Anmeldelse af Aspiri-kurser

Jeg har nu været til de 2 Aspiri-kurser for det første semester på jurakurset. Vi har fået en masse information om både hvorfor, og især hvorfor vi ikke bør tage til manuduktion – tid til en smule unbiased anmeldelse fra min hånd!

Lad mig først starte med at fortælle hvad Aspiri – som holder til på Aspiri.dk – egentligt er for noget: på et specielt udvalg af videregående uddannelser på såvel Aarhus Universitet som ækvivalenterne i Odense, Aalborg og København samt et par andre undervisningsinstanser tilbyder Aspiri såkaldte manuduktionskurser, hvilket kort sagt er privat og betalt undervisning.

Denne undervisning er minded specielt mod de kommende eksamener og ligger lige inden. De første fra min årgang skal op til statsforfatningsret allerede i morgen, og kurset sluttede for et par timer siden, mens jeg er så uheldig at skulle vente til om 9 dage inden jeg endeligt kan erklære mig færdig med første semester.

Jeg har været til manuduktionskursus i både familie/arveret og nu statsforfatningsret. Den samlede pris for de to kurser var noget i stil med 1.300kr, hvilket var 100kr rabat i og med, at jeg købte adgang til begge kurser. Det er dyrt. Spørgsmålet er blot, om det er pengene værd!

Meget kompetente undervisere

Både underviseren til familie/arveret ved navn fjernet efter anmodning og Morten Stakroge er sindsygt dygtige undervisere. Førstnævnte har vi tilmed haft glæden af at have som forelæser i løbet af det første semester, men desværre kun til et par emner. Sidstnævnte holdte et (gratis og lokkende) introduktionskursus fra Aspiris side.
Første person arbejder til daglig som advokat for et advokatkontor i Aarhus, mens Morten arbejder med offentlig ret for Bruun & Hjejle i København.

Jeg kunne næsten ikke forestille mig mere kompetente undervisere end de to. De er begge i stand til at videreformidle det stof, de er ansat til at gøre, ud over al forventning. Her er det tydeligt at se, hvor meget en dygtig og engagerende underviser rent faktisk betyder for det, man er i stand til at få ud af ens undervisning.

Naturligvis kommer det hele ikke af sig selv; Aspiris kurser er undervisning, og som det er med al undervisning kræver det, at man fokuserer, lytter efter og tager noter af en art for selv at vende stoffet i hovedet og skabe det maksimale udbytte. Vi har fået at vide et par gange i løbet af året, at vi ikke bare kan lade være med at læse for så at tage til et Aspiri-kursus for pludseligt at forstå det hele. Det er sandt. Pengene gør heller ikke en lykkelig. Men de hjælper på det.

Eksamensorienteret overbliksundervisning

Aspiris to kurser til de to juraeksamener til første semester – og sikkert også resten af deres kurser – er bygget op som overbliksundervisning. Vi går ikke nødvendigvis i dybden med nogle af spørgsmålene, men til gengæld får vi et suverænt overblik over de forskellige dispositioner lige inden eksamen. Vores reelle undervisning fra universitetets side sluttede i starten af december, og derfor bliver udbyttet af to intensive dage med 15 timers samlet undervisning også højere end hvad, vi normalt opnår på denne tid i universitets klasseværelser.

På Aspiris hjemmeside står der, at deres kurser ikke er et alternativ til undervisningen, men et supplement til eksamenensforberedelsen. Det er faktisk en ganske udmærket måde at sige det på; Kurserne forbereder os til eksamen, og det gør de rigtigt godt.

Til hvert kursus blev der før uddelt materiale per mail til os. Materialet var for familierets henseende en bunke opgaver, vi i løbet af weekenden skulle løse. Ikke særlig nyttigt bagefter, men der har vi også alt rigeligt materiale i forvejen.
Til gengæld var materialet til statsforfatningsretkurset fra Morten Stakroge i absolut verdensklasse. Dispositionerne er på én side alle sammen og til at overskue. Al min eksamensforberedelse, der ender ud i en eksamen den 24. januar (skrivende stund er 15. januar 2012), til statsforfatningsret er sket med disse dispositioner.

