Blueprint: Passiv indtægt med Affiliate Marketing i fremtiden

Jeg har en påstand: Bruger du tid på at lave dårlige og tynde affiliate sites, spilder du din tid, da de vil dø før eller siden. Det er nemt, sjovt og hurtigt, men de tynde affiliate sites er ikke meget værd om en opdatering eller to.

Definitionen af et sådant tyndt affiliate site mine øjne:

Et site, der lever på mindre og meget specifikke indlæg og / eller en prissammenligning eller to. Et typisk eksempel vil være et affiliate site om tøj, hvor der skrives små indlæg på 1-300 ord om ét specielt stykke tøj fra én producent. Ved man hvordan man skriver indhold til søgemaskinerne, kan man få long tails en mas. Dit affiliate site leverer blot sidste klik i købsstadiet, men det kan der lige nu tjenes fine penge på. Se blot stillingen i Affiliate DM 2012 – der er mange, der af gode grunde lige nu, laver det her.

Hurtig note: De tynde sites virker fortrinligt, hvis gjort rigtigt, lige nu. Mange der bruger dem tjener væsentligt mere end mig, og al respekt for det – det her blot min forestilling om, hvad der sker fremover, og hvorfor jeg ikke er med på vognen. 🙂

Jeg tror disse sites dør snart af følgende grunde:

1) Tynde og dårlige affiliate sites er ekstremt nemme at duplikere for selv helt grønne nybegyndere.
Så det gør de. Laver du noget skidt, der er nemt at duplikere, og har du tilmed succes med det, har du den ikke alene i særligt lang tid. Dennis Drejer vandt den første konkurrence med et sådant site og straffen faldt prompte:

2) Google dræber siderne med en opdateringer.
Google er blevet ferm til at sortere dårligt indhold fra, og de mest åbenlyse linktricks virker heller ikke længere qua Penguin fra april 2012. Det nyeste er at vi webmastere nu hjælper Google med at udpege linkfarme og splogs med deres nye disavow tool. Har du et site, der ikke leverer kvalitet, er det et spørgsmål om tid, før end Google opdager det og straffer dig for det.

Det mest interessante for dig som webmaster for et skidt affiliate site er, hvilken af de to årsager herover, der bider dig først i røven. Den sidste kommer uanset hvad på et tidspunkt.

Men det hele behøver ikke at være så skidt, at det ikke er godt for noget – tag de nylige opdateringer og min prædiken her som en mulighed for at opbygge noget fremtidssikkert. Affiliate marketing og SEO er lige så dødt som Helle Thorning er en dygtig statsminister. Der er alle muligheder for at tjene endog en rigtigt pæn passiv indtægt ved i stedet for at gøre det ordentligt.

Inden det begynder at lyde alt for helligt, bør jeg også understrege, at jeg først fandt min semi-hvide glorie frem for et halvt år siden. Jeg har selv lavet min fair share af ringe sites – herunder et væld nedlagte mindre affiliate sites, 44 engelske MFA-sider hvoraf 41 har fået disabled Adsense og 38 er smidt ud af indeks, en pæn mængde splogs (også nedlagte, du kan ikke bruge dem 😉 ) samt en masse andet knald – og min indtægt (og glæde ved “arbejdet”) begyndte først rigtigt at stige, da jeg lagde de værste taktikker og fremgangsmetoder på hylden for i stedet at skabe noget fremtidssikkert.

Nok om mig og min glorie. Lad os nu gøre det lidt konkret. Herunder er blueprintet til et nyt affiliate site, der også tjener dig – mange – penge også (især) om et år.

1.0 Starten – Domæne og webhotel

For dem, der ikke har lavet særligt meget affiliate marketing i forvejen, får I lige her 5 trin til hurtig opsætning og succes:

 1. Køb et webhotel og et domæne. Jeg bruger Meebox til mine vigtige sites. De små hoteller er mere end rigeligt til at starte med. Hvis du køber andetsteds, skal du være opmærksom på, at dit webhotel skal understøtte php og MySQL for at understående skridt virker.
 2. Opsæt WordPress på dit nye domæne. Dette er gratis og kan gøres med en 1-click-installer. Google efter guides, hvis du er i tvivl, de findes i hobetal.
 3. Installer et ordentligt tema. Jeg anbefaler og bruger Canvas fra Woothemes på et væld af mine sites, fx Halfdantimm.dk som du læser på lige nu og SimpelEnergi.dk.
 4. Installer de plugins, der er nævnt i denne tjekliste for affiliate- og Adsense-sites.
 5. Gå i gang med at skabe indhold og skabe et super lækkert site.

1.1 Tekst-indholdet

Teksterne på dit site er stadigt det, jeg tror der er mest at hente på. Ved at lave nogle gode og uddybende (læs: ofte lange) tekster, lægger du fundamentet for gode rankings. Jeg har især fokus på 3 keywords på fx Boliglaan.nu, og alle disse tre har fået længere tekster på mellem 500 og tusinde ord. Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg ikke ved meget om boliglån, så det har taget lidt tid at skrive nogle bare semi-ordentlige tekster. Du kan vælge at outsource denne del, hvis du kender en der skriver godt og til en fair pris, hvis du ikke selv kan sætte et komma rigtigt eller kende forskel på “synes” og “syntes”.

