Affiliates: Indtjeningsmuligheder i rejsebranchen

Rejsebranchen er en af verdens største.

Det er en eminent måde at fordele velstand på og en af de primære udgiftsposter i mange danske husstande. Det er også et område, der tiltrækker både mange bloggere og affiliates.

Jeg har nu i snart et år arbejdet på Billigeflybilletter.dk ved siden af mit konsulentarbejde. Som sidens navn antyder, så har flybilletter været første primære fokus. Men det er synd at arbejde så meget på en rejseside uden at bruge de mange andre former for ”monetization”.

Jeg har samlet de vertikaler, jeg selv har planer om at benytte mig af her:

Flybilletter

Flybilletter er naturligvis den oplagte mulighed, når du skal tjene penge på rejser.

Jeg lærte dog hurtigt, at det ikke er her, du kommer til at tjene dine penge. Flyselskaberne er mildest talt pressede.

Direkte affiliate-aftaler med diverse flyselskaber gennem netværket Zanox giver dig på en god dag en halv til en procent af omsætning på billetten. Hvis du driver en søgemaskine (og derved alene sender de billigste rejsende), kan du godt regne med at få endnu færre penge for dit besvær.

bravofly logoDu kan sende din trafik til rejsebureauer og få lidt mere.

 • Expedia giver 5 euro for en flybooking – uanset hvor stort et beløb og hvor mange billetter, du sælger.
 • Bravofly – som jeg lige nu er koblet op til – giver 11 euro per flybooking.

Det er min erfaring fra Billigeflybilletter.dk, at Bravofly konverterer bedre end Expedia. Måske fordi det lyder mere ”dansk”.

Der er mange søgninger efter flybilletter, men konverteringsraten er tåbelig. Med 300 søgninger på min formular har jeg en fin dag med 2 konverteringer til 11 euro.

Momondos affiliateprogram hos TradeTracker giver ikke kommission for hoteller (de mest indbringende) og har kun sessions-cookies. 2/3 af alle salg sker ikke på første klik.

Travelmarket tilbyder alene iframes til deres affiliates. Med iframes kan Google teknisk ikke se, hvad du har på din side. Den usikkerhed kan lede til dårligere rankings. Det er derfor heller ikke en seriøs løsning.

Skyscanner har et udmærket affiliateprogram – men du skal have 200.000 UVM (Unique Monthly Visitors), før de gider tale med dig.

Hoteller

søg efter billige hoteller

Hvor pengene er små for flyselskaberne, sidder de anderledes løst hos hotellerne og udbudsportalerne her.

Hotels.com og Booking.com giver begge knap 10 % af omsætningen, du genererer. Kombinerer vi dette med, at vi generelt er mere villige til at betale for et ordentligt hotel end en flybillet med gode sæder og mad om bord, begynder det for alvor at hjælpe.

Søgningerne er færre, men de konverterer til gengæld bedre.

Der er mange besøgende at hente især på søgninger som ”billige hoteller i X” – eller slet og ret bare ”billige hoteller”.

Jeg sporer lige nu følgende byer – se hvor mange tusinde mulige besøgende der er alene på denne præcise stavemåde:

 • Billige hoteller i Berlin: 2900 / mnd
 • Billige hoteller i London: 2900 / mnd
 • Billige hoteller i Paris: 1300 / mnd
 • Billige hoteller i Barcelona: 1300 / mnd

Billeje

Når dine brugere har købt en flybillet og et hotel, så kan de også passende leje en bil.

Med CarTrawler har du mulighed for nemt og hurtigt at integrere billeje direkte på din side.

Søgninger er færre end med flybilletter og hoteller, men konverterer udmærket. Du har også mulighed for at køre remarketing på dem, der faktisk har bestilt hotel eller fly med henblik på også at konvertere dem til at leje en bil.