Advaret imod Aspiris kurser i løbet af året

Jeg ved ikke, om det blot er mig, eller om jeg har fanget en generel tendens her; men så vidt jeg kan se er det ikke videre “anerkendt” at tage på Aspiris kurser på gymnasiet. Vores primære forelæser i familie/arveret ved navn Irene Nørgaard dedikerede 10 minutter i starten af en forelæsning på at fortælle os, at det bestemt ikke var nødvendigt, og de samme toner har vi hørt fra en del andre holdundervisere og des lignende.

De har dog et par udmærkede pointer: På Aspiri-kurset gennemgår vi intet, vi ikke allerede er gået igennem med undervisere i løbet af universitetes planlagte undervisning. Intet. Derfor burde vi, såfremt vi har gjort en indsats iløbet af semesteret for at lære det, kunne stoffet allerede. Er dette tilfældet vil man intet få ud af Aspiris kurser.

Til gengæld er kurserne for personer som jeg, der har haft lidt svært ved at hellige mig studier som følge af min “fritids”-beskæftigelse med SEO og online marketing (eksempelvis det nu uofficielle DM i online marketing). Nogle ser fjernsyn, nogle spiller fodbold og jeg arbejder. Det har gjort, at jeg ikke altid har brugt dén tid, jeg nok burde på eksempelvis mine afleveringer i løbet af året. Jeg har haft ekstremt meget gavn af kurset.

Især på grund af de ekstremt kompetente undervisere jeg indledte med, men også fordi, at kurserne er rettet mod eksamen i så høj grad. Aspiri lover, at man bliver bedre forberedt til eksamen af deres kurser – og det føler jeg ærligt talt også, at jeg er. Prisen på 12-1300kr er høj, men i hvert fald i mit tilfælde har det været pengene værd. Havde jeg gjort en større indsats tidligere i ret havde situationen sikkert været en anden, men nu er tilfældet blot sådan, at jeg har arbejdet fremfor studeret lidt for ofte. Aspiri har rakt en hånd ud her, og den har jeg været glad for at tage.

Omkring det, at studerende køber undervisning, har der været en del debat og artikler i den danske presse. Jeg kan ikke se det etiske problem i at private og sindsygt dygtige undervisere bliver hyret til manuduktion af denne art. Vi lever trods alt i et samfund, hvor vi hver og især har ansvaret for – eller i hvert fald burde det! – for vores egen indlæring. Hvis denne vej går via Aspiri og deres kurser, er dette ganske glimrende. Hvis ikke, er det ganske glimrende.
At danske studerende køber privat undervisning af egen lomme ser jeg tvært i mod som et tegn på, at viljen til at udvikle sig og til at blive noget stadig eksisterer. At dette koster blod, sved, lange timer og nu også penge er intet problem. Målet helliger midlet – og at nogle unge tager ansvar for deres egen uddannelse ud over det påkrævede er altså ikke det værste, der kunne ske, truth be told.

Dette er langt bedre end at høre studerende som Sofie Jensen klynke i Politiken, too.

Konklusion? Go for it

Jeg har haft ganske glimrende erfaring med Aspiris to første kurser. Priserne er som nævnt høje, men netop da jeg har arbejdet meget i løbet af første semester har dette ikke været min største bekymring. Om Aspiri helt konkret giver en højere karakter kan ingen svare på, men de hjælper i hvert fald i den grad på overblikket overfor faget!
Jeg ville forresten rigtigt gerne have vist et billede af de dispositioner, man udleveret får af Aspiri, men deres ophavsret på området holder mig meget modvilligt fra at gøre det..

– som en sidste note kan jeg forresten lige sige, at jeg ikke regner med at gøre brug af Aspiris kurser til næste semester. Jeg regner med ikke at være nødt til det denne gang. Mindre arbejde og mere studie er vejen frem. 🙂

Har du selv erfaringer med Aspiri, også andre end mine, eller kommentarer af enhver art, er du meget velkommen til at nedskrible dem herunder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt mig og boost din online markedsføring

Kan jeg hjælpe med noget? Brug kontaktformularen herunder – jeg vender hurtigt tilbage.