Google Mobile First – En mobiloptimeret hjemmeside er nu afgørende

Google er i løbet af de sidste par på kommet med små advarsler omkring mobilvenlighed i forhold til dine organiske placeringer i Google. Men nu er det ikke længere blot advarsler. Google Mobile First Index rulles nu hurtigt ud, og det betyder, at det er afgørende at din hjemmeside er optimeret til brug på mobile enheder.

Hvad betyder Mobile First Index?

Google Mobil First Index begyndte stille og roligt at blive rullet ud i slutningen af 2016, men har i dag taget fart til at blive rullet ud hurtigere. Det betyder at det er nu du skal reagere, og sikre at din side er klar til Mobile First Index, hvis det ikke skal påvirke dine rankings i Google negativt.

Førhen indekserede Google sider ved at kigge på desktopversionen. Den store ændring der kommer med Mobile First, er at Google nu vil indeksere dine sider ud fra mobilversionen frem for desktop -derfor navnet Mobile First Index.

Det betyder altså at din hjemmeside bliver vurderet ud fra hvilken brugeroplevelse den giver på mobilen og ikke på computeren.

Mobile First betyder dermed også at Google nu vil bruge mobilsiden som udgangspunkt for at placere dine rankings. Derfor er det nu afgørende at din hjemmeside er optimeret til at give en god brugeroplevelse på mobilen, da det hurtigt få en negativ betydning for dine rankings, hvis din side ikke spiller, når den bliver kigget på fra en mobil.

At optimere din hjemmeside i forhold til Mobile First er vigtigt, uanset hvilken hjemmeside du har, da det kan have negative indvirkninger på dine placeringer i Google, hvis du ikke sørger for at din hjemmeside bliver klar til Google Mobile First.

Hvorfor fokuserer Google på Mobil First Index?

At Google nu vælger at fokusere på Mobile First, skyldes ganske enkelt at flere og flere søgninger foretages fra mobil, således at mobilsøgninger faktisk er på vej til at overhale desktop. Derfor bliver det også vigtigere og vigtigere for Google at vise de resultater, der giver en god brugeroplevelse på mobilen.

At vi bruger mobiler mere og mere til at søgninger på Google er en del af den teknologiske udvikling der sker i verden lige, hvor internettet bliver en større og større del af vores hverdag, som du kan læse mere om på iot.dk.

Samtidig vil Google også gerne dominere søgninger fra mobilen. I dag foretages 95% af alle mobilsøgninger på Google og den position vil Google gerne dominere, og det er også en grund til at Mobile First nu spiller en stor rolle hos Google.

Det er ikke nok med en mobilvenlig hjemmeside

Førhen hed det sig, at det var godt så længe din hjemmeside var mobilvenlig. Men det er fortid nu. I dag er det ikke længere nok, at du har lavet en mobilvenlig side, din hjemmeside skal være optimeret til at give den bedste mulige burgeroplevelse på en mobil.

Forskellen på en side der mobilvenlig og en side der er mobiloptimeret er, at en mobilvenlig side blot kan vises på mobilen, mens en mobiloptimeret side blandt andet er lavet med specielt design, til mobilen, for at give en god brugeroplevelse. Det betyder derfor at du skal tænke over designet på dine hjemmeside på en helt anden måde, for at gøre din hjemmeside klar til Mobile First.

At lave en hjemmeside, der er mobiloptimeret, handler om at lave en side, der giver en lige så god brugeroplevelse på mobil som på computer – hvis ikke bedre, da mobilsøgninger spiller en større rolle end desktop versioner.

Et godt sted at starte for at komme i gang med mobiloptimering af din hjemmeside, er ved først og fremmest at tjekke om din hjemmeside er mobilvenlig. Det kan du bruge Googles eget værktøj Google Search Console til.

På nedenstående billede kan du hvor testen er udført på hjemmesiden stigefabrikken.dk.

Som det kan ses på billedet i højre side er hjemmesiden fx optimeret, så du som bruger ikke skal zoome ind eller på andre måder har problemer med at se, hvad der står på siden, og det er en vigtig faktor, for at en hjemmeside giver en god brugeroplevelse i mobilversion.

Du kan finde flere tips til hvordan du laver god søgemaskineoptimering på bloggen seo-mand.dk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt mig og boost din online markedsføring

Kan jeg hjælpe med noget? Brug kontaktformularen herunder – jeg vender hurtigt tilbage.