kommer fra lande med andre leveomkostninger.

Men jeg lærte meget om Adsense. Og så har jeg også prøvet at lave SEO på den måde. Det gider jeg ikke igen. Kæmpe fejl. 🙂

Ventet for lang tid med at skifte over til Affiliate

Nogle gange går det bare lidt langsomt. Jeg skulle bruge alt for lang tid på at skifte over på ren affiliate. Her er det dog bare jura, der sløver mig.
Nogle gange går det bare lidt langsomt. Jeg skulle bruge alt for lang tid på at skifte over på ren affiliate.
Her er det dog bare jura, der sløver mig.

Jeg har ikke særligt høje tanker om Adsense som indtjeningsmodel den dag i dag.

Da jeg startede mit online imperie kunne jeg slet ikke forstå, at nogen ville “spilde” tid på affiliate, når Adsense var så nemt! Ingen links, der skulle udskiftes, intet besvær, ikke afhængigt af, om folk køber – jeg skulle blot skaffe besøgende. No problem.

Der gik over et år fra jeg startede, til jeg tjente flere penge på affiliate end Adsense. Jeg tror, der gik 15 måneder. Kæmpe fejl.

Jeg er i dag overbevist om, at der er et langt større potentiale for alleparter med affiliate end Adsense. I dag kommer 85 % + af min indtjening også fra affiliate, og Adsense daler med et par hundrede kroner hver eneste måned (men affiliate stiger med mere 😉 ).

Jeg var i mange måneder stædig og nægtede at skifte over til affiliate simpelthen fordi, at “adsense jo virkede fint”. Super ringe undskyldning – vi nærmer os det, jeg quotede Seth Godin for tidligere i indlægget. Jeg ville være mange tusinde kroner længere hver eneste måned, hvis ikke jeg havde været så skide stædig og havde taget springet tidligere, end jeg har gjort.

Øv.

Spildte rødvin på Riecks fine, hvide sweater

Og så er der naturligvis den ene ting, der er lidt værre end alle de andre:

Til den første WorkAway i oktober 2012 var der den sidste aften fest. Fantastisk aften. Desværre er mit mest markante præg en død buzzer i en musikquiz samt, at jeg pærede mit rødvinsglas ned på Riecks fine, hvide sweater.

Jeg ved ikke, om den nogensinde er blevet ren igen.

Og det er værre end de penge, jeg har tabt, og den tid, jeg har spildt. Jeg har stadig dårlig samvittighed over Mikaels kashmere-sweater. 😉

Mikaels sweater før jeg fuckede den op.
Mikaels sweater før jeg fuckede den op.

Jeg har lavet mange flere fejl, end dem, jeg har skrevet her. Disse er blot dem, der har kostet flest penge, mest tid og mest samvittighed. Sådan tror jeg bare det er, når man bevæger sig ind på et helt nyt område. Heldigvis lærer de fleste af deres fejl.

Har du lyst til at dele nogle af dine egne nederlag i kommentarerne herunder skal du være velkommen. Og hvis ikke håber jeg, du kan grine lidt af dem, jeg har lavet. 😉

14 responses to “Mine største fejl som affiliate

 1. Det er sjældent at jeg læser så lange indlæg som dine Hr. Halfdan, men du formår at fange mig hver eneste gang – og denne gang var ingen undtagelse.

  Mange ting kan jeg nikke genkendende ting, andre ting er en del af min hverdag og jeg forstår godt at du havde svært ved det 🙂

 2. Godt indlæg endnu engang Halfdan.

  Jeg har selv begået mange fejl og især den med ikke at stoppe i tide har gjort ondt. På den anden side så tror jeg, at alle der begiver sig ud i affiliate marketing har brug for at fejle og lære på egen hånd.

  Jeg havde selv læst super gode e-bøger, artikler, og set videoer om affiliate marketing, men jeg endte alligevel med at lave samme fejl som de fleste andre. At arbejde i 8 måneder på et site, hvor der stort set ikke var noget indtjeningspotentiale. Jeg tjente ca. 100 kr på 8 måneder…. ( Det var først da jeg deltog i affiliate DM det virkelig begyndte at køre for mig. Så tak for det Halfdan! 😀 )

  Jeg tror først du lærer når du fejler, og jeg tror ikke du kan få succes indenfor affiliate verdenen uden at lave nogle fejl først. Dette uanset, hvor meget du bliver advaret og hjulpet af erfarne affiliate folk. 🙂

 3. Damn it, jeg har også lavet mange fejl. Og stor respekt, for at du deler dine fejl med os her – det er et eller andet sted også med til at hjælpe os, med ikke at begå de samme fejl.

  Min største fejl i online marketing-verdenen, var, at jeg kom med undskyldning, hver dag – i over et år. Jeg ‘knoklede’ (følte jeg) på det samme site i rigtig mange måneder, selvom jeg inderst inde godt vidste, at det ikke førte nogle vegne. Det var først da jeg tog mig sammen, at det begyndte at tage fart!

  – Godt indlæg, Halfdan! :-D.

 4. Rigtig godt indlæg Halfdan. Bare vent… men årene kommer der mange flere af den slags dyre erfaringer på CV’et 🙂

  Du skal altså ikke have dårlig samvittighed over den sweater. Det er glemt for længst og det er den slags der sker. Så No Worries!