For at gøre dit tekstindhold lidt mere interessant, kan du benytte dig af følgende ninjatricks og tjenester:

 • Lister. Alle elsker at læse lister. 5 hurtige tips, 3 ting man skal huske, 10 linkbuilding-muligheder og så videre er altid kræs. Gør det som bonus nemt at overskue dit indhold.
 • Sammenligninger. Sæt A op mod B. Og forklar gerne i samme sammenligning (grafik) med andre ikoner fordele og ulemper. Rart afbræk fra tekst.
 • Infografik. Brug fx Pinterest eller Visual.ly (se video af Pinterest i aktion her) til at lave infografikker. Husk, at en super ringe grafik ikke hjælper dig. Du kan også lave interaktive grafikker med Infogr.am.
 • Video. Se mere om det i YT-afsnittet herunder.
Hav i hvert fald en række lange og gode tekster om dine vigtigste keywords. Google er en søgemaskine, der tillægger indholdstunge sider mere og mere værdi, så find pennen frem eller betal dig fra det. Jeg har 5-6 lange tekster (det er ikke meget), en række længere blogindlæg og en ordbog på vej på Boliglaan.nu samt fremtidige videoer og grafikker.

1.2 YouTube

Jeg ser fordele ved at bruge YouTube, der er så store, at du med et bare halvseriøst affiliate site næsten ikke kan tillade dig ikke at benytte dem:

 1. Du får links fra et ret stærkt site. Ja, det er no-follow, men det skal du slet ikke være ked af. Se video herunder for forklaring (see what I did there?):
 2. Du får trafik, hvis du laver en ordentlig video.
 3. Embed din video på site, brug dette plugin fra Yoast (Tak til søgemaskineoptimeringseksperten Emil Blücher for at gøre mig opmærksom på det) og få video rich snippets i resultaterne.
 4. Vigtigst: Du imiterer et brand. Jeg kan ikke huske hvem, men en eller anden klog mand sagde: Don’t build a website, build a brand. Et brand bruger YouTube. Så det skal vi andre også.

Jeg kan i øvrigt love dig for at Lars og jeg er blevet bedre til at lave videoer end herover. Det der er første og eneste gang vi forsøger os med one-shot. Det tog en god og rigtigt lang aften 🙂

Kom i gang med at lave nogle screencasts, optag nogle videoer med din mobiltelefon relevante til dit site eller noget i den stil. Et par idéer herunder:

 • Jeg skriver den her tekst på en café i Barcelona. Jeg kan optage en video af et spansk advokatkontor og uploade til JUF’s YT-konto eller to en af de store banker, fortælle lidt om den spanske recession og bankens indblanding, info findes på Wiki, og uploade til Boliglaan.nu’s YT-konto.
 • Et produktaffiliate site er oplagt at lave videoanmeldelser af. Andreas Linde kunne fx bede om noget gratis maling fra en malingwebshop mod at anmelde og gøre lidt reklame for webshoppen på hans Affiliate DM 2012 deltager Kongenafmaling.dk. Han kunne lave et par videoer af malingen, om den er god, hvordan den skal påføres og meget mere. Kvalitetsindhold der ellers ikke er på dansk.
 • Har du et site om regnskabsprogrammer? Lav et screencast af funktionerne i de forskellige programmer. Du kan helt sikkert få (midlertidig) gratis adgang til programmerne, hvis du fortæller, du vil lave anmeldelser af dem. Hvis de ikke vil, så sig, deres konkurrenter får samme omgang og tilhørende eksponering.
Se en video herunder for Forsikringsguide.net af Mikkel Kongsfeldt, deltager i Affiliate DM 2012, hvor han forklarer brugen af en beregner. Super fin video og sværere behøver det ikke at være. Flot arbejde.

Til screencasts bruger jeg Camtasia til både at optage og redigere.

1.3 Husk værktøjer til at supplere dit indhold

Hvad der især adskiller middelmådige og ringe websites fra de, der også vil tjene (gode) penge passivt i fremtiden står især en ting klar: Funktioner (værktøjer). Specielle funktioner er hamrende svær at duplikere og giver brugeren noget ekstra, når denne besøger dit site. Ekstra funktioner kunne fx være:

 1. En brevkasse. På JUF.dk er det muligt at spørge om juridiske spørgsmål. Hvis jeg kender svaret, skriver jeg det (og hvis ikke lader jeg være, da det ofte er spørgsmål af ret seriøs karakter). Brevkassen får et par spørgsmål om ugen, og det er en oplagt mulighed for både at få godt indhold og at sprede lidt god karma. Lav eventuelt svar i form af videoer. Danmarks største juridiske site, Familieadvokaten.dk, blev stor på sin brevkasse.
 2. En udregner eller kalkulator af en art. På Boliglaan.nu er der to kalkulatorer, begge beregnet til at hjælpe med at overskue priser og renter på boliglån. En sådan boliglåns beregner er præcis hvad brugeren efterspørger, og det er sværere end blot at skrive en tekst – derfor er det også mindre sandsynligt, at en fremtidig konkurrent kopierer mig og snupper min indtjeningskilde her.
 3. Jeg bruger lignende kalkulatorer på SimpelEnergi.dk, hvor man kan udregne besparelsen ved at skifte til solceller. Se solcelleberegneren i sidebaren her.
 4. En udvidet prissammenligning, der ikke findes andre steder, kan også være et eksempel på en sådan funktion. Se fx Casper Schneidereits TV-pakker.dk, der bygger på et hjemmeprogrammeret system og som jeg ikke kan forestille mig nogen gå ud og kopiere eller slå (selvom Søren Skriver med TVPakkerguide.dk gør et gedigent og godt forsøg). Som en ekstra bonus har Casper lavet en funktion så god, at han fik den i pressen på bl.a. Altomdata.dk. How’s that for en blåstempling?

Hvis du kan, så udvid dit site fra blot at indeholde information til også at give brugeren deciderede værktøjer. Det øger kvaliteten, gør siden mere linkværdig og langt sværere at kopiere.

