Fokus er alt: En hymne til mine døde projekter

Jeg har indset især én ting efter nu at have arbejdet fuld tid med JUF.dk som mit eneste projekt i over et halvt år – fokus betyder ALT.

Det burde jeg have vidst for et par år siden. Jeg kan huske på et tidspunkt at sidde sammen med Lasse Kjær i Aarhus til frokost, hvor han spurgte, hvad jeg ville lave – allerede dengang havde jeg gang i flere forskellige projekter. Jeg sagde, at jeg da ville lave det hele, og at det ikke var noget problem.

Det var forkert. 🙂

At opdele min opmærksomhed, mit fokus og min energi på flere forskellige projekter betød, at ingen af dem blev rigtigt til noget.

I dag er JUF.dk alt. Al fokus er rettet herimod. Det har betyder, at nogle andre projekter endegyldigt er blevet lukket.

Jeg synes ellers, det var nogle ret gode idéer..

photo[1]Wagl – Få passet din hund

Hvis jeg har et projekt, der kan kategoriseres som “the one that got away“, er det Wagl.

Kristoffer Føns fik ideen til en portal, hvor man kunne finde en privatperson til at passe ens hund, når man skal på ferie el. anden rejse. Det er derved et alternativ til at trække på sagesløse venner eller dyre og kolde hundepensioner.

Det fungerer rigtigt godt i USA, og der er flere spændende muligheder. 2 millioner danske hunde, sælg forsikringer med til hundepasserne, lav et godt rating- og verificeringssystem og begynd til sidst at sælge hundeudstyr, hundefoder og så videre til din gigantiske hundeejerdatabase.

Jeg ser så mange muligheder i den her.

Kristoffer Føns og jeg gik i gang med at lave det og fik faktisk klaret en OK prototype. Men en lang række begynderfejl og en forkert indstilling i hvert fald fra min side – jeg dedikerede mig ikke – betød, at det døde hen.

Måske om et par år..

logo[1]ManUp – mandeting på abonnement

Manpacks.com er et super sejt koncept. Her kan du som mand få dine barberskrabere, din deodorant, underbukser og endda toiletpapir på abonnement. Abonnementsforretninger er jo altid interessante.

Det ville jeg gerne lave i Danmark. Så jeg snakkede med Made4men.dk, og de var klar på idéen.

ManUp.dk blev lavet og jeg har i dag et færdigt design, der mangler at blive programmeret op til Magento (M4M’s system) samt et par hundrede e-mail-adresser.

Men jeg dedikerede mig ikke, og den løb lidt ud i sandet.

jetfit logoJetfit – kasketter og streetwear

Min bedste ven på Aarhus Universitet – vi har sammen besøgt 3 kontinenter på 2 år – og jeg tænkte, at vi skulle lave en webshop, der solgte caps og evt. skulle lave eget streetwear og sælge.

Jetfit var en realitet.

Vi købte et lille lager af caps, fik en indbetalingsløsning med SWEDbank – og så skete der ikke så meget derfra.

Vi var gode venner, men skulle aldrig have begyndt at arbejde sammen. Det blev for mit vedkommende en halvdyr lærestreg. Men til gengæld også en lærestreg, jeg er glad for at have fået tidligt.

en halsedisseHalsedissen.dk – 1.000 halsedisser efter sommerhustur

På en sommerhustur med venner fra jurastudiet i foråret 2013, bestemte jeg og en af de andre deltagere – Martin Søndergaard – os for at lave en webshop, der sælger halsedisser. Vi købte 1.000 af dem på Alibaba og satte Halsedissen.dk op.

Super underlig idé. 🙂

Vi har solgt hvad der kan tælles på to hænder. Der står knap 1.000 halsedisser i Martins forældres lejlighed. Vi skal nok få dem solgt, meen.

smukbox-1355159113_140Smukbox – Skønhedsprøver til kvinder

Med samme ven fra Jetfit.dk, ville jeg i gang med at lave en kopi af danske Goodiebox. Konceptet er, at du tilmelder dig et abonnement og får en række hudplejeprodukter, skønhedsprøver og så videre hver måned. Det er fortrinsvis henvendt kvinder.

Vi ved intet om det, men fik da brændt nogle penge af på design, kode og en masse energi. Helt dødt.

Affiliatesites?

Jeg overvejede at sætte alle mine forladte affiliatesites på den her liste, men nej.

De affiliatesites var grunden til, at jeg gik i gang med at lave JUF.dk som et affiliate-site – og det endte med at blive JUF.dk ApS, som jeg – belært af alt ovenstående – har kastet alt ind på.

