Gæsteindlæg: Sådan investerer du din tid bedst og arbejder mest effektivt

Gæsteindlæg fra Toke Kruse.

Er du iværksætter, og har du travlt, er der god grund til at bruge din tid effektivt og på det, som du er bedst til. Selvom man som iværksætter ofte har flere kasketter på med mange forskellige arbejdsopgaver, så handler det om at prioritere sig igennem ud fra nogle simple rutiner.

Intro til mig og hvorfor optimering af din tid er vigtig som iværksætter

I forbindelse med mit arbejde med regnskabsprogrammet Billy (www.billy.dk) og mit nye firma Salary (www.salary.dk), som er konkurrent til de traditionelle lønprogrammer, så har jeg erfaret, at man som iværksætter har brug for nogle værktøjer og gode arbejdsrutiner, hvis man skal nå det hele. I blogindlægget får du nogle konkrete råd og tricks til at bruge tiden på det, som skaber mest værdi for virksomheden, og minimere den tid, du bruger på opgaver, der ikke skaber nævneværdig værdi.

Prioriter alle opgaver, som kommer ind, med ét værktøj

Der er stribevis af online-værktøjer, som kan bruges til at håndtere og samle de arbejdsopgaver, som du skal udføre eller følge op på. Jeg kan f.eks. nævne Wunderlist, som jeg selv bruger, men også Trello er oplagt. De er begge to ekstremt enkle at bruge og har begge to gratisversioner.

Har du ikke alle opgaver samlet ét sted, kan det være svært at få det komplette overblik over, hvor du skal investere din tid bedst. Jeg har selv et mantra, som hedder ”én stor opgave ad gangen, mindst én stor opgave om dagen”. Dvs. at når min dag starter, har jeg altid fået et overblik over alle mine tasks, så jeg ved, hvilken stor og gennemgribende opgave, jeg skal fokusere på. Samtidig kan jeg let sortere i de øvrige opgaver og prioritere dem efter den værdi, de skaber. Det er klart, at har man mange kasketter på, vil det være svært at undgå, at der ind imellem er ”administrationsopgaver”, som skal udføres, selvom de ikke skaber direkte værdi. Disse opgaver samler jeg selv for at undgå konstant at blive afbrudt med småting hele ugen. Hele idéen med at samle opgaver er netop, at du hele tiden kan se, hvor du skal sætte ind.

Hvad er du bedst til?

Når du skal prioritere din liste med opgaver, så gør dig selv den tjeneste at udvælge dem, som du er bedst til at løse. Hvis der stadig er opgaver, som er så vigtige, at de skal løses – men du ikke er den oplagte person til det – må du ansætte en eller teame op med en eller flere personer, som er det. Hvis du fx ikke er en god sælger, så duer det ikke, at du bruger al din tid på at blive bedre til salg. Du vil aldrig komme op på et højt nok niveau. Det kræver nogle strategiske tanker at bygge et team op omkring sin virksomhed, men det er nødvendigt, hvis man vil klare sig godt.

Next step: Kend din omkostning ved at bruge tid

Selvom du ikke kan fakturere al den tid, du anvender, så koster det dig alligevel noget, når du bruger din tid. Derfor skal du også gøre op med dig selv, om det kan betale sig, at du bruger tid på ting, der tager dit fokus eller bare æder din uge op. Nogle gange kan det bedre betale sig, at du skipper noget arbejde og får hjælp udefra. Dette er egentlig blot en reminder om, at selvom du kan tro, at det er ”gratis ”, hvis du selv står for det, så er det ikke korrekt: Din tid koster noget et andet sted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt mig og boost din online markedsføring

Kan jeg hjælpe med noget? Brug kontaktformularen herunder – jeg vender hurtigt tilbage.