Kalkulatorerne på Boliglaan.nu er kommet fra to veje. Den ene er købt på CodeCannyon og tilpasset en smule herefter. De har mange sjove værktøjer til WordPress, du kan tjekke – nogle af dem kan virkeligt sætte skub i et site, hvis brugt rigtigt.

screenshot af udregneren til boliglån fra codecannyon

Den anden er udviklet af en dygtig filipinsk udvikler. Han koster $ 8 i timen og arbejder ganske hurtigt. Det har taget ham cirka 4 timer at lave kalkulatoren og jeg har vel nok brugt en time på at finde de præcise matematiske formler.

Jeg bruger oDesk til at finde og samarbejde med grafikere og kodere fra fortrinsvis Filipinerne og Bangladesh. Det tager ofte lidt tid at finde en dygtig person, men når du så først har fået fat på denne går det rigtigt stærkt. Og koster meget lidt.

Temaet på Boliglaan.nu er i øvrigt designet af en filipiner og kodet af en anden. Det har kostet lige over tusinde kroner samlet, og nu kan jeg også bruge dét tema andre steder. And I will.

Erik Hamre, der har bl.a. Thailandguiden.dk, udtrykte tilfældigt i en mailudveksling grunden til at bruge tid på at lave sådan noget her:

Jeg tror ikke på fremtiden for ‘niche sider’ indenfor affiliate marketing længere. Altså, affiliate marketing som monetisering er fin, men den strategi som har været standard de seneste år med fokus på linkbuilding og SEO tror jeg er dødsdømt. Så enten affiliate marketing i forhold til at yde en reel service i form af suverænt indhold eller helst tekniske løsninger hvor man som udgangspunkt forsøger at klare sig uden traffik fra Google.

2.0 Søgemaskineoptimering

Læg mærke til én ting: Søgemaskineoptimering kommer efter det grundlæggende. Det grundlæggende er ikke lig med søgemaskineoptimering. Har du ikke et site med en vis kvalitet i forhold til tekster, værktøjer og hvad du ellers tilbyder den besøgende, spilder du din tid med at lave søgemaskineoptimering på det.

2.1 Linkbuilding

Nu bliver det svært 🙂

Jeg elsker bilanalogier: Dit affiliate website er din bil. Et godt site er en lækker BMW, der kører 30 km/l. Et dårligt site er en Fiat 500 med et punkteret baghjul, der klarer 3 km/l. Hæl 20 liter benzin (20 links) på hver. BMW’en kan klare 600 kilometer, Fiat’en 60 kilometer. Og det er ikke engang alle tankstationer, der vil sælge til Fiat’en (ikke alle sider vil linke til noget skidt).
Hvis du alligevel skal til at bruge tid på at skaffe gode links, kan du lige så godt bruge dem på et site, der er i stand til at udnytte dem. Ellers spilder du din tid på at købe dyr benzin til en skidt Fiat.

min kommende bil når jeg tjener nok
Jeg ved godt, den her måske ikke er skide god i forhold til benzinanalogien herover, men alligevel – Når jeg rammer 50k om måneden i passiv indtægt .. Glæd jer til dét blogindlæg.

Har du det gode site, kan du gå i gang med at skaffe links på følgende måder:

Fik jeg nævnt YouTube? Ja, det er no-follow, men det skal du ikke bekymre dig så meget om. Husk at lægge links øverst i din videobeskrivelse og på din profil.
Også andre netværk og sites bør tages med for deres lavthængende frugter: Sociale sites kunne være Facebook (no-follow, men bør tages med), Google Plus (opret side for dit website), Twitter (opret ny profil), Flickr (no-follow, men, du ved, varieret linkprofil, right?) og links fra dine profiler på sites som Amino, StartupSteps, StartVækst Rådgiverbørsen m.fl.

Google Alerts er oplagt. Jeg kan ikke skrive meget om Alerts, som Mikkel Kongsfelt ikke har skrevet her, så læs hans guide og kom i gang med at opsætte nogle alerts. Det har jeg selv fået mere end et par fine links på efterhånden.

Gæsteindlæg. Det vel nok vigtigste og bedste du kan gøre er at lave gæsteindlæg til relevante sites. Og det behøver ikke at være så svært, som det lyder – har du en bekendt med et affiliate site, kan du bede om at få lov til at skrive et indlæg hertil mod at lægge et link eller to. HVIS du skriver et godt indlæg, HVIS det ikke findes andre steder og HVIS du ikke linker uhæmmet til noget værre skidt (en Fiat), vinder I begge to på det her.

Se fx et gæsteindlæg på en af mine sider her om at finde billige fly og hoteller – indlægget er super fint, så jeg lagde det op, præcis som afsenderen bad om. Var indlægget dårligt, havde jeg i bedste fald redigeret og indsat en masse interne links også, men sandsynligvis bare takket nej. Behandl den person, du ønsker at blogge hos, med en vis respekt ved at tilbyde noget ordentligt, og så har du mulighed for at få nogle særdeles stærke links.

Husk, at du ikke behøver at linke fra stærke sider med høj PR. Relevans er i dag vigtigere. Et relevant link fra en god tekst på et PR1 site går jeg ud fra er langt stærkere end et underligt link i bunden af en tekst på 100 ord på en splog. Selvom sploggen har PR4. Så jeg går efter førstnævnte. Det bliver du heller aldrig straffet for, og det mister aldrig sin værdi, og det er mere end man kan sige om de fleste splogs.

Vær med i Affiliate DM 2012. I vores private Facebook-gruppe er der rigtigt mange tilbud at hente (hey, jeg har et site, vil du skrive lidt på det? Du får link, jeg får indhold, alle er glade).