  /Mikael

 5. Det tror jeg de fleste af os har gjort i løbet af årene, jeg er ingen undtagelse.
  Kvalitet står tidens prøve.

  P.S Jeg ligner godt nok en bandit på det billede (dog med nok flotte fødder)

 6. Endnu et interessant indlæg fra dig.
  Det er altid spændende at læse om dine erfaringer.

  Jeg har selv prøvet at begå denne fejl med adsense, som virkelig ikke giver særlig meget i indtjening.

 7. Den med Adsense kan jeg så gå videre med til at være ‘Ikke at gøre det rigtige første gang fordi det er sværere’.

  Jeg har haft (for) mange af den slags oplevelser hvor jeg godt vidste at det jeg lavede ikke var den bedste løsning, men hvor jeg ikke ændrede praksis, fordi det jeg lavede allerede fungerede – nogenlunde.

  Så det er stadig en udfordring ikke at udsætte nødvendige opgraderinger bare fordi det kræver lidt mere her og nu. Eller med buzzord at være proaktiv i stedet for reaktiv 😉

 8. Jeg syntes at du mangler at få ros for dine saglige retoriske egenskaber.
  – Nicely done buddy!

  Dermed sagt, så var det et underholdende indlæg at læse.

  Thumbs up herfra.. and keep on fighting! 😉

  //Jaleel

 9. Godt, langt og spændende indlæg Halfdan. Tilmeldte mig dit nyhedsbrev, efter jeg læste denne artikel på det grundlag, at du fangede mig 🙂

  Jeg er selv lige startet på, at opbygge mit online imperium. Dvs. Jeg har været i gang i ½ år og tjener mellem 1500 – 2000 pr/måned med en fordeling på 80:20 – 20 % Adsense & 80 % affiliateprogrammer.

  Hvor længe gik der fra du startede – Her mener jeg købte dine domæner, til du havde en månedlig indtægt du kunne leve af?

  Min største fejl indtil videre har været, at indgå i en dropshipping aftale, hvor ham jeg havde aftalen med. Overhovedet ikke var motiveret for projektet.

 10. Puuha-da-da-da! Rækken af fejl er lang, kære Halfdan – og det, man overordnet kan sige er, at de folk, der tør indrømme dem og stå ved dem, ofte er dem, der kommer længst 🙂

  Da jeg har været i gang siden 2005, kan jeg nævne temmelig mange, og disse tæller så forskellige områder som “at starte virksomhed med de forkerte mennesker”, “ikke at have ordentlige kontrakter med disse”, over fejl såsom at satse på pokersites, casinoer og bingosites, der “lige omhjørnet” forsvandt ud af markedet (omend dette kunne være svært at forudse).

  Nå jo, så har jeg da også samlet såvel Panda som Penguin op, hvilket resulterede i et fald på 5/6 af min trafik “over night” (læren er her: bliv aldrig så afhængig af én trafikkilde, her Google, at denne mere eller mindre kan sætte dig ud af business som det passer den; vær din egen herre), jeg har prøvet at være daglig leder for vores lille team af medarbejdere, hvilket viste sig at være en uhensigtsmæssig ide, da det både hæmmede mig i mit eget arbejde, og bevirkede at dem, der blev ledt, blev ledt forkert (find den bedste til jobbet). Og så lige en cadeau til dig, Halfdan – én af de ting, jeg IKKE har gjort er at bygge netværk helt fra starten på samme måde som eksempelvis dig. Du virker så også som én af dem, der har 32 timer i døgnet, hvoraf du med stor sandsynlighed kun sover de 4 af dem.

  Alt i alt må man også bare sige, at det – især som nyopstartet iværksætter med begrænsede midler og erfaring – ikke altid er muligt at gøre det ideelle i en given situation. Faktisk er det langt mere muligt at gøre det forkerte.

  Hvordan gør man sig lige uafhængig af Google (dette kræver en langsigtet strategi, tålmodighed, og den rette plan), hvordan ved man på forhånd at det der med daglig ledelse, det er sgu ikke lige én, og hvordan lærer vi i grunden uden at lave FEJL?

  Jeg fandt faktisk denne post via google, da jeg er på udkig efter information om hvorvidt det er lovligt at overtage / købe en AdSense konto, og her skulle jeg jo bare have tænkt på dig først, Haldan – det beklager jeg. Sender dig en mail 🙂

  God dag, alle!

  Nicolai Kostakis
  http://www.mpo-ltd.com

 11. Hej Halfdan,

  Spændende indlæg og især det om at lede over nettet. Med et fint ord hedder det “virtuel ledelse” eller “distanceledelse”. Det er noget helt andet end face-to-face ledelse. Det kan du læse mere om på min hjemmeside under virtuel ledelse.

  Jeg må sige, at jeg synes virkelig at din blog her er fantastisk. Jeg kommer nok til at give mit besyv med fra tid til anden. 😉 – og jeg lader være med at spamme dig til med links til min side – men her er der dog et link til min post om virtuel ledelse.

  http://leadinnovation.dk/ledelse-af-virtuelle-teams/

  Hilsen
  Karsten

 12. Hold da op et godt indlæg. Jeg har interesseret mig for affiliate marketing i snart et år, og har været ved at opgive flere gange, da de sider jeg har lavet, aldrig har fået det mindste succes. Det at jeg så kan læse at andre også har mødt “bump” på vejen og senere har fået succes er inspirerende, og er med til at holde min motivation oppe, og jeg må bare hele tiden revurdere min strategi, og lære af de fejl jeg laver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt mig og boost din online markedsføring

Kan jeg hjælpe med noget? Brug kontaktformularen herunder – jeg vender hurtigt tilbage.