Rejseforsikring

Til 17 kr. per måned hos Gouda skal du sælge mange forsikringer for, at du tjener penge på de.t
Til 17 kr. per måned hos Gouda skal du sælge mange forsikringer for, at du tjener penge på de.t

En rejseforsikring udenfor EU er nødvendig – og en god idé selv inde i EU.

Du kan generere leads til portaler som FindForsikring, der betaler 50 kroner per lead hos Partner-Ads, eller du kan sende dem direkte til de få rejseforsikringsselskaber, der tilbyder et affiliateprogram.

Rejseforsikringer koster sjældent mere end et par hundrede kroner. Derfor er er heller ikke mange penge at tjene som affiliate.

Færgeoverfart

På lige linje med flybilletter og bil, så er færgeoverfart en mulighed.

Hvis du er affiliate og skriver især om de nordiske lande og skiture, så er det oplagt at indgå et samarbejde med en af de færgeselskaber, der er tilgængelige.

Stenalina.dk tilbyder et affiliateprogram, hvis du skriver til dem. Der er især gode muligheder, hvis du skriver om skiferie til Sverige og Norge, hvor mange vælger at sejle til vores nabolande med skiudstyr om bord på bilen.

Sommerhusudlejning

I Danmark alene har vi 250.000 sommerhuse. En stor del af dem udbydes til leje hvert år.

Du kan koble dig op med:

Og mange flere, hvor du kan score en kommission på op til 10 %. Ofte kan du kombinere med rejseformen, det vil sige enten flybilletter, færgeoverfart eller billeje.

Jeg har set flere eksempler på, at blogindlæg ala ”3 bedste sommerhuse til leje i Nordsjælland” har rangeret godt. Google ved, at vi søger efter konkrete sommerhuse og ikke en ”sludder for en sladder”-SEO-tekst ved en søgning på fx ”sommerhuse i Nordsjælland”. Lav lidt arbejde, find de bedste og scor en kommission, når de bliver booket.

Flyforsinkelse

Hvis du er forsinket i mere end 3 timer på en flyvning, der flyver enten i, til eller fra EU, så har du sandsynligvis ret til erstatning.

Denne erstatning er dog svær at få uden hjælp fra et af de firmaer, der er specialiserede i at tage kampen med flyselskabet for dig. Firmaer som:

 • Flyhjælp.dk
 • dk
 • Airhelp

Flyhjælp.dk tilbyder ved hjælp af Partner-Ads et program, hvor du bliver betalt udmærkede 75 kroner per kundeemne – og fordi at folk ofte rejser sammen, er der flere kundeemner i ét muligt lead.

Med andre ord er der også penge at tjene her.

Hvis du først rangerer på søgeord som ”flyforsinkelse”, ”erstatning ved flyforsinkelse” og lignende, eller har en rejseblog med mange rejseaktive læsere, er Flyhjælp.dks program en spændende muligheder.

Deals

deals fra bownty

Du kan blive affiliate for rejsedeals hos selskaber som Bownty og All2Day.

Hos Bownty bliver du tilbudt et rimeligt omsætningssplit og et API, du kan integrere til egen side.

Du kan få deals ind på din side automatisk og vise dem frem på en dedikeret underside, som sidebar eller sende dem ud i mails.

Rejseudstyr

Når du rejser, skal du bruge:

 • En rejsekuffert
 • Et godt lydisolerende headset
 • En bærbar computer

Og meget mere.

Det er alle sammen ting, du kan tjene penge på som affiliate.

Rejsegear.dk tilbyder 13 % i kommission for hvert salg. Batterystore & More tilbyder 10 %. Der er mange andre shops, der sælger lignende varer.

Gode indlæg som:

 • De bedste rejsekufferter, du kan tage med som håndbagage i flyet

Og:

 • Lækre weekendtasker til den forlængede weekend

Kan med tiden kaste en god mængde salg af sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kontakt mig og boost din online markedsføring

Kan jeg hjælpe med noget? Brug kontaktformularen herunder – jeg vender hurtigt tilbage.