Metoden til at få de stærkeste links handler stadigt om at skabe indhold, andre ikke kan og vil. Denne Anders Saugstrup-approach forklarer han bedst selv med et sindsygt flot og konkret resultat:

Skriver du pressemeddelelser, kan du gratis udgive dem på fx Presswire. Der får du også et fint og gratis link. Og hvis du laver en ordentlig pressemeddelelse og laver lidt opfølgende arbejde hos journalister, kan du få de stærkeste links i verdenshistorien, men det er jeg ikke den rette til at fortælle mere om. Læs Hans Stokholm Kjærs indlæg om at skrive noget godt til pressen på Amino her.
Af andre pressemeddelelsessites, hvor du også får et link ved enten en gratis eller betalt publicering, kan nævnes Pressesystemet og Pressport. Vær opmærksom på den potentielle problematik med købte links.

Hvis du vil i gang med noget mere lavpraktisk linkbuilding (been there, done that, not judging), kan du passende bruge PointBlankSEO’s liste her. Der er masser af fine idéer, men i forhold til at ranke et dansk affiliate site er de ikke alle lige gode.

De bedste links får du ved at lave et godt site og noget opsøgende arbejde. Hvis du vil have en konkret liste med 50 sites, du kan linke fra, og så er du færdig, har du misforstået idéen med ordentlig linkbuilding – en sådan liste ville først og fremmest miste sin værdi i dét øjeblik den blev offentlig og alle begyndte at misbruge den, og den ville ikke kunne skabe de relevante links, Google tillægger mere og mere værdi. Det grundlæggende står herover, men resten skal du selv regne ud, når det i dag er et spil om relevans og kvalitet nærmere end kvantitet.

Vær i øvrigt opmærksom på teorien om det kommende author-rank parameter og overvej at integrere din Google Plus-profil på dine bedste gæsteindlæg. Hvis du ikke har en profil, er du allerede bagud. Tilføj mig på Google Plus her.
Teorien fortjener sit eget indlæg og er meget interessant, så det vil jeg ikke skrive mere om her. Jeg kan dog meget hurtigt nævnte, at jeg er i gang med at forberede mig – indlægget om linkbuilding med Nikolaj Astrup Madsen er fx tagget til hans Google Plus profil.

Husk at de reelt fremtidssikre affiliate sites er de, der kan klare sig uden trafik fra Google. Varier dine trafikkilder.

Linkbuilding er en super svær kunst, der ikke kan beskrives særligt konkret, da det afhænger så meget af hvad, der skal linkbuildes. De links alle kan få til alle nicher er også de, der sjældent er særligt meget værd.

2.2 Fiverr

Fiverr er ikke dødt, selvom mange af linkpakkerne derinde i dag nærmere bør købes til din konkurrent end til dig selv.

Jeg har selv brugt bl.a. følgende gigs fra tid til anden:

Videogig – Nogle af mine YouTube-videoer prøver jeg at få lidt ekstra ud af. For $ 5 ripper ham her din video og uploader den en masse andre steder. Til sidst får du sådan en liste her over de færdige links som set her.

Få 10 profillinks – At bruge dette til forsiden af et (helst ikke helt nyt) site skader ikke. Det ser underligt ud, hvis du begynder at få dybe links en mas af dem her, men som komplimenterende links til de gode af slagsen, du skaber, er det fint i mine øjne.

Social bookmarks – Et par manuelle bookmarks fra tid til anden kan også give et fint, lille skub. Men sørg for at der er få og at de er manuelle. At tage 5000 automatiserede social bookmarks gavner dig næppe.

2.3 Teknisk søgemaskineoptimering

Dine H-tags skal være på plads, ditto alt-tekst på billederne og der skal ikke skabes duplicate content som den røde regering bryder sine valgløfter. Alt det er en selvfølge. Er du i tvivl om den tekniske opsætning af et WordPress site, er det i gang med Google, papir og blyant. Der er mere at skrive end hvad der er fair i den her tekst 🙂

3.0 Resultatet

Som det så tydeligt kan ses på stillingen i Affiliate DM (den konkurrence er guld værd i en sammenligning som denne), er de sites, der prøver at yde noget ekstra og skabe fremtidssikkert indhold ikke i førerposition fra starten af. Tværtimod ligger næsten alle mine favoritter til konkurrencen i underskud, mig selv inklusive.

I september tjente Boliglaan.nu under 250kr og i midten af oktober var det fordoblet. Der er stadigt tale om små tal, men jeg ved fra andre af mine sites, det ikke bliver ved med at være sådan, bliver jeg ved. Og ved at ofre lidt ekstra tid, penge og kræfter i starten på at skabe noget flot og brugbart, vil min indtjening blot fortsætte med at stige og jeg behøver ikke paranoidt at gennemgå mine Analytics-data hver gang Google laver noget nyt og smart.

Et eksempel på ovenstående her kunne være Adsense-grafen for Gratisfilm.info. Det tager lige et par måneder, før end indtjeningen bider sig fast – men så har den også været stabil lige siden. Det sker ikke overnight, men man skal bare blive ved. Til sammenligning med de 250kr på Boliglaan tjente Gratisfilm.info i sin første måned vidst lige godt 20kr. Så glæd dig til at se grafen for Boliglaan om et år 🙂

Resultatet er flere af dem her:

Og færre af dem her:

Eller for et site, der er et par måneder længere fremme:

3.2 Emner, du kan starte på

Nu har jeg fortalt hvordan du kan vælge at gøre det. Men det måske vigtigste er stadigt at finde et ordentligt emne at være affiliate for. Jeg har selv overvejet blandt andre følgende, og du skal være velkommen til at tage en af dem op og udfordre mig. Jeg er altid klar på en konkurrence!