Skal du ikke lige se et billede af, hvordan fokus ser ud? Sådan her tilbringes de fleste af mine aftener:

halfdan timm kontor

Måske bliver JUF stort. Måske ikke. Men jeg vil i hvert fald kunne sige, den fik hele armen. 🙂

juf logoHvad så nu?

Jeg er ved at skabe mig et rigtigt godt setup med JUF.dk og en anden virksomhed, jeg har en finger med i spillet ved.

Det er ikke mig, der skal løbe bolden – men jeg har noget at byde på.

Det projekt glæder jeg mig til at fortælle mere om. Og JUF.dk ser markant anderledes ud fra 2. april. Det glæder jeg mig endnu mere til at fortælle om.

Tak fordi du gad læse med. Har du et eller andet falleret projekt, vil jeg gerne læse om det i kommentarerne, så jeg ikke føler mig helt alene. 😉

8 responses to “Fokus er alt: En hymne til mine døde projekter

 1. Hej Halfdan,

  Først og fremmest tak for super spændende læsning. Det glæder mig, at du ikke forsøger at gøre blogging og iværksætteri til raketvidenskab, for ingen af delene er det.

  Jeg startede for små to år siden virksomhed med en kammerat. Vi ville sælge varmepuder til brug ved sport – Jagt & Golf og hvad der ellers indebærer kulde, blæst og regn, samt til lindring af muskelsmerter og deslige.

  Vi startede med at købe et mindre parti varmepuder hos en leverandør i UK. Inden længe fik vi vores første kunder (et par jagt- og golfbutikker i Aarhus centrum). Vi købte en Magento Go subscription, og ville til at i gang med at bygge webshop. Der var bare lige det faktum (hvilket jeg ikke havde skænket en tanke før) at min kammerat var engelsktalende. Det vil sige, at jeg skulle stå for oversættelser, tekster, kontakt med kunder, support ved fejlkøb osv. osv. – og at min kammerat i realiteten kun kunne pakke ordrer. Needless to say gik det hurtigt galt, og det gjorde vores venskab i øvrigt også. Jeg bidrog med alt, der indebar dansk og han bidrog med kapital – det skabte en masse gnidninger, da vi indså at det ikke kunne fungere, og ikke havde råd til at ansætte folk til at lette på min byrde.

  Don’t do it guys. Dan partnerskaber med folk i IKKE kender på forhånd.

  //Mathias.

  1. Hej Mathias

   Tak for historien – der på sin vis minder lidt om det, jeg selv har oplevet, så jeg kan fuldt ud tilslutte mig den.

   Blogging og iværksætteri er ret nemt. Man skal bare gøre det. Så kommer resten af sig selv.

   Og hen ad vejen lærer man så de ting, vi to har lært på hver vores måde. 🙂

 2. Hej Halfdan 🙂

  Super interessant læsning – stor fan af din blog! (Y)

  Du har godt nok haft en del bolde i luften, hvilket jeg tror er en rigtig god metode at starte med – det gjorde jeg nemlig også. Jeg har i årevis startet ting op, som er gået ned efter 1 måned, 2 måneder eller endda et halvt års hårdt arbejde. Enten fordi at jeg ikke var dedikeret nok, eller fordi ideen ikke var god nok. Garanteret en kombination. Til gengæld har jeg opdaget én ting: Når hjertebarnet først er født ved man det, og kan mærke det lige fra starten! 🙂

 3. Hej Halfdan.
  Rigtig spændende læsning. Dette bliver ikke det sidste blog indlæg jeg kommer til at læse herinde fra. 🙂
  Jeg tog en sommerdag og smed samtlige interessante (for mig) indlæg herindefra op i mine faneblade og jeg tror der nåede at blive 15-20 stykker, hvis ikke flere. 😀
  Jeg havde nogenlunde samme oplevelse som dig med dit projekt halsedissen.dk. På det tidspunkt var jeg så ihærdig efter at komme i gang med iværksætterlivet at jeg fik lavet en webshop og betalte i dyre domme for at få rettelser og ting og sager gjort 100% lækre.
  Jeg købte et lager hjem på 2-300 stk tandblegning og fik solgt 6 på 2 måneder, jeg solgte resten med tab og fik mig selv overbevist om at det var min ihærdighed som gjorde at jeg fejlede.
  Nu er jeg i gang med mit nye projekt som forhåbentlig går godt, det er i hvert fald noget jeg interessere mig for, og så har man det jo med at give den ekstra gas!.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt mig og boost din online markedsføring

Kan jeg hjælpe med noget? Brug kontaktformularen herunder – jeg vender hurtigt tilbage.