Designermøbler:

Åbner et rigtigt affiliateprogram her, har du gode muligheder for at opnå en rigtigt pæn provision ved møbler til mange tusinde kroner. Med designermøbler sikkert også titusindvis. Lige nu er der intet, men har du trafikken, skal dit affiliatenetværk nok starte en kampagne til dig. Sindsygt lav klikpris taget markedet i betragtning.

Revisor

På bl.a. Agera kan du blive affiliate for revisorer. Har du et site, folk kommer til, når de leder efter en ny revisor (eller en forklaring på regnskabsrelevante ord), kan du tjene penge på her at henvise til Ageras skabelon. Og Agera er ikke den eneste spiller på dette marked. Så fik vi også ordnet den lave klikpris i øvrigt.

Ejendomsmægler

Jeg ser ingen affiliate sites for ejendomsmæglere overhovedet. Jeg har selv overvejet det (ejendomsmaegler.co er ledigt), men røg fra tanken igen på grund af mine andre projekter. Tjenestetorvet har et fint affiliate program for ejendomsmæglere. Du skal slås mod de deciderede kæder og Google Places, men til en person, der gør det godt nok, er der mere end fin plads i markedet. Udnyt “by + ejendomsmægler”-søgninger og du vil få masser af trafik.

Kig rundt på diverse hent tilbud-sider for andre og lignende idéer. Jeg beskrev i min indledning til Affiliate DM 2012 fordelene ved at være affiliate for tjenesteydelser nærmere end produkter, så det vil jeg ikke gentage her.

Snupper du et af dem, så skriv lige din URL i en kommentar. Jeg er altid nysgerrig. På grund af mine andre projekter (fx JUF, Simpelenergi, Boliglaan, THEH, et endnu ikke-lanceret et og, nå ja, mit jurastudie) hopper jeg næppe med for starters, så du har alle muligheder for at excellere. Go, go, go. 😉

Mangler du lidt ekstra inspiration, kan du også kigge på hvad andre succesfulde og meget vellavede affiliatesites som fx A-forsikring.dk og førnævnte TV-Pakker.dk.

4.0 Hvad du skal gøre nu:

 1. Vælg et af emnerne herover eller et lignende et. Lad nu være med at købe billigtiphone6cover.dk.
 2. Installer WP.
 3. Skriv gode tekster. Lav YouTube-videoer. Lav værktøjer og funktioner.
 4. Bliv ved.
 5. Søgemaskineoptimer efter alle kunstens (uskrevne) regler.
 6. Bliv ved.
 7. Gentag 3-6.

5.0 TL;DR

I bedste Blindfiveyearold-stil får vi her en TL;DR:

Hvis du laver dårlige affiliate sites, bliver de slagtet af enten Google eller kopister. Lav en ekstra indsats og hiv titusindvis af kroner hjem passivt i fremtiden. Grænser er for andre mennesker, hvis du bruger din tid fornuftigt – også online med affiliate marketing.

Både hvis du er enig eller uenig bliver jeg super glad for en kommentar (og og hvis du synes om det, et tweet eller plus)! Det er altid sjovere, hvis vi kan debattere en smule! 🙂

45 responses to “Blueprint: Passiv indtægt med Affiliate Marketing i fremtiden

 1. Endnu et spændende indlæg, Halfdan – og jeg er helt enig. Der skal andre (og nye!) boller på suppen, som kræver en helt anden tilgang til tingene.

  Jeg er selv en af dem som endnu ikke har set lyset helt og er kommet udover mindre og mellemstore affiliate sites med 70% telekampagner – netop fordi dét er der penge i lige nu.

  Heldigvis er de andre projekter mere eller mindre selvkørende – så planen er at satse stort på et og stort site meget snart!

  1. Det er også nemt, hurtigt og det virker, så jeg forstår dig skam også godt. Jeg har også stadigt et par ret grimme sider, jeg godt er klar over ikke holder for evigt. Men de er stadigt sjove at have og hive lidt ud af nu. 😉

   Har du allerede planer om hvilket stort site, du vil i gang med?

 2. Super godt indlæg. Jeg tror du har fat i noget med affiliate/adsense siderne der skal skrives for indholdet / brugerens skyld og ikke for at få et par hurtige kroner i lommen. Som alle andre ting tager gode ting tid. Sammenligningen (som alle godt kan lide) er med et træ. Hvis man planter et træ i dag tager det lang tid inden man kan sidde i skyggen og hygge sig, samtidig skal man passe og pleje det, vande og gøde. Det kommer ikke bare med det samme – det tager tid og arbejde.

  1. Yeps, og ligesom et træ, kan det godt tage år, før et rigtigt godt affiliate site har taget de vigtige rankings. Men når så først disse rankings også er kommet i hus begynder det at blive meget sjovt at tjekke ens indtjening! 🙂

 3. Endnu et rigtig godt indlæg fra din side Halfdan 🙂

  Dem der vinder på sigt, er dem der kan se mere end et år ud i fremtiden, og bygge en strategi der bygget op omkring udviklingen og ikke hvordan tingene ser ud lige nu.
  Man kan godt tjene penge på at være follower, men det bliver først rigtig sjovt hvis man er first-mover!

  Så igen et rigtig godt indlæg, som de fleste der arbejder online kan lære noget af 🙂

  1. Tak for kommentaren! Jeg ved ikke om det her kan betegnes som at være first-mover – der er trods alt en del indenfor dansk affiliate, der allerede kører efter denne strategi og glæder sig til at se resultaterne, når tiden kommer. Men sandt er det i hvert fald, at de fleste followers ikke følger den lange og svære sti. Og det kan man jo også sagtens forstå. 🙂

   Jeg glæder mig meget til selv at se, hvad du har af planer med AffiliateDM-deltageren!

   1. Nu tænkte jeg også mere i forhold til at være den første til at skabe lækkert indhold i en branche.
    Og ja, så er det jo som du selv skriver også noget mere besværligt at efterligne 🙂

    Det er jeg også selv ret spændt på! Har vist ikke fået gjort helt så meget ved den som jeg burde. Men mon ikke jeg nok skal nå at finde på et eller andet spændende inden det hele er ovre 🙂

    1. Der er nok stadigt et par måneder til konkurrencen er vundet, så vi må kunne nå det hele. Og vi er helt enige ifht at være den føsrte til at skrive noget lækkert i en given branche eller niche – man skal bare i gang og gøre det! 🙂

 4. Endnu et meget grundigt og lækkert indlæg fra din hånd Halfdan! Og tak for fin omtale! Og så lægger du jo rigtig fint op til næste gang at skrive om hvor du så vil få din trafik fra, når nu du ikke vil satse på google/SEO i fremtiden… Den glæder jeg mig til! 😀

  Jeg er dog ikke helt så sikker på at de “dårlige” sider ikke har en fremtid. Google’s algoritmer bliver bedre og bedre til at sortere dem fra, ja. Men… dem der laver de dårlige sider bliver også bedre og bedre til at “snyde” algoritmerne. Så den kamp tror jeg hverken SEO folk eller Google kan vinde endeligt. Men det er klart at det bliver sværere og sværere.

  1. You’re very welcome – god omtale kommer til den, der fortjener det! 😉

   Du har en rigtigt god pointe. De dårlige skal nok have et vist eksistensgrundlag i fremtiden også. Men jeg tror den nuværende situation, hvor det på kort sigt bedre kan betale sig at smide noget værre knald op og så bare spamme det til ikke bliver ved med at holde. Det dels fordi Google bliver bedre, men også i højere grad fordi, vi altså ikke bliver færre, der gerne vil tjene penge på nettet.

   De nemme løsninger bliver dem, alle vælger. Og så er de pludseligt ikke så givtige længere!

 5. Tak for spændende læsning her fra morgenstuden 🙂
  Du har nogle virkelig gode pointer, og jeg er fuldstændig enig i at bl.a. tekniske services er en god måde at give besøgende værdi.
  Jeg må til og i gang med de videoer, har jeg udskudt for længe. Jeg er stadig ny indenfor området, så en artikel som denne er virkelig brugbar 🙂

  1. Haha, that’s the spirit – bare op på hesten og i gang! 😉

   Nu følger jeg lidt med i, hvad du laver, og det er tydeligt, du er effektiv og har gang i en del. Og det er langt fra det værste – tværtimod. Med videoer og funktioner kunne mange af dine sider først begynde at blive rigtigt interessante. Game on?

 6. Hej Halfdann

  Uha, den var dejlig lang 🙂

  Super fint blogindlæg, som helt sikkert kan hjælpe rigtigt mange nybegyndere med at komme igang, samt hjælpe de garvede med at reflektere over deres affiliate strategi!

  Jeg er enig med dig i rigtig mange af dine holdninger.

  Peace!

  1. Hey Joakimm,

   Godt at høre du er enig med mig langt hen ad vejen. Det er et oplagt emne til diskussion, når vi får taget os sammen en aften i Aarhus også. Når dit kommende projekt lanceres, skal det jo også have affiliates! 😉

 7. Super indlæg Halfdan. Det er lige til og giver lige lidt ekstra, som jeg skal have kigget på. Jeg er dog ikke helt enig i din EMD tilgang. Jeg har selv valgt et navn der tillader bredre indhold. Jeg tror på at jeg om 1 år tjener mere på mit ene site med mange forskellige punkter, end jeg ville gøre hvis jeg satsede på et EMD.

  Lige nu ligger jeg dog ikke i spidsen af konkurrencen, men mon ikke jeg kommer efter det. Det er det med indhold der kniber for mig i oktober 🙂

  Men det er herligt at du har overskud til at vise os andre hvad du tænker og jeg er langt hen ad vejen enig

  1. EMD’er er et meget interessant punkt og jeg tror faktisk, vi er enige. Til min side om solceller, varmepumper mv. har jeg valgt navnet SimpelEnergi.dk netop for at kunne trække flere emner ind over det. Boliglaan.nu er valgt fordi, jeg ikke synes, jeg kan forsvare at gå all in på et nyt projekt – så den skulle holdes lidt snæver alligevel. Derfor kunne jeg sagtens forsvare et EMD.

   På langt sigt betyder EMD eller intet EMD absolut intet, da andre faktorer for længst har taget over her. Jeg kunne håbe på et lille boost til at starte med, men det ser ikke ud til, at jeg har fået det med et .nu-domæne. Så lærte jeg det 🙂

   Din tilgang til AffiliateDM virker i det hele taget meget fornuftigt med emphasis på meget. Jeg glæder mig meget til at se, hvor langt du er om et halvt år med det!

 8. Wow et langt og dybdegående indlæg! – Endnu et ;-). Har fået læst det hele, med stor interesse, og set de forskellige videoer, du bruger til at illustrere. Jeg bli’r stadig lidt ærgerlig over, at der er en del af termerne og fagudtrykkene, som jeg ikke forstår. Eksempelvis no-follow i forbindelse med linkbuilding, snakker du meget om – men jeg synes ikke rigtig, at jeg på noget tidspunkt fik forklaret, hvad no-follow overhoved betyder (kan også være, det bare er mig, der er dum :)). Anyhow – tusind tak for endnu en interessant og brugbar omgang læsning!

  Mvh. Mads.

  1. Det siger en del, at du – selvom du misser et udtryk eller to – får det hele med. Med den tilgang har du mulighed for at nå meget langt. Godt klaret! 🙂

   Og lige for at få ryddet no-follow af vejen:

   rel=”nofollow” er en såkaldt attribute, du kan sætte på et link i linkets html-kode. Hvis et link har fået denne attribute er det blevet no-followed. Et no-follow link sender ikke værdi videre til linkets modtager som et normalt link. De blev lavet for et halvt årti siden for at bekæmpe stigende kommentarspam, da folk ikke gider spamme, når deres links intet er værd.

   Men jeg, blandt andre, tror, at visse no-follow links, fx fra YT, nu nok skal have en vis og faktisk pæn værdi alligevel den ene eller den anden vej. Jeg kan ikke bevise det, men jeg arbejder efter det. 🙂

 9. Super inspirerende indlæg! Endnu en gang! Der er en masse at gå i gang med…

  Forresten her er en hurtigt rettelse: Du er kommet til at skrive “Pinterest” i stedet for “Pictochart” 😉

 10. Hej Tim

  Jeg tager hatten af for din guide. Bedre kan det næsten ikke siges. Desuden fortæller Louise, at I havde en lille snak på EU-turen? 🙂 Jeg ser frem til at møde dig en dag.

  Mvh

  Sasa.

  1. Tak for det! 🙂

   Ja, det havde vi. Lille verden vi lever i. Hvis du har lyst til at vise mig varesortimentet for Alor (Hvor er der mange jokes at lave) en dag, er jeg klar!

 11. Rigtig god og (dejlig) lang artikel, Halfdan.
  Din udtalelse om, at den bedste side er den som er uafhængig af Google er jeg helt enig i. Jeg bestilte på et tidspunkt et par artikler, hvor SEO (kaldte han sig selv) skribenten med vilje havde lavet nogen stavefejl for at ramme det eksakte søgeord og hvor ligegyldige sætninger var indsat, kun for at få et gældende søgeord med. Det annulleret jeg med det samme, da han havde misforstået det hele – og at han ikke skal skrive artiklen til Google, men til brugerne. Og at kvalitet er så meget vigtigere end en ringe artikel fyldt med diverse søgeord.

  Jeg bliver også lige nødt til lidt selvpromovering. For hvis der er nogen der er interesseret i hvordan man skriver en gæsteartikel, har jeg skrevet en guide til det her: http://www.jonathanlindahl.dk/ultimative-guide-gaesteblogging/

  1. Fin anekdote og et godt eksempel på alt det, jeg har skrevet. Denne her gang virker det så ikke engang efter formålet, men det vil gøre stor skade på langt sigt – og sådan er det med meget af det, der bliver lavet i dag, synes jeg.

   Normalt fjerner jeg links i kommentarer, men når de en sjælden gang både har relevans og der er brugt tid og kræfter på at skrive indholdet, lader jeg det hellere end gerne stå. Dén får lov til at blive – vel skrevet!

 12. Virkelig inspirerende og god læsning, tak for det Halfdan. Følger af og til med i dine forkskellige projekter, og det giver mig kun endnu mere blod på tanden, for at komme i gang med affiliate.

  Jeg har dog stadig ikke endnu fundet en helt perfekt niche, men mon ikke det kommer på et tidspunkt.

  I hvert fald tak for endnu et godt indlæg, og glæder mig til at følge med i AffiliateDM 2012, som jeg kan se allerede er godt i gang.

  1. Jeg er super glad for, at du kan bruge indlæggene til noget – kan jeg inspirere et par nye til at komme i gang, er målet med dem også nået!

   Og det er en rigtigt god idé også at følge med i AffiliateDM. Måske har du ikke nogle idéer lige nu, men det kan du helt sikkert få som statusopdateringerne skrider frem! 🙂

 13. Hej Halfdan

  Yderst værdifuldt indlæg, så først of fremmest mange tak for det!

  Jeg har – efter at have læst dit indlæg – kigget lidt nærmere på Canvas themet, som jeg må indrømme ser rigtig robust og fornuftigt ud. I samme forbindelse har jeg også kigget på sin side simpelenergi.dk, hvor du bruger themet – igen en side bygget på at skabe værdi for de besøgende, godt arbejde!

  Mit spørgsmål her er til, hvor affiliate-delen kommer ind i spillet.. fordi jeg kan umiddelbart ikke se, hvor du har affiliate-links / adsense på simpelenergi.dk. Nu vil jeg jo ikke bede dig om at røbe dine personlige forretningshemmeligheder, men kan du løfte sløret lidt for, hvor du har din indtjening på simpelenergi.dk fra?

  Lad mig sige det sådan her: Jeg føler ikke, at jeg er havnet på et affiliate-site, når jeg besøger siden. Dette er først og fremmest en klar indikator for, at du har skabt en side med fokus omkring værdi og indhold, og ikke bannerlinks. Men samtidig skal du jo også have lidt smør på brødet i længden, så jeg undrer mig over, hvor din affiliate-del kommer ind 🙂

  1. Hej Kristian,

   Mange tak for rosen!

   Jeg er både glad og ked af, du ikke kan se, hvor mine affiliate links er. For enten har jeg skjult dem så godt, at ingen ser dem – og det er skidt -, eller så har jeg bare integreret dem som en naturlig del af siden. Det ville slet ikke være så slemt igen.

   På mange sider er der bokse, hvor jeg anbefaler at man henter et tilbud på solceller, varmepumper eller jordvarme ved hjælp af Tjenestetorvets service. Dét er affiliate links. Du kan fx se det i billedet herunder:

   http://halfdantimm.dk/wp-content/uploads/2012/10/Screenshot-2012-10-28-180736.png

   Det er de links, jeg bruger på de fleste af mine sider. Men måske ikke helt aggressivt nok?

 14. Glimrende indlæg altid en fornøjelse, at læse denne blog.
  Jeg har mest lavet engelsk sprogede affiliate sites, og vil gerne til, at lave dansk autoritets sider og niche sites. Spørgsmålet er om jeg kan bruge udenlandske produkter til det danske marked eller danske produkter…kan jeg eventuelt bruge både danske produkter og amerikanske f.eks.?

  1. Jeg er glad for at høre, du kan bruge det til noget! 🙂

   Udenlandske produkter og danske sider har jeg ikke selv haft held med, og jeg kender andre, der også har haft problemer med samme. Kan du afsløre, hvilke produkter, der evt. er tale om?

 15. For satan Halfdan,

  Det værste ved at læse dine indlæg er, at man bliver hyper-stresset – fra det ene øjeblik til det andet … hver gang!

  Jeg vil gå så langt som at sige, at du denne gang har overgået dig selv i antallet af yderst brugbare råd pakket ind i én artikel, og man sidder tilbage og tænker – shit, der er mange ting, jeg burde få set på. Stressende, men naturligvis opløftende, for man får øje på alt det potentiale, man ikke får imødegået i den her helt almindelige hverdag for os dødelige, hvor døgnet varer 24 timer og ikke et sekund længere.

  Hvor mange timer varer dit døgn??

  Midt i følelsen af at et tog netop er kørt igennem én, må dog én tanke stå mere klar end alle de andre: sjældent har man set en person, der med den iver og så stort et engagement og talent øser ud af værdifuld viden … og ja, du gør det naturligvis i sidste ende “for sig selv”, men det er vi rigtig mange der kan leve med 🙂

  Nu er det ikke så lang tid siden, du (endelig) fik mig sparket langt ud i Google+ land, og sørme om ikke mit fjæs lynhurtigt var at finde i SERPS – tak for det (det er der sikkert nogle, der godt kunne være foruden, bevares).

  Jeg vil hermed bevæge mig ind på min google+ profil og anbefale denne artikel, så endnu flere kan drage nytte af de værdifulde råd, du kommer med.

  Som almindelig dødelig må jeg i seng nu, men jeg er ikke et sekund i tvivl om, at du pt. sidder et sted derude på et eller andet loftskammer under bjælkerne, i skæret fra et skingert stearinlys og klaprer løs i tastaturet – alt andet ville komme meget bag på mig.

  Tak for et godt indlæg!

  Nicolai Kostakis

 16. Hej Halfdan.

  Jeg fik denne side smidt i hovedet af en fra amino da jeg spurgte efter en Affiliat guide. Og det må jeg sku nok sige. Jeg må indrømme at jeg hurtigt har smimtet den indtilvidere. Men den skal sku læses, du går virkelig ind på det hele og meget i dybden. Jeg siger tak til alle os nybegyndere i genren 🙂

 17. Rigtig lækkert indlæg!

  Dog synes jeg at det er en overdrivelse at Dennis Drejer blev straffet prompte med sit koncept. For det første fortæller historien ikke noget om lavere indtjening eller besøgstal. Og derudover så “beder” man om at blive set/kopieret når alle ved man tjener gode penge. Dennis havde dog ikke noget valg her, da han var med i en konkurrence.

  Hvis det bare var en random side, så ville ingen vide hvor meget der blev tjent og dermed ikke have stort incitament til at kopiere konceptet. Derudover så ville det kræve at man helt tilfældigt stødte på siden.

  1. Det gør historien ikke, nej – men jeg har svært ved at tro, det gavner ens situation, at man får 20 konkurrenter, der targeter præcis samme keywords som en selv. 🙂

   Og man “beder ikke om det”. Folk er desværre bare ikke skide originale. Det er to forskellige ting.

   Jeg er enig i det sidste. ‘Den, der liver stille, lever godt’. Det er bare kedeligt..

 18. Hej Halfdann
  Læste dette fantastiske indlæg da du udgav det og kom lige tilbage på det igen via lidt googling af affiliate marketing. Og du har fuldstændig ret i at tynde affiliate sites er kortsigtede og du har jo nu også bevist med juf.dk at det lange hårde træk, kan betale sig og varer langvarigt.
  Forsæt det gode arbejde;)

 19. Hold da op en artikel der vil noget.
  Jeg har gennem længere tid gået og tænkt over at starte eller prøve afilliate. Dog ender det altid med at jeg gider op før jeg overhovedet starter, da jeg føler at man virkelig skal sætte sig ind i ting før man kan komme i gang. Det var sådan set mere det at der ingen sider i hvert fald hvad jeg kunne finde som ikke indeholder alt man skal bruge.
  Denne artikel har det hele på engang.

  Tror jeg læser artiklen igennem og danner mig en plan for hvordan jeg skal begynde 🙂

  God dag.

 20. Fantastisk artikel, som jeg dels er vildt glad for, at jeg faldt over (jeg var i gang med at søge inspiration fra andre, der også fokuserer på det dejlige fænomen “passiv indkomst”) og dels er jeg meget enig i mange af dine pointer, Halfdan.

  Fortsæt det gode arbejde – jeg har meldt mig til dit nyhedsbrev, så du forhåbentlig vil fodre mig med “alerts” når der er noget nyt fra din hånd fremadrettet.

 21. Hej Halfdan

  Super guide du har skrevet! Virkelig brugbar.

  Jeg er fx. lige nu ved at starte http://www.swimlife.dk op, hvor jeg skriver om mine egne erfaringer med forskellige svømmeudstyr.

  Venlig hilsen
  Daniel Johannesen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt mig og boost din online markedsføring

Kan jeg hjælpe med noget? Brug kontaktformularen herunder – jeg vender hurtigt tilbage.